back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Dočká sa Sereď obnovy kritizovaných navigačných tabúľ? Aj o tom budú rozhodovať poslanci na štvrtkovom zasadnutí

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Ing. Zuzana Slahučková, referent komunikácie MsÚ Sereď /  Na programe štvrtého tohtoročného zasadnutia mestského parlamentu bude okrem iného prerokavávaná aj zmena rozpočtu mesta. Radnica v nej navrhuje vyhradenie sumy približne 13-tisíc eur na obnovu poškodených tabúľ informačno – navigačného systému v centre mesta.

Súčasné infotabule, ukazujúce smer jednotlivých ulíc a pomáhajúce pri orientácii návštevníkov mesta, sú po dobe svojej životnosti a v mnohých prípadoch sú poveternostnými vplyvmi značne poškodené. Od obyvateľov už dlhodobo zaznieva kritika a požiadavky na ich výmenu. Oddelenie realizácie projektov, rozvoja mesta a verejného obstarávania preto zabezpečilo cenové ponuky na nákup nových a moderných. Majú mať dlhšiu životnosť a slúžiť budú na orientáciu najmä pre peších v centrálnej časti nášho mesta, ale aj pre motoristov. Oddelenie pritom s obmenou značenia uvažovalo aj v minulosti, avšak doteraz sa v rozpočte na to financie nevyčlenili. Od poslednej snahy mesta o ich výmenu sa však technický stav týchto smerovníkov opäť zhoršil a dnes ich viacerí považujú za hanbu nášho mesta.

Informačno – navigačný systém mesta sa pritom skladá z dvoch zložiek. Ak poslanci nákup odobria, bude sa jednať iba o jednu zložku tohto systému, tú nákladnejšiu a obsahujúcu väčší počet jednotlivých značení.

Druhá časť, ktorá by zahŕňala výmenu infotabúľ slúžiacich najmä pre lepšiu orientáciu motoristov a ktorá je situovaná v širšom centre mesta, stojí približne 3-tisíc eur a s jej obnovou sa uvažuje až v ďalšej etape. Vo výhľade je obnoviť aj informačné značenie v Seredi v časti Stredný Čepeň.

foto: MsÚ

zdroj: Mesto Sereď
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. to ozaj sa niekto riadi ešte tabuľami? veď v telefónoch sú navigacky 🤦‍♀️

  2. Keď sa na rohu ulíc potrebuješ zorientovať, je lepšie pozrieť na tabuľku ako čumieť do mobilu. Navigačné tabule sú v hociktorom veľkom meste, dobré sú aj v Seredi.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované