back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Ficova vláda zvyšuje odvody, dane, navyšuje poplatky, znovu zavádza licencie a znovu siaha na úspory občanov na dôchodok.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Niečo málo z prekvapení, ktoré sociálna vláda vedená predsedom Róbertom Ficom pripravila pre občanov.

Prečo píšem pre občanov, keď sa niektoré dotýkajú firiem?

Nuž, všetko v konečnom dôsledku zaplatí občan. Len o tom veľakrát netuší.

Z nateraz prezentovaných opatrení, ide hlavne o tieto:

Konsolidačné opatrenia vo výške 1,96 miliardy Eur. Ide o 18 opatrení.

Od 1.1. 2024 – bankový odvod  30 % – banky budú zdanené viac ako pol miliardou Eur. Banky si dosť určite nájdu spôsob,ako si aspoň z časti nahradiť zdanenie. Napríklad ďalším zvýšením poplatkov.

- Článok pokračuje pod reklamou -

„Šetrenie na štáte“ vo výške cca 70 miliónov Eur.

Zavedenie daňových licencií. Licencie opätovne budú zavedené aj pre firmy v strate.

Navýšenie súdnych poplatkov asi o 40%.

Zvýšenie zdravotných odvodov zamestnávateľov, SZČO (živnostníci), aj samoplatcov.

Zvýšenie DPH na alkohol v gastro sektore.

Zvýšenie daní z alkoholu a tabaku – zvýšia sa ceny alkoholu a cigariet

Ubudne jeden deň pracovného voľna

Zníženie odvodov do druhého dôchodkového piliera z 5,5 na 4 %

Takže už vieme, že R.Fico znovu neváhal siahnuť na funkčný model v budúcnosti smerujúci k zlepšeniu finančnej situácie budúcich dôchodcov.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Vidiac opatrenia pripravené súčasnou vládou vidíme, že znovu budú vyciciavaní tí, ktorí tvoria hodnoty, zamestnávajú ľudí a v podnikaní nesú zodpovednosť a riziká, o ktorých sa politikom  nesníva.

Ďalšie zamyslenie sa, či sa ešte na Slovensku oplatí poctivo podnikať.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Áno chýba nám vláda plná atómoviek a 500 eur každému občanovi za voľby.
    Vláda za 3 roky totálne nechala zadlžené Slovensko ale keď sa má začať drasticky vyrovnávať rozpočet tak už sa kvíka. Dnes sú najviac ohrození dôchodcovia a nie mladí !
    Ódor mal predstavu že zvýši všetko našťastie ho ľudia poslali kade ľahšie

  2. Anonym 5. decembra 2023, 20:25 Pri…13.dôchodky, dotovanie hypotek, nové ministerstvo na zakazku SNS a to sú tam cca mesiac…to nie sú atomovky v čase kedy treba šetriť?…aký je rozdiel medzi tými atomovkami od Matoviča či Fica…Fico zadlzoval 12 rokov a to aj v čase kedy ostatní šetrili, teraz hovorí že financie sú v zlom stave no namiesto šetrenia zase iba rozhadzuje a zaplatiť to majú pracujúci…on nenašiel v tom štátnom aparáte nič na čom by sa dalo šetriť?..snažil sa o to vôbec?..lebo to vyzerá že vie akurát zvyšovať dane, poplatky, odvody a ísť po usporach pracujúcich ľudí za ktoré si kupuje svojích voličov….a tí mu za to tlieskajú absolútne nehľadiac na ďalšie generácie..

  3. Pan autor a vy co ste akoze ekonom sveya? Alebo riaditel zemegule? Ako viete dnes prepocitat, ze ked vlada nie zobrala ale len premiestnila 1,5% z 2 piliera do soc poistovne, ze dochod bude v konecnom dosledku nizsi? Dajte potom 7 cisel a ja si podam sportku.
    Vlada tieto opatrenia jednoducho musi robit aj preto, ze vlada Dilina z TT tu zanechala sekeru 20 miliard EUR. Este raz 20.000.000.000,-EUR

  4. 20.25 vacsiaho blba ako ty najdes len medzi blbmi zo smerohlasu. Seru mu na hlavu pri tom ako ho okradaju a ten blb im tlieska.

    1
  5. Pan Majkou vy ste niekedy niečo robili aj manuálne alebo len okolo toho tliapate,prečo nenapisete kto to zapricinil

  6. Nuž niekde tie „atomofky“ za posledne 3 roky musime nájsť a zaplatiť… A kto iní ako ľudia to musia zaplatiť…? Čo myslíte, že za inej vlády by to platil niekto iný…?

  7. Demokracia je vidieť že nevieš ako funguje 2. Pilier a zhodnocovanie peňazí v ňom v case. Naštuduj si to a potom sa tu zosmiešnujúco vyjadruj. Nejde o premiestnenie peňazí ide o presun peňazí do čiernej diery ktore dnešní mladi neuvidia lebo na dôchodky skratka z 1. Piliera nebude!! A to uz vedia aj male deti. A vieš prečo nebude? Lebo na dôchodcov nebude mat kto robiť. Preto je jedina šanca šetriť si v 2. Pilieri a nespoliehať sa na stat.

    1
  8. No po Majkovich retardoch z olano čo ste ako čakali. Pozrite krajiny okolo seba,Európu. Všade to isté. Viď bratov Čechov. Veď dotujme Ukrajinu ešte koľko 10-20 rokov? Podpora,solidarita,kokotiny dokola. A kto to zaplatí? Ťažká otázka že. Výsledok vidno. Vypnime plyn,ropu,jadrové palivo a zerme trávu. Alebo sa rovno odje… .

  9. Vždy všetko platili ľudia aj budú. Druhý pilier nikoho nezachráni. Banky sa nabalujú na druhom pilieri to je všetko.

  10. Demokracia 5. decembra 2023, 21:07 Pri

    Teraz ti pomaham: znova si pusti tlacovku kde hlava organizovaneho zlocinu a ministri organizovaneho zlocinu vysvetluju konsolidacie. Hlava hovori o 0.5% co v realite bude -5%. V karcme by si pocul ze nehovori nic o znizovani verejneho dlhu. Neriesi dlh statu a ide dalej tvorit dlh. Bude dlh navysovat. Tych 1.5% z druheho piliera nikam nepresuva. On ich komunistickym sposobom kradne. Je to tvoj osobny majetok, ktory ti kradne a ideho ho okamzite prezrat na dotovanie hypotek co nema obdobu ani v afrike. Ten tvoj osobny majetok, ktory ti teraz znarodni sa mohol kazdy rok zhodnocovat napriklad 6-8%. A to zhodnotenie sa mohlo znova zhodnocovat a takto dokola. Ak mas 20 rokov a ides do prace tak to co ti zajtra ukradne sa mohlo 45 rokov zhodnocovat. Od volieb ta hlava uz 10krat odrbala.

    1
  11. Pre ekonoma.Lepsie by som to nenapisal.Na nase dochodky nebude mat kto robit.Teda vlastne my budeme robit do smrti

  12. Ako som písal pred voľbami: ak vyhrá Fico dotkne sa to priamo najjednoduchších a najchudobnejších ľudí t.j. prevažnej väčšiny ich voličov a už je to tu…
    Každé jedno z týchto opatrení sa hlavne dotkne ľudí s najnižším príjmom a verím že to ešte neskončili, ale predsa vieme že im sú ľudia ukradnutý. Jediná ich priorita je zabezpečiť si beztrestnosť, čo ukážkovo predvádzajú.

  13. Ak si 4x zvolíme za premiéra človeka čo zadlzuje a nedokáže vytvoriť prebytky ani v dobrých časoch tak môžeme nadávať na demokraciu koľko len chceme…je to naša voľba…sami sme sa tak opakovane rozhodli..

  14. Presne zvolili sme a sme spokojný. PS by ako čo spravilo?? Jezismarja to si nechcem ani predstaviť. Jedných odborníkov sme tu už mali 3,5 roka. To Fico nech tam je do smrti radsej

  15. pre: Ekonom 5. decembra 2023, 22:46 Pri
    -tych 5,5% v 2 pilieri je majetok statu, ktory vybera formou odvodu. Ak by nebol 2 pilier, tieto peniaze su v soc. poistovni. Tak nepiste, ze niekto niekoho okrada.
    A tie uroky ze 6 az 8% – to ktora banka vie takto zhodnocovat??? Piste prosi realne veci.
    Uz ste si preratal kolko si DSS-ka (banka) stiahne na poplatkoch za vedenie uctu a akoze zurocovanie „vasich“ uspor???

  16. ja si myslim, ze demokracia a Amalia je jeden a ten isty debil. Pretoze dvaja tak blbi debily sa nemozu vyskytnut na jednom mieste sucasne.

  17. a este pre debokrata
    vies o tom, ze negarantovane fondy vykazuju vynosy od 4 do 8,5 %
    a ze garantovane, kam fico prinutil dss investovat 0,5 az 0,9?
    a nie su to banky ty hovado negramotne.

  18. Ekonom 5. decembra 2023, 22:46 Pri – ma zmysel hlupakovi vysvetlovat veci, ktore pre svoje mentalne obmedzenia nedokaze vidiet a chapat v suvislostiach?

    Bude horsie, vcera zverejnene vysledky hovoria,ze 30 % skolakov uz dnes nedokaze chapat obsah precitaneho textu.

    Socialine siete stale viac ludi dostavaju do stavu, ze sice vedia citat a pisat, no okrem osobneho uspokojenia, tuto schopnost odlisujucu nas napr.od zvierata, na nic ine nedokazu vyuzit.

    Ziadne vzdelavanie, pocit ze vdaka googlu rozumeju vsetkemu, ignoruju vedecke vyskumy a vedcov urazaju. Ignoruju autority a vsade chcu byt najdolezitejsi, najhlucnejsi a v centre pozornosti.

    A tak uplne kludne napisu, ze II. dochodkovy pilier je majetkom statu. A nevidia rozdiel ani len medzi tym, ci vlastne zarobene peniaze prezerie ich vlastnik, alebo vdaka parazitovi ich prezeru sucasni dochodcovia a ludia, ktori do spolocneho systemu nikdy nedoniesli ani cent.

    Zial, obycajnym faktom je, ze uz dnesnym tridsiatnikom nebude mat kto robit na dochodok. Ak totiz taketo prasata budu pri moci aj dalej, ziaden mlady, sikovny a pricetny clovek nezostane v krajine, kde ho caka nespravodlivost, kde sa nedovola prava, kde bude pri moci stale vacsi zmrd a to len preto, lebo sme hlupym narodom.

    Zvykne sa hovorit – 3 X a dost. U nas uz prestali platit aj zasady, bez ktorych cesta dopredu jednoducho mozna nieje.

  19. Milos, ono je zatial stastie, ze tu este plati (do kedy?) ustava a cerveni kmery si zatial na uspory v 2. piliery netrufli.
    ale uz natahuju tie krvave paprce.

  20. Keď mám iný názor už som debil? Miloš ty máš najviac reči ako koza bobkov. Za svoj život si vyprodukoval veľké nič,nulu. Prizivnik. Ty a ratafak. Vy dvaja tu plačete.

  21. to, ze si debil som ti povedal ja nie Milos.
    takze teraz si sa stal(a) debilom na druhu.
    ale kedze si debil, tak ti to je jedno. lebo si debil.

  22. amálka,…vidím že si z tých čo radšej budú stáť ráno o piatej pred rozpadnutou poliklinikou aby sa možno dostali k lekárovi, budú prejedať budúcnosť naších detí a vnukov, jazdiť po rozpadnutých cestách, kolajniciah a nedokončených diaľniciach, zadlžovať tento štát do aleluja, radšej budú akceptovať totálne rozpadnuté školstvo….len aby nám náhodou nevládol niekto iný ako Fico….pretože by sa náhodou mohlo niečo zmeniť….a to by bola katastrofa….tak radšej tie rozpadnuté cesty, školy, nemocnice atď….vy máte úžasné logické pochody….síce je to na ho.no, ale preboha len to nemeniť…

  23. Vďa tým tvojím favoritom je táto krajina tam kde je! A teda je riadne hlboko )*(
    (Pre pribrzdených vysvetlivka )*( = v prdeli)

  24. Novinárko kde ste bol keď Matovič šafáril? Bankový odvod bol zavedený kto ho zrušil? Po vzore Čile 2pilier máme na Slovensku, v Čile zrušení tak isto Maďarsku v Česku.

  25. Degeši pekne ste mimo,ale nevadí. Včera som prišiel z fajn dofči a za dva týždne idem znovu.Ale dobre. Som chudák,žebrák atď.😁😁smejem sa a som rád ako vás to série. Len si tu poplackajte poosucujte a šup šup do roboty. Všetci z iným názorom sú debili,ale to ste vy akurát. Fico je kráľ. Pekný den

  26. nejak moc smajlíkov, a nádávok na to ako moc si v pohode….prišiel si z fajn dofči? no super.., to je moc podstatné v tejto diskusií a tak to by sme ti teraz mali asi závidieť, že?….ak ťa neserú rozje.ané cesty, nemocnice, školy atď tak ok, je to tvoja vec… sú ľudia čo možno cestujú aj viac ako ty a vidia že inde to ide a dá sa krajina spravovať aj inak, ale ak si ty spokojná voľ si svojho kráľa, máš na to právo….ostatní majú právo vyjadriť nespokojnosť….aj tebe pekný deň….

  27. Ratafak zrazu je to moja vec. Koľko 😁 až dva. Anonym 10:47… Neako moc vieš o rajčinách v španielsku. Asi máš prax. Daj mail pošlem ty foto z mojich rajčín. Plackovci

  28. Nemáte ten pocit, že pán Majko píše naschvál politické príspevky a potom sa vytešuje z vašich komentov.Obzvlášť z hejterov.Viac by nás zaujímalo príspevky o meste,ale je zrejmé, že nie je o čom.

  29. pre yes ty musíš byť veľmi vymletý.politika je teraz najdôležitejšia.ficina nám ničí budúcnosť,kradne a ojebáva aj svojich voličov.a jeho cicina mu v tom pomáha.toto sú najlepšie a naj trefnejšie články

  30. abcd 6. decembra 2023, 11:40 Pri:
    Mrncal si aj vtedy, ked najlepsi minister financii Igorko rozhadzoval tvoje peniaze? 😀 😛

    Navolili ste si vykvet, ktory zapricinil Ficov navrat. Tak vam treba! 😛

  31. Pre Majko, ekonom, ratafak plachta a podobných: este raz si pozrite vitaza volieb 2023 na Slovensku.
    …a potom si uvedomte co napisete – kto nevie citat s porozumenim?

  32. všetci vieme kto vyhral voľby….a čo teraz?…čo si tým chcel povedať?…že máme byť ticho a len pozerať ako už štvrté volebné obdobie ničí a zadlžuje Slovensko a ako si kupuje svojích voličov na úkor pracujúcich ľudí?

  33. pre debilkracia – pozrel som si, este raz a este raz. a stale je tam kurva bolsevicka fico. primitiv danko a hulibrk pele. a ich sebranka kuriev a zlodejov. a teraz co?

  34. a uz sa chystaju

    Vláda zrušenie prokuratúry zakryla do novelizácie trestného zákona. V prvých dokumentoch sa však ihneď skloňuje rušenie tejto inštitúcie. Zánik inštitúcie už potvrdil aj premiér.

  35. Pre abcd ,, zas sa ozval nenávistny človek.Prečo,vy progresivci neakceptujete druhý názor bez invektív.Prajem Ti k Vianociam, zdravie a pokoj v duši.

  36. Hujer, za prvé vieme, že v tvojom mentálnom svete je progresívec každý kto nevolil smerohlas. Ale sú tu aj iné strany strany ako PS.
    Za druhé aj slepý musí vidieť čo tu vláda robí. Priority boli viditeľné okamžite, odstaviť vyšetrovateľov ktorí vyšetrovali kauzy smeru, znížiť tresty za korupciu pretože už odsúdený môžu požiadať o skoršie prepustenie, zrušiť špeciálnu prokuratúru ktorá sa venuje vyšetrovaniu korupcie čím sa vrátia vyšetrovania na začiatok a teda aj kauzy smeru a nakoniec zrušiť trest prepadnutia majetku čo sa im už tiež podarilo.
    Všetko toto sa prekrýva úbohým rozdávaním peňazí dôchodcom, nárdoným menu, Šimkovičovou s Tarabom a podobnými chujmi sa kŕmia média len aby sa pozornosť a všetká energia nesústredila na to prvé a to zabezpečiť beztrestnosť obvineným v smeráckych kauzách.
    Ak už toto nevidíš, tak ti nie je pomoci, ale ak to vidíš a nezaujíma ťa to, potom už neviem aká je tvoja motivácia obhajovať ten hnoj čo je vo vláde.

  37. chapal by som keby ich hajil a mal z toho nieco. Ale ma hovno a este aj to mu vezmu a natru mu s nim hubu.

  38. Progresivci,liberáli,lietadla, 76 pohlaví…nech vás čert zebere. Zvrátené,choreee deviacie. Pán Boh zaplať za Fica a spol.

  39. November 1989..štrajk študentov, ORF..redaktor položí otázku..školstvo,zdravotníctvo zadarmo,lacné cestovné, dostupné bývanie,lacné potraviny,kvôli čomu vlastne štrajkujete?

  40. Eštok odstavil vyšetrovaních vyšetrovateľov, no a vyšetrovatelia boli chránení oznamovatelia trestních činov, čudná spojitosť. Lipšic, výborne slúži špinavostiam, prokurátorom sa stal na základe politickej objednávky. Bol v politike, bol právoplatne odsúdený zabil autom človeka, nikdy nemal robiť funkciu prokuratora.

  41. 16:12
    Keď sa otvorili hranice,plná Blava Rakúšanov,my sme tam chodili nakupovať elektroniku,drogériu,oblečenie, Rakúšania u nás potraviny,hlavne kurence,mäso a plné reštiky,dnes je to skoro opačne, chodíme kupovať potraviny do Rakúska,ceny skoro rovnaké, ale kvalita je tam väčšia, za tých 30 rokov sme sa neposunuli k lepšiemu.

  42. 16:49 Áno Lipšic bol právoplatne odsúdený a len pre pripomenutie zrazil dôchodcu ktorý prechádzal cez cestu mimo prechodu pre chodcov a mal vyše 2 promile alkoholu v krvi, oblečený v tmavom bez reflexných prvkov po mokrej vozovke v noci. Ak si šofér, môže sa to stať kedykoľvek aj tebe.
    Ak vieš čítať určite si zachytil že Lipšic ponúkol svoj odchod ak vláda garantuje ponechanie ÚŠP. Ficko to odmietol a opäť dokázal že tu nejde o Lipšica ale o všetkých prokurátorov ktorý vyšetrujú špinavosti smeru. Všetkých treba odstaviť, všetky vyšetrovania zastaviť aby sa už žiadny prípad nedostal pre súd pretože tam chápadlá tých svíň zatiaľ nedočiahli.

  43. Matelko dnes zvoláva ľudí na protest proti vláde, ten Matelko,čo ľudí,ktorí protestovali proti jeho vláde,nazval psami,čo štekajú na karavánu, co ide smelo dalej vpred..

  44. Aký funkčný model je 2.pilier prosím vás ? Veď ho všetky okolité štáty zrušili alebo modifikovali. Je to nezmysel. Ľudia z toho za 40 rokov budú mať veľké prd. Si predstavte, čo by ste mali z toho, keby sporíte od roku 1980 v KČS, potom SK, potom €. Však pred 10 rokmi bol bežný plat na SR 500 €, čo by ste si z toho odložili do dnešnej doby ?

  45. Tak ja ti to poviem. Som v nom od zaciatku. O tyzden idem do dochodku a zatial je moznost vybrat si vsetko nasporene naraz. A predstav si, mam tam 23 000 €. A keby ta kurva frco nepojebal desat krat druhy pilier, mohlo tam byt o 11000 viac.

  46. Tak toto, je p… ja už neverím žiadnej vlade všetkých vystrelit na mars, pre ludí nerobia absolutne nič .
    Od 1989 nam len vymyvaju mozgy ,ze si mame uťahovať opasky ,aby sme sa mali lepšie a to nebude nikdy

  47. trend.sk
    27.7.2023
    7:30h.
    Od posledných volieb vzrástol verejný dlh krajiny o 18,9 miliardy eur na 65,3 miliardy eur,na astronomické zvýšenie im stačili 3 roky.

  48. daj sem aké sekery robili tie Ficové vlády….pomožem ti tu je tá prvá Ficová :
    Rast dlhov v Rokoch 2006 – 2010
    2006 – 16,769 mld. €
    2007 – 18,053 mld. €
    2008 – 18,613 mld. €
    2009 – 22,585 mld. €
    2010 – 26,519* mld. €
    (* Prognóza Štatistického úradu SR)
    Nárast dlhu o 9,75 miliardy eur
    Ak nám vadí že Matovičová vláda zadlžovala tak je nezmysel voliť Fica ktorého vlády zadlžovali tiež extrémne a to ja v rokoch kedy sa dalo šetriť….

  49. To je pravda, zdá sa,že politici majú všetko na háku a koho mali ľudia voliť,keď sa tam vyskytujú stále tí istí politici, daj tip..

  50. Vysvetlenie pre mentálneho mrzaka Majka. Ta banda prasivych psov, čo tu vládla skoro 4 roky, rozmrdala desiatky miliárd. Na atómovky, likvidačné vakcíny, buzerantske pridy, hnilu Ukrajinu a milión ďalších veci. Už vytiahni tu hlavu z anglosaskej prdele a začni ju používať.

  51. Slovensko je už teraz v pokročilej fáze rozkladu. Robím v alko priemysle a tie dane a odvody čo tečú do štátnej pokladnice sú nehorázne vysoké. Za to že vytvárame hodnoty a doslova živíme desiatky štátnych zamestnancov z našich odvodov do štátu vo forme spotrebných daní sme len ďalej trestaní ďalším navyšovaním odvodov do štátnej kasy. Nikoho tu nič nezaujíma a netrápi. K firme nám ani len zasneženú cestu nie sú schopní odhrnúť.

  52. Andrej 6. decembra 2023, 20:21 Pri – po pozornom precitani si obsahu prispevku rozmyslam, ci mater familiarne nazyvas kurvou a sestru sterkou. Lebo uz len tento prvok si vo svojom zvratku opomenul…

  53. Andrej…pridy sa robili aj za Ficových vlád, sám Blaha na ne aj chodil….atomovky robí aj teraz Fico – 13. dochodky, dotovanie hypoték – nemáme na to a aj tak to schválili,…vakcíny – veď Dolinková navyšuje kapacity v nemocniciach aby sa ľudia mohli dať zaočkovať…podpora Ukrajiny tiež pokračuje, dokonca sa jedná o navyšení našej pomoci o 400 mil. eur….Fico v minulosti podporil z našich penazí krachujúcich a vtedy bohatších grékov, nakúpil od američanov F16, navýšil násobne našu účast na misii v afganistane….ten Fico nie je teda prašivý pes čo má tiež hlavu v tej anglosaskej prdeli, len vám nahučal do hláv že ja strašne „proslovenský“?..ako to že u toho Matelka vám toto vadí (a niektoré veci naozaj právom) ale u Fica už nie?

  54. Ratafak. Už meno naznačuje, čo si za lumena. Áno pridy sa robili aj za Fica a budú sa aj teraz, ale bez peňazí daňových poplatníkov. Nech si to ti buzeranti zaplatia sami. Aj sam Blaha z toho vytriezvel, keď zbadal, čo to je za odpad. 13 dôchodok akože porovnávas s celoplosnym testovaním a ostatnými zverstvami? A Dolinkova si môže navysovat, čo chce, ľudia sa jej na tie sracky aj tak vykaslu a dúfam, že Fico sa bude inšpirovať Orbanom a Pfizeru nezaplatí. Podpora Ukrajiny sa zatiaľ len rokuje, osobne by som im poslal prdlajs, ale čo už ani Fico nie je dokonalý. Každopádne faktom je, že Fico má aspoň predstavu ako funguje štát a ma nôž na krku, lebo keď otočí o 180 stupňov, tak ho vlastní zožerú za živá, kdezto ten psychicky narušený bastard z TT už mal byť dávno postavený k múru a zastrelený.

  55. mnohé z tých „zverstiev“ navrhol ešte Pellegrini keď končil ako premier a pred zapnutými mikrofonmi Saková priznala že to bude drahé na čo Pelle odvetil „ved oni na to budú hladať peniaze“….Fico má o fungovaní takú predstavu že od jeho prvej vlády sa v rámci EU prepadáme na chvost, rekordne zadlžujeme, nemocnice nám plesnivejú, školy rozpadajú a mladí utekajú študovať a žiť do zahraničia…12 rokov jeho vlád a nič….dlhy, nedokončené dialnice, rozpadajúca sa infraštuktúra….ten pride je už naozaj najmenší problém a áno nech si to kludne zaplatia sami, ale to je naozaj kvapka v mori….

  56. Zas Google na tretú Ratafak. Všade bol,všetko vedel,všetko vyriešil….či Majko a len bury hladinu.ale dobre sa to číta ako si na nervy z Robka

  57. Čím skôr tento štát skrachuje tým lepšie. Veď prvé sa prestanú vyplácať dôchodky a sociálne dávky čo je v konečnom dôsledku dobre lebo sa to dotkne hlavne ficovych voličov.

  58. aby si nebol prekvapkany. pokial by stat skrachoval, tak nielen socialne davky, ale aj vsetci statni zamestnanci – policia, armada. ucitelia, prenosove sustavy, nemocnice, skoly, obsluzne urady, udrzba ciest, zeleznice…… a hafo inych by pomaly odislo do kopru.
    a poslovenskych uliciach sa bude premavat sialeny max a polodementny bruce v tielku.

  59. Anonym 7. decembra 2023, 8:23 Pri…ak z toho niečo vidíš inak alebo je tam niečo zle, kludne ma oprav….ak ti vadí že niekto má rozhlad a ty nie, tak s tým si budeš musieť pomoct sám…

  60. Ak skrachujeme, prví na to doplatia poberači dávok. Čiže dôchodcovia a sociálne odkázaní. Silové zložky budú živiť do posledného eura. Ale dôchodci by poďakovali Ficovi za dobre odvedenú prácu a pobrali by sa pominúť do špičkových slovenských nemocníc s tými pár špičkovými doktormi a sestrami ktorých nechceli ani v ČR. Preceda dôchodcov slovenska vyhlási, že oni vlastne žiadny dôchodok nepotrebujú, ohne chrbát a vlezie šéfovi hlboko do zadného otvoru. Miništrant Erik apeluje na demokratickú väšinu, ktorá sa aj tak dostala maximálne po hranice okresu a navrhne Fica intronizovať za kráľ Slovenska. Nakoniec Blaha vyhlási že zem je plochá a hranice treba zavrieť aby nikto nespadol do vesmíru. Všetci budú šťastní 😀

  61. Anonym 7. decembra 2023, 8:55 Pri…ako som písal, kludne tie litánie oprav ak sa ti niečo nezdá…

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované