back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Bielu palicu si väčšina vodičov všimla, ostatní reagovali skôr na policajtov

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

KR PZ Trnava |MM| V rámci Dňa bielej palice polícia opäť zisťovala, ako vodiči reagujú na nevidiacich či slabozrakých chodcov a ich signál s bielou palicou.

Policajti sa spolu s dobrovoľníkmi z Únie nevidiacich a slabozrakých Slovenska už 14. krát stretli pri vybraných priechodoch pre chodcov. Cieľom spoločnej akcie je zvyšovanie bezpečnosti osôb so zrakovým postihnutím.

ŠTVRTINA VODIČOV NEZASTAVILA

V okrese Dunajská Streda policajti zistili, že z 231 vodičov slabozrakému chodcovi nezastavilo až 57 z nich. V Trnave zas vodiči začali reagovať na gesto slabozrakého so zodvihnutou bielou palicou až po príjazde policajnej hliadky, dovtedy mu prednosť viacerí vodiči nedali.

VODIČI BUĎTE OHĽADUPLNÍ

Žiadame vodičov, aby boli pred priechodmi pre chodcov všímaví, a to aj k slabozrakým osobám. Osoba, ktorá je nevidiaca je plne odkázaná na zvýšenú tolerantnosť zo strany vodiča. Inak vstupuje na cestu s rizikom kolízie a nehody, ktorú vzhľadom na hendikep nedokáže vopred predvídať.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Keď uvidíte signál s bielou palicou, umožnite chodcovi bezpečne prejsť cez cestu. Myslite na to, že biela palica je jediná pomôcka, ktorú vedia v premávke použiť. V žiadnom prípade na neho netrúbte ani neblikajte svetlami. Môže to totiž vyhodnotiť ako riziko a nie ako znamenie toho, že môže cez cestu bezpečne prejsť.

 

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované