back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Ľudia odišli do práce, no domov sa nemali ako vrátiť. Most uzatvorili okamžite a – úplne!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Sereď | Presne pred rokom (11.mája 2023) som sa na základe neoficiálnej informácie zúčastnil stretnutia zvolaného správcom mosta ponad železnicu v Seredi. Zvolal ho náhle, oslovil dotknuté inštitúcie, až na tých najpodstatnejších – občanov a obyvateľov mesta, ktorých sa vopred naplánované rozhodnutie dotklo najviac a – dlhodobo.

Na stretnutí bolo prítomných hodne kompetentných a to od statika, cez železnice, OU, políciu a jeden zástupca bol aj z MsÚ Sereď. Akurát tí najpodstatnejší, teda dotknutí občania tam neboli. O ich účasť nemal záujem nikto z kompetentných.

Priamo na stretnutí správca prítomným rozdal v tlačenej podobe pripravený materiál, v ktorom už okamžité uzatvorenie mosta bolo plánované. Jeho správca teda o problémoch, ktoré vyvolá občanom a priamo dotknutým  tisícom ľudí vedel. A nechal si to pre seba až do momentu, stretnutia.

Most uzatvorili okamžite. Ľudia teda odišli napr. do obchodu alebo práce a nazad sa nemali ako dostať!! Kompetentných a hlavne správcu mosta vyvolaný stav nezaujímal.

Problémy vzniknuté uzatvorením mosta počas jeho rekonštrukcie, resp. prác na moste novom, sme predpokladali. No mali sme záujem predísť jeho predčasnému uzatvoreniu z dôvodu NEkonania kompetentných na jeho ochrane pred nadmerným opotrebovávaním protiprávnym prejazdom tisícov kamiónov.

Vedeli sme o ignorovaní potrieb prípadným uzatvorením mosta dotknutých obyvateľov a občanov predchádzajúcou samosprávou pod vedením primátora Tomčányiho a tak sme dlhodobo (min. rok a pol) telefonicky informovali zodpovedné osoby o nedodržiavaní dopravného značenia a požadovali sme osadenie mechanických zábran na príjazdy k nadjazdu.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Argumentovali sme snahou predísť uzatvoreniu mosta skôr, ako začne jeho reálna rekonštrukcia.

NEpomohlo!! Naše požiadavky boli kompetentnými odignorované A žiadne mechanické zábrany neosadili. Kompetentní teda NEkonali, až most následne predčasne uzatvorili.

Na predchádzajúce verejné stretnutia s vedením mesta a občanmi pozvaní zástupcovia SSC  neprišli, ignorovali potreby občanov a svojim NEkonaním stovkám až tisícom občanov spôsobili priame náklady a tým vlastne škody.

A čo je nemenej dôležité, nevyužili možnosti nimi spravovaný verejný majetok dostatočne chrániť pred jeho predčasným opotrebením. NEkonaním tam, kde konať mali, tak výrazným spôsobom napomohli súčasnej situácii.

Už rok náklady a škody nesieme všetci občania a aj tí, ktorí vysoko nad rámec svojich povinností, resp. proaktívne kompetentných upozorňovali na nezákonný stav.

. . .

V sobotu od úplného a okamžitého uzatvorenia mosta ponad železnicu v Seredi uplynul rok, čo je dostatočne dlhý čas na  vyčíslenie nákladov, ktoré dotknutí občania museli vynaložiť na dopravu navyše len z dôvodu uzatvorenia mosta. Keby kompetentní včas a účinne konali, most by dosť určite pre osobnú dopravu fungoval dodnes.

Správca mosta a úrady mali zabrániť nadmernému poškodzovaniu mosta ak už nie z vlastnej iniciatívy a na základe povinností uložených im zákonom, tak aspoň na základe mnohých upozornení.

Náklady na obchádzku uzatvoreného mosta sú vyčísliteľné!

- Článok pokračuje pod reklamou -

Dnes vieme, že navyše sme počas roka museli autom prejsť  18 až 24 000 km!! (nie každý samozrejme jazdí za prácou a pod. rovnako často)

Na stretnutí poškodených občanov konanom pred niekoľkými týždňami, sme prítomných vyzvali na vytvorenie skupiny troch či štyroch ľudí,ktorí by v ich mene rokovali so správcom mosta o náhrade škody, ktorá je im predčasným uzatvorením mosta už rok spôsobovaná.

Postavia sa po roku občania za svoje práva?

– – –

Pred rokom most uzatvorili v priebehu hodiny a úplne. Aj pre peších!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Takýchto rozbitých mostov sú v republike stovky. Kto a kedy ich opraví? Podľa akých priorít? Podľa abecedy? Hlohovský aspoň polepili, nech vydrží ešte chvíľu. Vláda má, zdá sa úplne iné priority ako riešiť mosty.

    18
  2. Pre: Anonym 13. mája 2024, 10:12
    Nevyrušujte , tu sme pri žatve tj. rozkrádaní už 4x. 😀

    17
  3. Majko nefetuje , netuším prečo ho urážaš ! Kurbel sa robí veľký vyjednávač ale tam de si zlodeji delia veľa penazý , tam on NIČ NEVYBAVÝ ani NEVYJEDNÁ !

    2
  4. To buďe 20 rokov uzavretý lebo nikdo nič nerobí len to uzavreli a hotovo. Treba makať a nie len uzavrieť cesty a s tým toje vybavené. 🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️

    2
  5. 18-24.000 km naviac? Tá obchádzka má nanajvýš 5 km, tzn. Že denne ste tadiaľ museli prejsť min. 5 krát tam a späť. Dobre vám to j… 😀

    1
  6. Treba zapožičať z Trnavy stredoveký katapult a budeme sa cez koľaje prehadzovať. Samozrejme len jednosmerne.

    1
  7. Neverím ani slovo, že nejaký most bude…nikdy nebude postavený žiadny nový most, a treba sa s tým zmieriť a odísť preč zo serede

    2
  8. A čo takto pozrieť sa na stav ako na nebezpečnú, zbytočnú, škodlivú, zavinenú environmentálnu záťaž? Čo na to príslušné „orgány“? Už konajú a dávajú vinníkovi pokuty? Alebo skutok sa nestal?

  9. Maťo 14. mája 2024, 8:23:
    To by vobec nepomohlo, lebo naozaj skodlivych a nebezpecnych enviromentalnych zatazi (napr. gudronove jamy) je dost a nerobi sa s nimi absolutne nic.

  10. Hlavne že zarobili na kamiónoch na pokutách.kam dali toľko penez? hnusné Slovensko tam kde sú peniaze tam stále sa hrabe .ten most sa potrebuje každý auto nemá.ako starý ľudia majú chodiť?

    1
  11. Nepochopil som, to je v takom stave, že je nebezpečné ísť po moste pešo? Neverím, hoci v Seredi som v živote nebol, podľa fotiek by neohrozil ani cyklistu…

    1
  12. Nechápem prečo súdruh Majko zbytočne opäť spomína bývalého primátora, ktorý zo svojej pozície niečo pripravil. To že chránenec p. „Investigatívneho“ novinára si myslel že to pôjde asi samospádom bez tlaku na SSC, bolo veľmi naivné. Tak nám všetkým treba…

    1
  13. No to skôr začnú hrable kvytnut kým opravia most ved v Seredi sa nič nerobí len z hubu v Seredi skapal pes. Most tak skoro nebude netešte sa moji rodáci vaša rodáčka 😗

    2
  14. Matovič ktorý si na nebesiach postáv nám most a prím kráľovstvo tvoje. Len ty veľký Trnavský záchranca nás dokážeš zachrániť. Keby si ty vyhral voľby tak už tu máme postavené nie jeden most ale rovno 3. A pán Naď by nám zabezpečil adekvátnu ochranu pre ruskom a vyzbrojil nás protileteckýmy systémami rovno z USA. Chýba ten nám vráťte sa😭

    2
  15. Dr., capo di tutti capi, už pripravil novelu zákona o verejnom obstarávaní, zruší obstarávanie, nebojte po 1.7. bude aj nový most,jedna radosť. Pripravujú sa už offshore company, vodca všetko vymyslel, použije na to vaše dôchodky.

    1
  16. Páčia sa mi títo tupci, čo mali 12 rokov ficovlády strčenú hlavu v riti a ešte dalších 20 budú vyplakávať o matovičovi a čaputovej… a ešte medvede, imigranti, ukrajina, kam kalibrada nepošle ani náboj 😀

  17. V očiach svojich priaznivcov to neujebú, len dajú tie peniaze na tie správne účely tím správnym ľudom a ešte to aj predajú svojim dezolkám. Šimkovičovej audit 1400 zmlúv pri cene auditora 180e/hod to bude pekná ryža a že úplne zbytočná činnosť + vyhodené peniaze ale aquarijné budú aj tak tlieskať 😀

  18. Kradnete vsetci co mozete . Tak to je obraz naroda a statu. Ako je mozne ze spravca neopravil ? Podla mna je to trestne a niekto ho asi chyti pod krk

  19. Pán Majko a to ste kadiaľ obchádzali ten most cez Hlohovec či Nitru? Pochybujem ze niekto normálny jazdil 4 krát denne hore dole… Normálny človek si to rozplanoval a išiel raz možno 2 krát…
    ináč určite s mostom sa malo robiť už dávno. Vieme niekoľko rokov ze bol v havarijnom stave a napr Hlohovec mal byť pre SSC príkladom ze odkladať to nie ie dobré. Našťastie ten Hlohovecky uzavreli len mesiac skôr než s plánovalo nie ako ten náš xy rokov skôr ako sa začne oprava…

  20. Kto toto vypočítaval? 18 až 24 000 km ? Si to vypočítajte aj keby ste išli každý deň aj s víkendom tam aj späť tak vám to nemá šancu vyjsť. Trosku sa spamätajte 🤣

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované