back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Možností parkovať v meste pohodlne a zdarma ubúda

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Sereď | Cestujete do práce, nakupujete, či idete ku kaderníčke alebo lekárovi? Ak prídete autom, musíte ho niekde zaparkovať. Parkovacie miesta však nepribúdajú zďaleka tak výrazne, ako vodičov nútených svoje auto zaparkovať legálne a podľa možnosti zdarma. Alebo aspoň za cenu, ktorá v mnohých prípadoch za napr. 6 či 7 minútové parkovanie, nákup nepredraží o vysoké percento.

O parkovaní a jeho možnostiach v meste Sereď pripravujeme reportáž.

Napíšte do diskusie vaše skúsenosti s parkovaním v Seredi, v centre mesta, ale aj na sídliskách. Využijeme ich v reportáži.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Však to je účel! Za všecko sa bude platiti a basta! Veď aj mestskí poslanci musia byť z niečoho platení 🙂

    3
  2. Mám skúsenosti že v Mexiku, alebo kde tá sympatická pani s dcérou majú problémy. Predsa len keď je tam platené parkovisko majú menšie tržby. A dotýka sa to aj viacerých v okolí. Ale keď som videl tie sumy, tak vravím radšej sa prejsť peši či na bicykli.

    5
  3. Bohužiaľ bude sa musieť obetovať nejaká verejná plocha na parkovisko, inak to nepôjde. Len spoplatniť parkovanie nie je riešenie, áut je viac ako parkovacích možnosti. Taká je realita.

    5
  4. Miesta je v seredi dost,staci tie metrove burinoviska prerobit na parkoviska a nemusi sa primator trapit s vysokou travou.

    8
  5. 15.10
    este za brucha chceli na fandlyho vziat kus zelene na parkovisko. Ludia sa postavili proti.
    A teraz pixluju, ze nemaju kde.

    1
  6. Ked som kúpil pred 9 rokmi byt v meste vtedy nebol problém zaparkovať ci v meste alebo pri byte. Potom co mesto zaviedlo platené vyhradené parkovabie, je polovica týchto miest prázdna a inde je problém zaparkovať. Ale v meste sa to ešte dalo. No teraz co si pred Labuznikom zabezpečili aby im tam ľudia neparkovali a parkujú radšej oproti a na priľahlých miestach. Zároveň Lidl dal nové závory sa obávam ze uz nebude v meste moc kde parkovať. Keby si aspoň nastavili rozumne ceny za to, ved ani v TT sa toľko neplatí

    4
  7. Súhlasím s Maher, dosť veľa pýtajú za parkovné. Nebudeme chodiť do Seredi, tak často. Nakúpime na dedine. Tieto ceny za parkovné, pocítia aj obchody v Seredi – negatívne samozrejme.

    2
  8. Pre: Maher 22. mája 2024, 17:17

    Byvam trosku viac rokov Seradi ako ty ale nikdy sa mi pri cinziaku po 19tej nepodarilo zaparkovat a ked som prisiel z poobednej tak ani nehovorim.

    Ale nebojte tento primator ide po vzore trnavskeho a jeho rezidencnych zon potom som zvedavy kde budete parkovat ked bide kazde miesto spoplatnene

    2
  9. Pre: Anonym 22. mája 2024, 15:10

    Správne, keď sa primátorovi nechce kosiť tá metrová burina, čo nazývajú trávou tak treba spravit pre kazde sidlisko parkovacie miesto z toho

    2
  10. Tu nejde že primatorovi sa nechce ale o to že to nemá kto kosiť a ani techniku nemajú, ale súhlasim že by sa nejake plochy mohli premeniť na parkovisko, kludne na basketbalovom ihrisku na spadovej. Nové vzniklo o pár metrov ďalej za hokejokou tak si myslím že by to malo super využite. A takých ploch v meste bude viac.

    1
  11. Ako je mozne,ze v inych mestach to ma kto kosit a v Seredi nie?Nech da zgrlos koscom nie 600€,ale 1200€ cisteho,potom si ich bude moct aj vyberat.

    3
  12. Možno by nemusel mať každý šulin doma 2-3 autá, len preto „že na to má“ (aj keď je reálne v dlhoch po uši). Spoplatniť parkovanie v celom meste a dosť veľa ľudí si to s tým rozvážaním prdelí rozmyslí. Hlavne keď to vo väčšine prípadov vôbec nie je nutné a je to len lenivosť.

    Jedno auto za malý poplatok, druhé, tretie, štvrté za stovky € a v meste zrazu zmizne kopec vrakov, ktoré ľudia ani neopoužívajú.

    A hlavne konečne postaviť 2-3 parkovacie domy, nech autá nie sú všade na uliciach.

    4
  13. tie parkovacie domy sú super nápad. 1,Problém je kde na to vziať ? 2, kde to postaviť? 3, postaviť tak aby všetci nefrflali že to maju ďaleko 4, s poplatkom?, zase budú všetci frflať, veď sme v Seredi

    V meste je parkovacích miest dosť, veď pri miniprese je veľké parkovisko úplne prázdne. Kým bolo zadarmo bolo úplne plné. Zrazu všetky autá zmyzli akoby sa prepadli pod zem

    4
  14. Pre: Seredčan 22. mája 2024, 23:25

    Áno, je pravda, že väčšina rodín má viac áut, ale to aj tak nič nemení na tom, že parkovacích miest je málo. Aj keby bolo v každej rodine len 1 auto, tak nemajú kde zaparkovať a to sa nevyrieši keď sa spoplatní parkovanie pre všetkých, max. budú ľudia ešte viac nasraní ako su aj v Trnave.

    1
  15. Anonym 22. mája 2024, 22:53
    Ako to, že dva roky dozadu sa kosilo stále??? Od mája hučali kosačky všade. Dnes to je samá výhovorka. Na Garbiarskej je metrová burina, v novom vnútrobloku. Hanb a grc!

    1
  16. počúvaj ty dilino, čo tu zasieraš diskusiu pod všetkými článkami tou tvojou metrovou zelinou na Garbiarskej. Idem si oči vyočiť, ale žiadnu takú tam nevidím. O čo ti ide? A všade inde sa kosí rovnako, ak nie ešte menej, ako v Seredi. Či si ty tvoju prdel odtiaľto vôbec vystrčil. Pred pár dňami som išiel vedľa cyklotrasy toť za hranicami v Rakúsku a čuduj sa svete, čo nevidím, všade metrová tráva, v ktorej sa cyklisti strácali. Daj si nejakú tabletečku na ukľudnenie alebo sa daj liečiť.

    1
  17. Nazdar frfloši a co takto parkovat u mna v garazi za kilecko na mes? Zaparkujes pohodlne auto bicigel a mozno aj starú ked nebude chcet vecer “navarit” 😂

    2
  18. topka je vyjazd z mladeznickej na cukrovarsku, na rohu postavili bytovkú ktora ma vo dvore 3 parkovacie miesta, samozrejme hlavy co si to tam kupili nemaju kde parkovat, tak parkuju na hlavnej ceste (cukrovarska), samozrejme ale ked z mladeznickej vychadzas na cukrovarsku tak parkuju tak, ze dolava nevidis cez nich nic, takze musis to proste risknut a dufat, ze tam nejde zrovna nejaky zavodnik. zaujimave je, ze to nikto neriesi

    4
  19. Treba volať MsP, na chodníku nemajú čo parkovať. Keď tam zopár blbcov dostane pokutu, možno sa to časom prečistí.

    1
  20. Anonym 23. mája 2024, 6:57
    Má náhodou pravdu, tráva tam rastie riedko ale burina ukážková.A to je akože nová výsadba a revitalizácia.

    2
  21. Všetko čo parkovalo pri Lidli, sa presunulo vedľa medzi činžiaky…paráda, len čo je pravda.

    2
  22. riesenia na parkovanie su, len sa nimi treba aj zaoberat. Pri takmer kazdom baraku sa najde miesto, ktore sa nevyuziva. Su to plochy z bokov cinziakov, pripadne za nimi. Deti sa tam nehraju, ani psickari svoje matohy nevencia. Na kazdej tejto ploche sa da urobit mensie parkovisko. Trebars len pre 10 aut. Aj to je lepsie ako nic. Netreba betonovat, staci zatravnovacky ulozit. Len treba pouzivat rozum a vsetko ide. Zelenych aktivistov si nevsimat a treba hladat riesenia ako sa veci robit daju a nie ako nic nejde.

    2
  23. Treba sa pozrieť na útvar územného plánovania a stavebného poriadku v meste Sered, územný plán mesta Sereď, povoľovania stavieb v meste Sered ! !!!!! Stavebný zákon a jeho obchádzanie pri deklarovaní parkovacích miest pri výstavbe a prestavbe stavieb.
    Kde majú zabezpečené parkovacie miesta polyfunkcie oproti pošte? Bytovka na Mládežníckej ulici?
    Polyfunkcia na parkovej ulici?
    Bytovka na Pažitnej ?
    Plánovaná bytovka na Čepenskej?
    Kde bude mať parkovacie miesta nova budova pri Retre ktorá je obednená a stavať sa začalo načierno !
    Mesto Sereď povoľuje výstavbu bez parkovacích miest a potom chce spoplatniť všetkých občanov !
    Halló poslanci vy ste za to zodpovední ./ minulí aj súčasní/
    Územné plánovanie patrí do vašej kompetencie!
    Verejne priestranstvo dáte do prenajmu developerovi ten získa stavebné povolenie – viď bytový dom čepenská
    Obyvatelia bytoviek na Čepenskej vedia o tom svoje

    11
  24. Podľa niektorých by sa trávnaté miesta mali zrušiť, vybetónovať, aby sa tam dalo pohodlné parkovať, to nevymyslíš, to je Sereď, asi by ste chceli,aby sa zrušili aj detské ihriská..

    2
  25. Na verejnom parkovisku na Garbiarskej v objekte bývalej ZŠ parkuje spoluobčan z bytovky 51 niekedy aj 5-7 vozidiel vrakov prevažne na ev. číslach okr. Hlohovec a Trnava. Bez akýchkoľvek zábran si tu robí servisné stredisko – montážnu dielňu, pričom súčiastky z vozidiel, kolesá, pivové fľaše sú veľa krát niekedy aj viac týždňov porozhadzované po trávnatých plochách parkoviska. Veľa krát sú vozidlá nepojazdné, odparkované bez pohnutia aj niekoľko mesiacov.
    Ďalej na tomto parkovisku dlhodobo zaberajú miesto havarované nepojazdné vraky, niektoré aj zaplachtované, ktorých majitelia sa o ich odstránenie nezaujímajú. Nerozumiem ako môže nepojazdný, evidentne havarovaný vrak dlhodobo zaberať parkovacie miesta bez povšimnutia kompetentných inštitúcií.

    8
  26. Anonym 23. mája 2024, 6:57
    Pánko bol v Rakúsku, ok palec hore…ale nemiešaj cyklotrasu so zarasteným vnútroblokom Garbiarska medzi domami č. 51 a Námestím slobody..

  27. pre Kšeftár 23. mája 2024, 12:10

    Ak je to tak ako píšeš, toto má riešiť MsP, resp. mesto.

  28. V parku postaviť parkovací dom jak bolo záhradníctvo a chvíľu aj trh tam je dosť veľký nevyužiti plac len sama burina.bolo by to dobre aj pri návšteve amfiku,hodov.Len ci to je ešte mestke alebo už to má nejakého majiteľa.

    1
  29. Parkovanie vo velkom parku to nevymyslíš, už teraz je to hrôza!
    Veľký park je pre peších . Jediný relax v meste a vy aj tam potrebujete parkovať!!
    Vám treba všade spoplatniť aby ste sa naučili pešo chodiť!
    Detto prejazd cez maly park! Verejne priestranstvá su pre ľudí / tj. peších/ a nie pre naše autá!!
    Už viete prečo Sered nemá pešiu zónu? lebo len náznak bez áut a všetci proti.!!!!

    Ale tomu sa hovorí ako bolo spomenuté územného plánovanie v meste Sereď.

    3
  30. ešte by som zakázal parkovať dodávky pri činžiakoch. Stačí sa pozrieť na Garbiarsku /a to nehovorím pri Billa/, kde sa nedá parkovať /čo majú zaplatené parkovanie stoja vedľa aby ich ďalšie auto malo kde parkovať, prídeš večer a vyhradené parkoviská prázdne/, kde sú spomenuté vraky a teraz tam už aj dodávky pribúdajú.

    2
  31. Ľudia sú strašne lenivý par metrov idú autom, radšej peši, na bicykli. Sak primátor sa každú chvíľu ukazuje že pribudli nové stojany, kdovi na čo keď sú prázdne. Zbytočné vyhodené peniaze.

    4
  32. To nie je o lenivosti. Kľudne zaparkujem aj 400 metrov od baráku, keď je voľné miesto. Ale dokedy bude voľné?

    3
  33. Vyhradené parkovanie ako je v Seredi / čistá strelnica na sidliskach a v cetre mesta / mala byť dávno zrušená !
    Či bude vôla poslancov to zrušiť a či sa vôbec dostanú v tomto roku k zmenám uvidíme.
    Pri bývalom Altise v úplnom centre mesta nemenovaná s.r.o vyhradené parkovacie miesta. Budovu má s.t.o postavenú na parkovej ulici. Parkovanie žiadne pri prestavbe NEVYTVORILO na svojich pozemkoch. ! ! Výhradne Parkovacie miesta získané prenajímam od mesta potrebné aj k vydaniu stavebného povolenia stále prázdne!
    Keď si tam dovolíte zastaviť hneď vás MP ide riešiť lebo pán si to nepraje!
    Beriem zaplatil za vyhradené parkovanie ma na to právo, ale na meste by sa mali zamyslieť nad vydávaním takýchto povolní.
    Nečinnosť samospravy , cítime s parkovaním všetci

  34. Faktom je, že už sa tieto vyhradené parkovacie miesta nezriaďujú, ale tie existujúce nerobia dobrotu. Mali by ich zrušiť, vrátiť ľuďom alikvótnu časť dane za parkovacie miesto a bude pokoj. Nie je možné, že si parkujú autá mimo vyhradených miest a blokujú ostatných.

    1
  35. Treba sa pomodliť a odprosit všetky hriechy v kostole ako sa patrí .
    A potom musí tie drbliny z mesta napadnúť, aby odkúpili a okupovali v budúcnosti dostupné pozemky od súkromných osôb a premenili ich na parkovisko , park, ihrisko atd pre občanov.
    To platí aj pre Lidl. Ten sa totiž už nemá kam rozvíjať a chce postaviť novú predajňu na novom mieste s veľkorysým priestorom ako v Galante… Stačí len vymeniť pozemky
    PS: závory ešte v tomto roku pribudnú pred kauflandom

    4
  36. A aby mali za co odkupit tie pozemky, budu musiet zvysit dane. A riadne. Budes suhlasit?

    1
  37. Žiaľ na Garbiarskej je to naozaj tak. Pán Majko, vybehnite tam s foťákom nafotiť zopár evidentne nepojazdných áut. Nápoveda, jedna strieborná stará oktavka oproti bytovke 48, jedno zaplachtované auto vzadu v parkovacom dvore, jedna biela dodávka a polepmi tiež vo dvore…. Určite by sa toho našlo viac. Keby to polícia riešila, vyhľadala majiteľov a naparila im pokutu, kým by tie autá neodstránili aj opakovane. A hneď by bolo zo desať voľných miest pre obyvateľov bytoviek.

    1
  38. Mňa zaujíma ako sa dostal majiteľ „Labužníka“ k tak veľkej parkovacej ploche. Kto to schválil a odsúhlasil ? Môže niekto z kompetentných pracovníkov mesta odpovedať. To isté ako nenásytný podnikateľ mohlo urobiť aj mesto a príjmami z parkovania pomáhať mestskej kase, možno aj s nižším parkovným.

    1
  39. Pri moste bola debata ako jeho neprejazdnost obmedzila prijmy prevadzok.
    Podobne to moze byt aj s platenym parkovanim.
    Ak si chce niekto kupit na oned bagetu, neviem, ci da euro za parkovanie. Raz ano, ale kazdy druhy den ako obed v praci, asi nie.
    Aspon polhodina by mohla byt zdarma, nech sa tam tie auta prestriedaju.
    Su tam samozrejme aj ine prevádzky.

  40. Súhlasím, že spoplatnenie parkovania nenafukne parkovacie miesta. V TT spoplatnili centrum 2e/hod, ale zaroven otvorili veľké záchytné parkovisko 0,60 e/hod, pre rezidentov zadarmo. To, ze je takmer prázdne, je lenivosť ľudí prejsť 20 meteov pešo. V Seredi sa spoplatní parkovanie, no súbežne treba ponúknuť alternatívu, ktorá nie je. Most sa zatvoril, krachujú prevadzky, lebo tym smerom nechodia ľudia a bude to pribúdať, lebo ľudia nezaparkuju pri prevádzke, keď pôjdu na nakup. Treba motivovať ľudí prejsť pešo ku kaviarni, reštike. No a parkovacie plochy sú aj z polovegetačnych tvárnic, takže nemusia byť iba betónové nepriepustné plochy.

    1
  41. Aký má význam pre obyvatelov spoplatnovať existujuce parkoviská? Treba budovať nové a tie spoplatnit, ale rozhodne nie existujúce. Spoplatnovanie situaciu nerieši, vybudovať nove áno. Čo na tom nechápu?

  42. Oni to chápu, ale nemôžu na rovinu povedať, že prvoradým kritériom je vytiahnuť z ľudí peniaze. Lebo o tom to pri parkovacích politikách je. Existuje veľa prípadov z iných miest, kedy zavedenie poplatku nevyriešilo reálny problém s nedostatkom parkovacích miest. Ale čo tam po tom.

    2
  43. Myslím si, že v dnešnej dobe sa bohužiaľ komplikácii s parkovaním nevyhneme, je to aj vo veľkých mestách ale mala by sa riešiť aj verejná doprava vrámci mesta a parkovací dom .. aby ľudia neboli nútení stále chodiť na autách ale napríklad verejnou dopravou. Pravidelná (nie 2x za deň 🙂 ) linka cez Sereď by uľahčila veľa ľudom komplikácie s hľadaním parkovacieho miesta 🙂 Ak by boli spoje lepšie vrámci Serede a okolia, tak by ubudlo aj kopec obsadených miest pri autobusovej stanici, kde parkujú občania (a zároveň blokujú.. ale inú možnosť bohužiaľ nemajú), ktorí sa potrebujú prepraviť do iných miest do práce.

    1
  44. Parkovací dom? Začnime si prosím uvedomovať chudobu našej krajiny…
    Verejná doprava? U nás je vlastníctvo auta na prvom mieste, vlastníctvo luxusného auta ako keby určovalo spoločenský status. Presadnutím do drahého auta ako keby si hneď niečo znamenal a bol niekto. Aj preto sme ochotný sa extrémne zadĺžiť na úkor vlastnej chudoby a stagnácie len preto, aby sme sa ukázali v predraženom aute. V takomto stave má spoločnosť nastúpiť do autobusov verejnej dopravy? Prosím zobuďte sa a začnite čím skôr vnímať realitu!!!

    1
  45. Verejná doprava funguje aj v iných mestách 🙂 a parkovací dom je tiež realita, keď sa zoženie investor , netreba sa pozerať na všetko iba negatívne a všetko zhejtit.. a čakať že súkromníci čo vlastnia pozemky tam nechajú parkovať autá druhých zadarmo celý život je tiež naivné ..

  46. Súhlasím s anonymom hore. Seredsky sedlak sa radšej zadĺži aby mal 20 ročného Rkoveho golfa ako by jazdil autobusom. Auta z mesta nevyzeniete. Sedlaci sa potrebujú koleckovat po meste s hudbou naplno, poplatky ich neprinútia zmeniť tieto návyky.

  47. Mne sa neľúbi, že za barakmy začali parkovať milostivi návštevníci fitka 356. My čo bývame v činžiaku nemáme ani kde zaparkovať!! Začnite aj to láskavo riešiť lebo takto sa to ďalej nedá.. Nebudem parkovať auto niekde v prdeli na 3 sídlisku. Buď nech si 365 poriešiť parkovanie pre svojich hostí alebo nech si parkujú auto pri Lidli za poplatok. Zrazu aj to sú žgrlaví zaplatiť si parkovné keď idú cvičiť a jednoducho to jebnu k činžiakom kde blokujú parkovanie pre tých čo tam bývajú. Narátala som min. 5 áut čo si tam len tak zaparkovalo a išli si spokojne cvičiť!

  48. Kým sa parkovacia politika rozbehne, ešte veľa vody pretečie vo Váhu. Zatiaľ nás budú na parkoviskách vytláčať cudzí. Bohužiaľ. Prídem z práce a nemám kde zaparkovať, lebo športovci sa dovezú za športom autom.

  49. Moze ta to srat, ale to je tak vsetko.
    Ziaden zakon neporusili, tak mozu patkovat vsade, kde to nie je zakazane.
    Kedysi davno som chcel prenajat od jedneho dedka garaz. On ju nevyuzival, ale nedal. Vraj, ked chces kona, najprv si postav stajnu.
    Tak mam ,,stajnu,,.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované