back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Izrael podnikol raketové útoky na Irán

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

V nočných hodinách armáda štátu Izrael podnikla rozsiahle útoky na Irán, ako odvetu za bombardovanie Izraelu Iránom z pred niekoľkých týždňov.

Podľa doteraz publikovaných vyjadrení Izraelu, útočili výlučne na vojenské ciele. Cieľom útokov nebola ani energetický infraštruktúra Iránu, ropný a jadrový priemysel.

Irán reagoval vyhlásením, že útok bude mať primeranú odvetu.

Izrael o útoku informoval USA, ktoré sa však do útoku nezapojili.

– – –

Poznámka autora:

- Článok pokračuje pod reklamou -

Irán som navštívil osobne v lete 2019. Tu je jedna z reportáží do Teheránu a Bandar Abbás v Perskom zálive:

Videl som skutočný Irán: Teherán – Bandar Abbas – Perský záliv

Rovnako som niekoľkokrát osobne navštívil aj štát Izrael a tiež Jordánsko.

Reportáže z týchto štátov nájdete tu: http://archiv.naexpediciu.sk/index.html

Vidieť bombardovanie miest vo svete kde som sa cítil  dobre, obdivoval som ich architektúru, život a ľudí, je pre mňa bolestivé a v 21. storočí nepochopiteľné.

Je mi jasné, že ani Izrael a ani Irán (samozrejme že aj štáty pri Izraeli) už nebudú také, aké som ich videl iba pred niekoľkými rokmi. Vojnové konflikty sa na ich obyvateľoch prejaviť musia.

Blízky východ bol problematický vždy a vyzerá to tak, že ešte aj bude. Som naozaj rád, že nie dlhé obdobie relatívneho kľudu som využil na ich návštevu a spoznanie.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Pán kolega Majko, ak si už takúto tému tu vytiahol medzi Slovač, hádam ju aj viac rozpitveš. Predovšetkým v základnej téme a to ľudský život. Žid, arab, Slovák, američan, Rus, Iránec a tak ďalej. Izraelské rakety prinášajú čo? Život?

  2. K p. Majko 27.10. 18:58
    To je v poriadku, určite pán kolega nie je vôbec urážlivé. Poznám aj kolegu, čo sa volá Kolega. Pozdravujem ho. Ale k veci. Ako novinár vieš, že ťahať iba na jednu stranu, ak je to neobjektívne, sa vôbec, ale vôbec necharakterizuje ako novinárska objektivita. Život je iba jeden. A to ďalšie, je už iba v tomto prípade hnusná politika.Prečo, môže sa bežný človiečik spýtať. Nuž preto, že obyvatelia a teda aj história Izraela vie veľmi dobre, čo smrť prináša. Veď to tu , pán kolega , denno denne aj ty verejne prinášaš. Takže, každý mŕtvy človek je aj našou vizitkou / a v dnešnej dobe na Slovensku aj neobjektívnou črtou novinárov/. A na vizitkách sú aj ich iniciále vraždiacich bohumilov. Svetu mier!

  3. Anonym 27. októbra 2024, 19:34 – oslovenie „kolega“ v podstate urazlive nie je. Vo Vasom pripade vsak nie je pravdive.
    Ak teda z Vasej strany nie je pravdivy uz samotny zaklad komunikacie, ja nemam dovod komunikovat dalej.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_imgspot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Sponzorované