back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Detské cyklistické preteky SEREĎMARATÓNIK

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Od roku 2015 sú medzinárodné cyklistické preteky Sereďmaratón obohatené o detskú verziu pod názvom SEREĎMARATÓNIK. Športový klub Cyklo-Tour Sereď organizuje tieto preteky s cieľom priviesť deti k športu a motivovať ich k tréningu na hlavné preteky.

Počet malých účastníkov každoročne narastá, pričom limit je stanovený na 250 detí. Preteky sú rozdelené do piatich vekových kategórií: 2023-2022, 2021-2020, 2019-2017, 2016-2014 a 2013-2011. Dĺžka trate sa prispôsobuje veku malých cyklistov a pohybuje sa od 20 metrov do 2 500 metrov. Najmenší pretekári súťažia nielen na bicykloch, ale aj na trojkolkách, kolobežkách či odrážadlách, zatiaľ čo starší pretekajú výlučne na bicykloch. Prvá veková kategória súťaží na námestí, zatiaľ čo ostatné kategórie začínajú v mestskom parku a končia opäť na námestí.

Atmosféra nielenže pripomínala hlavné preteky, ale ich dokonca predčila svojou obrovskou energiou. Deti povzbudzovali rodičia, starí rodičia, súrodenci aj organizátori a vytvorili tak pre všetkých neopakovateľný zážitok. Mladí pretekári dali do súťaže všetko, čo len mohli a ich odhodlanie bolo obdivuhodné. Celkové poradie nájdete na tomto odkaze: výsledky.

Okrem ocenení čakalo malých cyklistov aj veľa zaujímavých vecných cien v detskej tombole a rôznych súťažiach. SEREĎMARATÓNIK je jednoducho viac než len preteky – je to deň plný športu, radosti a zdravej súťaživosti v kolektíve detí.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované