back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Vyhlásenie Slovenského protifašistického hnutia (SPH) k výrokom predsedu vlády Róberta Fica.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Vyhlásenie Slovenského protifašistického hnutia (SPH) k výrokom predsedu vlády Róberta Fica

Slovenské protifašistické hnutie odsudzuje zosmiešňovanie ambasádora zbierky Munícia pre Ukrajinu aktívneho účastníka SNP, partizána Otta Šimka.

Predseda vlády Róbert Fico vo verejnom prejave nazval zbierku Munícia pre Ukrajinu “prdom do Stromovky”.  Vtipnosť od trápnosti však delí iba malý krok. Premiérovi sa ho podarilo urobiť. A zároveň si streliť do vlastnej nohy.

Pán premiér sa veľmi rád chodí klaňať s vencami k pomníkom padlých účastníkov odboja. A prednáša prejavy na počesť  partizánov a vojakov, ktorí so zbraňami v ruke, často dodanými spojencami,  bojovali za slobodu svojej vlasti proti agresívnej nacistickej okupačnej mocnosti. A pre tieto ich skutky ich oprávnene považujeme za hrdinov.

Jedným z takýchto hrdinov je aj storočný priamy účastník SNP Otto Šimko.  K nemu však už premiér úctivý nebol. Keďže zbierka Munícia pre Ukrajinu s odkazom “Keď nie vláda, posielame my”, ktorej ambasádorom je práve Otto Šimko, je mimoriadne úspešná, má veľký ohlas aj v zahraničí a nastavila vláde nelichotivé zrkadlo, premiér mal potrebu ju znevážiť.

Tým “prdom” predseda vlády  zjavne myslel tie dnes už viac ako 4 milióny eur, ktoré vyzbieralo takmer 63 tisíc slovenských občanov, ktorí takto prejavili slovenské vlastenectvo a podporu Ukrajincom bojujúcim o svoju nezávislú štátnosť.  Pre predsedu vlády SR sú 4 milióny eur a 63 tisíc obetavých darcov prdom. Nechce pripustiť veľkú faktickú, ale aj symbolickú hodnotu tohto gesta: správne ho chápe ako kritiku svojej proputinovskej politiky.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Zároveň je to pokus znemožniť každú iniciatívu, ktorá dvíha našu národnú hrdosť a nie je z dielne konzervatívno-nacionalistického tábora. My ako antifašisti sme hrdí národovci a plne si uvedomujeme, že ohrozenie suverenity Ukrajiny je ohrozením našej slovenskej štátnosti založenej na odkaze SNP. Aj ľudáci a neoľudácki historici podobne spochybňovali význam SNP, keďže povstalcov bolo “iba” približne toľko, ako je aktuálnych darcov v zbierke. Slovenskí vojaci  a partizáni skutočne predstavovali len malú skupinu oproti miliónovým armádam, ktoré bojovali v druhej svetovej vojne. Ale nikto ich nenazval prdom, lebo dokázali veľkú vec. Otočili beh slovenských dejín: bez nich by sme dnes nemali našu vlastnú republiku.

A medzi nimi bol Otto Šimko.  Zasluhuje si najvyššiu úctu. Aj preto, že tak vtedy ako aj dnes pochopil odkiaľ prichádza hrozba.  Ako vtedy pred 80-timi rokmi, správa sa ako slovenský vlastenec, ktorý vie, čo je vojna, kto je agresor a kto je napadnutý.   Je hanebné a pokrytecké, keď ho odporcovia zbierky zaraďujú medzi vojnových štváčov. SPH vysoko oceňuje, že Otto Šimko jasne a zrozumiteľne prejavil svoj postoj a to práve v čase, keď sa mnohí nechali zviesť putinovskou propagandou.

Stanislav Mičev, Boris Zala, Peter Weiss

Zdroj: SPH

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. 4 milióny ? A bude to stačiť oligarchom na alkohol na mesiac ? Ešte aby tie 4 milióny neskončili dakde v Rusku keďže národný šport na Ukrajine je korupcia.

    3
  2. Slovenske vlastenectvo? Trápne úbohé a môžete si hovoriť co chcete,,,,na náboje sa tu ľudia dokážu vyzbierat ale keď sa objaví nejaky prípad kde potrbuje malé dieťa nejakú dráhu operaciu,,,tak tu zbierame vrchnaky od flasiek.
    Uverjnit zoznam ludi,co prispeli a odobrať im prispevky na deti,dôchodky a podobne financne prostriedky ktoré dostávajú od štátu

    2
  3. Ej ale sa zase prejavuje ta vasa tolerantnost hejslovaci. Ludia DOBROVOLNE a z svojich VLASTNYCH penazi podporia zbierku a uz tu mame komanca, ktory by tychto ludi lustroval a bral im pridavky, ale svojich lieblingov s nakradnutymi miliardami zo Smeru, Hlasu, SNS tych necha na pokoji, tomu sa hovori dvojity kilometer.
    A druhy hejslovacik, uz siri hoaxy o rozkradani penazi zo zbierky, lebo vsak podla seba sudim teba. Mily hejslovacik, to ze ty by si udrbal tie peniaze neznamena, ze vsetci ludia su ako ty.

    Slava ukrajine!

    7
  4. PreAnonym 2. mája 2024, 4:54
    Veľkou silou bláznov je to, že sa neboja rozprávať hlúposti.

    2
  5. Keď sa objaví dieťa,ktoré potrebuje drahú operáciu,tak nevidím dôvod,aby ľudia zbierali vrchnáky. Od toho tu máme zdravotné poistenie a je iba neschopnosť vlády,či už terajšej alebo minulej,že to takto na Slovensku funguje .A o tom na akú zbierku budem prispievať,rozhodujem ja a nebude mi nikto diktovať,komu prispejem.
    A pre sracov iba jedna poznámka:veľa z vás by tu nebolo,keby nám tak za druhej svetovej vojny pomáhali iba jedlom a oblečením. Tak si upracte tie hlavy beZ mozgu

    4
  6. Samozrejme,ze tie 4mil. sa nedostanu tam kam maju,resp.sa dostanu tam kde ich ukrajinski oligarchovia nasmeruju,boli by hlupaci aby ich strkali zbytocne do prehratej vojny,len debil tomu moze verit,ze eurace zvlast tie drobne 4mil. pomozu ukrajine vyhrat vojnu,ale nechajme blaznov zit v rozpravke.

  7. Píšu sem presne tí ľudia, ktorí nikdy nedarovali žiadne peniaze na charitu a už vôbec nie na tie choré deti o ktoré si tu obtierajú papuľu. A zase len závidia ak sa niekomu podarí zorganizovať zbierka a ľudia prispejú peknou sumou na dobrú vec. Toto je odporný ficovský nenávistný a závistlivý národ. A keď neprispeli, vôbec ich nemusí trápiť kde tie peniaze skončia.

    3
  8. Oni radšej prispejú Ficovi na protialkoholické liečenie, Dankovi na logopéda a Pellemu na análny kolík.

    2
  9. Amerika dala miliardy ukrajincom, zbierka na Slovensku je politická hra idiotov. Hlúpi mončičák hrá vabank.

    1
  10. Ti ľudia už skoro 20 rokov volia politikov, ktorí dostali naše zdravotníctvo na kolená a potom majú ešte tu odvahu vyčítať inym že sa nad rámec daní a odvodov neskladame ľuďom na operácie, ktoré majú byť pri normálnom stave zdravotníctva hradené automatický štátom….až prestanete voliť tých čo sú za stav zničeného zdravotníctva zodpovední, tak sa možno nebude treba skladať
    Trápi vás sukromna zbierka 4 mil. na Ukrajinu, ale to že Fico a spol. totálne v rozpore s predvolebnou rétorikou( ani náboj na Ukrajinu) pošle aj z vašich peňazí 100milionov do zbrojoviek aby navýšili výrobu zbraní pre Ukrajinu vás už netrápi, alebo to neviete vyhodnotiť…mimochodom. časť z tých peňazí skončí v zbrojovkach oligarchu Strnada…takže skladame sa všetci zo štátnych a niektorí navyše aj z vlastných…
    PS: tie 4 milióny nejdú na Ukrajinu, oligarchom, ale do ČR, ktorá za ne nakúpi muníciu…
    PS2 Je naozaj absurdné ak sa Fico a Danko chodia klanat našim hrdinom, ktorí „predlzovali“ vojnu proti fašizmu…veď podľa neho by to mali byť vojnoví stvaci a mali sa s Hitlerom dohodnúť..

    3
  11. Zbierka, kto chce nech dá. Akciu si vymyslela bratislavská kaviareň, trápna hra na súcit.

    3
  12. A viete vlastne čo to je toto občianske združenie Slovenské protifašistickýé hnutie zač, kto a kedy ho založil? Nemýlte si ho s Slovenským zväzom protifašistických bojoivníkov, ktoré pôsobí už dlhé roky.
    Toto združenie Slovenské protifašistické hnutie vzniklo len nedávno a zakladateľmi sú proukrainské a rusofóbne postavičky ako Stanislav Mičev, Boris Zala, Peter Weiss, Jozef Ťažký a Miroslav Seget. V takom duchu je aj ich vyhlásenie , kopnime si do novej vlády , do Fica a možno nám potom aj EU alebo USA dá nejaké sponzorské doláriky.

    2
  13. Čo tu furt velebite Fica a terajšiu vládu,veď ten kkt neurobil za celé svoje pôsobenie pre slovákov nič a dementi ho furt volia.Do neho netreba kopnúť slovne,ale reálne do tej jeho bradavicami posiatej hnusnej hlavy darmozrackej

    1
  14. Ono ak by Fico nekopal do tej zbierky tak by SPH ani nemuselo reagovať na jeho primitívne slová, ktorými si navyše kadí do úst….Fico kope a uráža snáď všetko a každého, kto sa mu a jeho myšlienkam neklania a potom sa on a jeho voliči sťažujú akí sme všetci na toho skvelého Fica zlí…ako čakať že on urážať, kritizovať a rozostvavat a všetci budeme držať huby je pre človeka s komunistickym myslením lákavé, ale zatiaľ sme v demokracii a môžeme na jeho kydanie slobodne reagovať

    2
  15. Pre: Anonym 2. mája 2024, 4:54
    Veď vám Filcka tlačí aký je to prd tak nech prispeje on 4 000 000e na choré decká. Si len zatrpknutý starý chuj čo sníva za bolševikom 😀

    1
  16. Poznám dementov volili PS,sú to sudruhovia Homo Dezole a Ratafak Plachta vyližte si prdel.

    3
  17. mali by ste pozbierať lóve aj na atómové bomby keď už naozaj chcete zdochnúť. deď už chcete vojnu, tak aspoň aby bola tretia atómová, a nie len taká maličká „ukrajinská“… 🙂

    1
  18. Keby sme neboli v NATO by si veľmi rýchlo videl ci by to bola ,,malinka ukrajinská vojna“

  19. Anonym 2. mája 2024, 16:00…pokusim sa ti to vysvetliť, možno pochopíš. Ak sa občania nejakej krajiny prostredníctvom daní skladajú na zbrane, muníciu a celkovo armádu ( ministerstvo obrany), nie je to preto, že by chceli zdochnut, ale preto aby sa v prípade potreby mohli brániť agresorovi….a aj teraz je to podobné, ľudia sa neskladaju pretože by chceli zdochnut, ale aby sa naši susedia mohli lepšie brániť agresorovi + tam je ten benefit, že udržia agresora čo najďalej od našich hraníc….chápeš to takto vysvetlene?
    PS: jediný kto tu hrozí atomovkou je ten agresor- Rusko

  20. Vidím pod článkom mena ľudí Weiss,Žala a Micev,Ti hovoria za zväz protifasist.hnutia Slovenská?Ale to nie je zväz protifašistických bojovníkov!!!!Takže taký malý trik.Nehanbite sa.?

    1
  21. Treba tie love na Slovensku zbierat castejsie a na UA posielat… tam ich priamo prezident ukradne 🙂 drzim palce….

    1
  22. Pre: Anonym 2. mája 2024, 15:36
    Pičoval by si aj keby sa tí istý ľudia skladali na tie choré decká. Presne rovnako by si tu písal hovná ako si PSko, Soros, Korcok platí reklamu a zneužíva choré deti. Zmier sa stým, že ti jebe na staré kolená, z tých negatív čo čítaš na FB už niekoľko rokov…

    2
  23. 19.05
    Pisu ako SPH, podpisali sa SPH, ale ty si odhalil trik. Co trik, svetove sprisahanie.
    Boze, vezmi si ho, chudobneho duchom k sebe.

  24. Nerozumiem aký je v tom problém že sú z SPH? Takýchto organizácií bojujúcich proti fašizmu je na Slovensku asi niekoľko. Veď hovoria sami za svoje občianske združenie. Aj ten podplatený dedo z jednoty dôchodcov slovenska nehovorí za všetkých dôchodcov ale len za tých pomýlených.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované