back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Bezpečný Sviatok všetkých svätých

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Prezídium PZ SR |MM|  Sviatok všetkých svätých patrí medzi dni, kedy je na cestách aj verejných miestach zvýšený pohyb chodcov a vodičov. Z tohto dôvodu polícia prijíma preventívne opatrenia na zaistenie verejného poriadku a bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky. Policajné hliadky budú počas týchto dní posilnené, a to nielen v okolí cintorínov, ale aj na hlavných dopravných ťahoch, aby sme predišli zbytočným nehodám a ochránili životy.

 

Zvýšený dohľad nad cestnou premávkou

Počas sviatkov očakávame zvýšenú intenzitu premávky najmä na diaľniciach a hlavných cestných ťahoch, ktoré spájajú veľké mestá a regióny. Predpokladáme zhustenie dopravy z dôvodov cestovania za rodinami a návštevou cintorínov. Policajné hliadky budú monitorovať dodržiavanie rýchlostných obmedzení, používanie bezpečnostných pásov a zákaz používania mobilných telefónov za volantom.

Jedným z hlavných cieľov policajných kontrol bude dohľad nad dodržiavaním zákazu jazdy pod vplyvom alkoholu. Od začiatku tohto roka do konca septembra bolo na Slovensku zistených takmer 12 000 vodičov pod vplyvom alkoholu. Z tohto počtu malo viac ako 3 500 vodičov hodnotu do jedného promile a takmer 2 500 vodičov nad jedno promile alkoholu v krvi. Medzi nemotorovými účastníkmi cestnej premávky, ako sú cyklisti a kolobežkári, bolo zaznamenaných takmer 6 000 prípadov alkoholu.

 

- Článok pokračuje pod reklamou -

Bezpečnosť na cintorínoch

Policajti budú na cintorínoch dohliadať na verejný poriadok a predchádzať krádežiam osobných vecí. Návštevníkom odporúčame dávať si pozor na svoje tašky, kabelky a osobné veci, pretože vreckári môžu využiť zvýšený pohyb ľudí a vašu chvíľkovú nepozornosť. Tiež upozorňujeme na opatrnosť pri zapaľovaní sviečok a kahancov, aby sa predišlo požiarom.

 

Polícia praje všetkým občanom pokojné a bezpečné prežitie sviatkov a pripomína, že naša prítomnosť na cestách aj v okolí cintorínov má za cieľ, aby každý bezpečne dorazil k svojim blízkym a uctil si pamiatku zosnulých.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_imgspot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Sponzorované