back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Sereďmaratón 2024 – Obmedzenie premávky a harmonogram

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Oddelenie školstva, športu a kultúry /  V Seredi sa už tento víkend uskutoční tradičné podujatie – medzinárodné cyklistické preteky DHL Sereďmaratón 2024 a Detský Sereďmaratónik 2024, ktoré organizuje ŠK Cyklo-tour Sereď v spolupráci s mestom Sereď. Príprava podujatia a prezentácia účastníkov bude už v sobotu v popoludňajších hodinách. V čase od 12.00 hod. do 19.00 hod. sa v centre mesta predpokladá zvýšený počet cyklistov.

V nedeľu v čase od 7.00 hod. do 17.00 hod. bude uzavretá časť Námestia slobody od križovatky s Ulicou SNP a Parkovou ulicou po križovatku s Ul. M. R. Štefánika. Okrem toho je treba rátať s lokálnymi krátkodobými uzáverami ulíc a cestných komunikácií počas prejazdu pelotónu. Štart pretekov je naplánovaný na  10.20 hod. z Námestia slobody.

Trasa  povedie po Ul. M. R. Štefánika smerom k svetelnej križovatke pri Lidli, následne po ceste I. triedy 1320 – Námestie slobody, po Ulici SNP, Čepenskej, Šulekovskej a Hornočepeňskej ulici. Letmý štart bude za značkou označujúcou koniec miestnej časti Horný Čepeň.

harmonogram zdroj: DHL Sereďmaratón

Cyklisti potom budú pokračovať do Šulekova, následne cez zrekonštruovaný most do Hlohovca a smerom na Piešťany cez Sokolovce. V tomto roku je súčasťou aj stúpanie na Havran. Cesta bude pokračovať zjazdom do Nitrianskej Blatnice, cez Veľké Ripňany, Merašice a pred Hlohovcom odbočí do Pastuchova. Pokračovať sa bude do Alekšiniec a cez Rišňovce do Bábu, cez Patu, Šoporňu, Šintavu do Serede späť na Námestie Slobody.

Predpokladaný dojazd pretekárov je plánovaný v čase od 13.20 hod. do 14.30 hod. Pelotón budú sprevádzať autá Polície SR a ďalšie sprievodné autá a motocykle.

Štart jednotlivých kategórií Detského Sereďmaratónik je naplánovaný od 10.30 v areáli zámockého parku pri vrátnici, trasy vedú po chodníkoch a cestičkách v parku a následne po Parkovej ulici s dojazdom do cieľa na Námestí slobody. Pri prejazde malých pretekárov križovatkou Námestia slobody a Parkovou bude táto križovatka krátkodobo uzatvorená príslušníkmi Mestskej polície a organizátormi.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Obraciame sa na obyvateľov s prosbou o pochopenie, trpezlivosť, ústretovosť  a rešpektovanie pokynov organizátorov. 

 

zdroj: Mesto Sereď
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Môžete doplniť mapku s uzatvorenými ulicami, pre lepšiu predstavu, ako pri jarmoku? Ď.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_imgspot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované