back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

DHL SEREDMARATÓN 2024 – AKTUALIZOVANÉ

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

V nedeľu 19. mája 2024 sa v Seredi uskutočnil 18. ročník medzinárodných cyklistických pretekov DHL Sereďmaratón 2024. Organizátorom podujatia bol ŠK Cyklo-tour Sereď v spolupráci s mestom Sereď a ďalšími partnermi. Podujatie prilákalo množstvo pretekárov z rôznych krajín, čím sa opäť potvrdila jeho rastúca prestíž a popularita na medzinárodnej cyklistickej scéne.

História pretekov siaha až do roku 2006, kedy na Slovensku odštartoval ich prvý ročník. Do dnešného dňa sa konajú na počesť vášnivého cyklistu Dušana Holbíka, zakladateľa SEREDMARATÓNU. Preteky rokmi nabrali veľké rozmery. Organizačný tím neustále zavádza nové technológie, zlepšuje servis, posilňuje bezpečnostné opatrenia a rozširuje služby pre pretekárov. Zaradenie pretekov do kalendára UCI im dodáva na prestíži a zúčastňujú sa ho cyklisti nielen zo Slovenska ale aj z Českej republiky, Maďarska, Rakúska, Nemecka, Belgicka, Ruska, Anglicka, Rumunska či Slovinska.

Na štartovú čiaru sa už tento rok postavilo takmer 350 cyklistov. Každý obdržal štartovací balík so svojim štartovacím číslom a čipom, občerstvenie, zľavové kupóny, vecné i sladké prekvapenie. Organizátori zriadili 12 kategórií: A: cyklisti od 18 do 29 rokov, B: cyklisti od 30 do 39 rokov, C: cyklisti od 40 do 49 rokov, D: cyklisti od 50 do 59 rokov, E: cyklisti od 60 do 69 rokov, F: cyklisti od 70 a viac rokov, G: ženy od 18 do 34 rokov, H: ženy od 35 a viac rokov, I: súťaž tímov, J: súťaž spoločností, K: profi muži, L: profi ženy.

Trasa pretekov merala 122 km a už tradične obsahovala ako roviny, tak aj vyvýšenia. Pretekári prechádzali 2 krajmi, 4 okresmi, 22 obcami a 2 mestami. Štart bol na Námestí slobody v Seredi odkiaľ cyklisti pokračovali do Šulekova, Hlohovca, smerom na Piešťany. V tomto roku bolo súčasťou aj stúpanie na Havran a následný zjazd do Nitrianskej Blatnice. Pokračovali cez ďalšie obce až po Patu, Šoporňu, Šintavu a späť na Námestie Slobody v Seredi. Cyklisti mohli na trase zbierať body na horských a rýchlostných prémiách. Vrchársku a rýchlostnú súťaž vyhral ten pretekár, ktorý nazbieral najviac bodov.

Celá trať bola starostlivo zabezpečená zdravotnou službou, dobrovoľníkmi, motorkármi, a príslušníkmi štátnej i mestskej polície. Pre cyklistov bolo pripravené občerstvenie nielen v zázemí pretekov na námestí, ale aj na viacerých miestach pozdĺž trate.

Účastníkov prišiel pozdraviť aj primátor mesta Sereď Ondrej Kurbel. Cyklistom zaželal veľa šťastia na trati a bezpečný dojazd do cieľa. Preteky boli odštartované výstrelom o 10:20 hodine a prvý pretekár prišiel do cieľa o 13:16 hodine. Celkovým víťazom pretekov sa stal cyklista s číslom 345 Adam Gross. Ďalšie výsledky nájdete na tomto odkaze: výsledky

- Článok pokračuje pod reklamou -

DHL Sereďmaratón 2024 je v týchto chvíľach už za nami a opäť potvrdil svoju pozíciu jedného z najprestížnejších cyklistických podujatí na Slovensku. Aj po 18. rokoch si udržal vysoký štandard vďaka skvelej organizácii, medzinárodnej účasti a podpore partnerov. Preteky tak priniesli nezabudnuteľný športový zážitok ako pre cyklistov tak aj pre verejnosť.

– – –

AKTUALIZOVANÉ 20.5.2024

VIDEO – príchod výhercov a ostatných účastníkov Sereďmaratónu krátko pred cieľom, v obci Šintava.

Za zaslanie videí ďakujeme čitateľovi Martinovi.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované