back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Spoplatnenie parkovísk v meste, tenisové kurty v mestskom parku či výmena vodovodných potrubí. Primátor Ondrej Kurbel opäť zodpovedal otázky občanov

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Po zhruba troch mesiacoch sme v štúdiu Seredonline znovu primátorovi mesta Sereď Ondrejovi Kurbelovi umožnili odpovedať na otázky občanov a obyvateľov mesta.

Svoje otázky mali čitatelia možnosť položiť takmer dva týždne.

0:15 – Parkovanie v meste
6:40 – Osvetlenie, kamery vo vnútrobloku na Čepeňskej ul.
9:30 – Výstavba K-parku na Mlynárskej ulici
10:50 – Znečistený prechod medzi činžiakmi na Spádovej ul.
14:30 – Aktuality ohľadom štadióna
18:40 – Komunikácia primátora s občanmi
20:20 – Tenisové kurty v mestskom parku
24:15 – Kosenie v budúcom roku
27:00 – Rekonštrukcia chodníkov a ciest v meste
28:35 – Zvyšujúca sa kriminalita v meste v dôsledku migrácie
29:10 – Zníženie počtu prisťahovalcov v meste
30:05 – Problém bezdomovectva po zbúraní objektu býv. MILEX-u
32:35 – Odškodnenie od SSC za stav uzatvoreného mosta
34:00 – Formy komunikácie občanov s vedením mesta
36:00 – Výmena problémových vodovodných potrubí
41:35 – Sponzoring združerní
42:45 – Optický internet na Trnavskej ul. a okolitých uliciach
44:35 – Optický internet v oblasti „Kapustniská“
48:25 – Transparentnosť členov tímu primátora
51:00 – „Dokedy bude mesto navážať lacnú pracovnú silu?“
51:50 – Udržiavanie nábrežia na Larzenkách
53:50 – Odkúpenie nájomných bytov
54:50 – Kosenie, zamestnanci údržby
58:45 – Cyklochodník popod most cez rieku Váh
1:00:25 – Rekonštrukcia chodníkov a ciest v meste
1:02:35 – Projekty mesta, budovanie a rekonštrukcia detských ihrísk
1:07:35 – „Plánujete sa vzdať primátorskej stoličky?“
1:08:20 – Zhodnotenie osobného prínosu primátora pre mesto Sereď


Najbližšie primátora mesta Ondreja Kurbela vyspovedáme výrazne skôr, a to v polovici volebného obdobia. Zaujímať nás bude jeho pohľad na prvé dva roky vo funkcii, vysporiadanie sa so zdedenými problémami v meste, hovoriť budeme o dokončených, ale aj rozpracovaných projektoch a zaujímať nás bude aj osobný prínos primátora mesta a jeho tímu pre občanov a obyvateľov mesta.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Už xkrát to tu bolo spomínané, že most je záležitosťou SSC. To už niektorí, čo to tu stále omielajú, majú miesto mozgu otruby?

    4
  2. Pan Kurbel uvedomte si prosim jeden podstatný fakt. Obyvatelia si vas platia tak sa ich najskor opýtajte nejakým referendom alebo prieskumom ci vôbec chcu aby ste im v meste zavadzali takuto dennu platenu parkovaciu politiku. Tak isto by ste sa mali najskor pýtať aj podnikatelov v centre na takyto parkovaci zasah . Taketo platenie parkovania ich bude devastovat. Návštevnosť im bude klesat a budu este viac krachovat. A pritom uz teraz platia neskutocne az likvidačné dane a poplatky. Pri zidovskom kupele mate sukromne platene parkovisko a je prazdne. A takouto prazdnotou to bude v centre vsade ak sa bude musiet platit. Ludia tam budu minimalizovať cestu a vsetky tie obchodíky v centre budu krachovat. Toto chcete aby takto dopadlo? Na toto vam ludia dali dôveru a plat? Že vam ani nestoja zato aby ste sa ich najskor opytali ci taketo parkovacie zdieranie vobec chcu? Chapem ze mesto potrebuje dalsie parkovacie miesta a zdroje na ne ale toto je cesta zdierania a do pekla. Pokial by to malo byt len na baze primeraneho nočneho platenia na meskych parkoviskach a pozemkoch tak mozno dajme tomu ludia a podnikatelia by to pochopili ked ze im mesto chce stavat dalsie parkoviska . Ale taketo arogantne zavadzanie plateneho parkovania bez prvoradeho nazoru obyvatelstva je neprijatelne a nato vam obyvatelia nedali doveru a mandat. A toto iste plati aj na poslancov. Uvedomte sa

    14
  3. Parkovacia politika…..komu patrí priestor na starom trhu? Už je tam napísané súkromný pozemok!!!.
    Pan primátor,začnite už pracovať aj pre nás….nas obcanov ktorí sme vám dali hlas a verili ze dáte mesto do poriadku. Robite len platene parkoviská, ihriská, a kurty pre vás a vašich…. mesto mane ako hnoj. Spinave,nepokosene,neupravené,hnus! O cintoríne nehovoriac. Riadite prosím Vás úrad Vy,alebo ….?

    7
  4. parkovisko na kupelnom namesti je ciste fiasko, permanentne je prazdne a parkovne je tam drahsie ako v bratislave. Ked pojdete touto cestou nikdy sa vam investicia nevrati.

    4
  5. Je to jej pozemok, moze si ho uzavriet. Ked bude v strate, je to jej problem. Ide o to, ze jej zakaznici nemali pocas obeda kde zaparkovat.
    Mozno to zvazi a poobede ho otvori.

    0
  6. V Seredi sa nerobí nič čo by občan postrehol. Nerátam tenisové kurty, to nie je služba občanom. Pozrite sa na stav chodníkov, verejných priestranstiev. Nula bodov.

    3
  7. Ano v dnešnej dobe keď je všetko drahé sú dôležité pre občanov Serede tenisové kurty. Keď bude na detských ihriskách vysoká tráva , chodníky špinavé, cesty špinavé tak občan jednoducho príde na tenisový kurt zaplatí poplatok za hodinu hrania a všetky problémy zmiznú.
    Čo príde nabudúce ? Ihrisko pre konské pólo ?

    3
  8. Penez malo ľudí malo roboty veľa oči a úst co sledujú a komentujú veľa. Hm nezávidím primátorovi. Vizerá dosť unavene

  9. Uz nepride nic,ten neborak Kurbel,ked dostane financie na konkretnu vec cize ihrisko tak ho spravi,to by vedel aj stredoskolak,ale ak by mal sam vypracovat projekt,schvalit a zrealizovat,tak uz je v koncoch,bohuzial clovek,clen,politik KDH je v beznom zivote nepouzitelny,to iste pocuvam od ludi z Oravy,Trencina,Kosic ,tam kde je kdh-ak tam trava nerastie,iba zelina:)

    4
  10. Anonym 26. októbra 2024, 10:34
    Pravda. Schody za Jednotou po oprave havarie vodovodu su stale rozdrbane. Hadam vyse mesiaca.

    2
  11. Prečo má tlačiť Kurbel na opravu mosta veď brachovy kšefty idú v stavebninach a nepotrebuje konkurenciu Pre neho čím dlhšie zavretý most tým lepšie

    4
  12. Pán primátor zabudli ste povedať, že na tenisové kurty dostalo mesto dotáciu 600 tis EUr a kurty budú stáť vyše milióna eur, keďže pán Biro zatajil čierne stavby na pozemku a inak by dotáciu nedostal a ostatné bude hradiť mesto z rezervného fondu a tiež podpísalo, že ho bude 10rokov prevádzkovať a platiť správcu, nie som proti kurtom, len otázka je koľko ľudí ho bude využívať, keďže nebude kryté? Nebolo by tam lepšie kúpalisko, ktoré by využilo viac obyvateľov? A taktiež su v Seredi dôležitejšie veci, ktoré by si zaslúžili investíciu, kanalizácia, osvetlenie, vodovodné potrubie, kaštieľ, most, chodníky, cesty. A taktiež nemôžem nespomenúť ani stojan na vianočný stromček v malom parku za 12000€ a taktiež zbytočna zmena loga mesta. Riešte už podstatne veci a nie sprostosti.

    3
  13. užasné komentáre od dvoch či troch ľudí ktorí si potrebuju kopnúť a vyliať tak žlč a nenávisť. Miesto toho aby ste ocenili že primátor príde a vo svojom voľnom čase odpovedá na niekedy až stupídne otázky tak tu píšete tie svoje priblblé komentáre. Tomčáni sa skovával a na nič neodpovedal. Vládol v čase hojnosti a aj tak vyberal pokuty za prejazd cez most. A aj preto je dnes uzavretý a to vám nevadí. Urobí ihriská pre deti? Ná načo sú nám. Po dlhých rokoch sa konečne začnú stavať tenisové kurty? Taká blbosť pre bohatých. Výrazným spôsobom posunie do predu rekonštrukciu futbalového štadióna? Šak ja futbal nehrám. Začiatkom roka sa otvorí prvá časť zrekonštruovaného kaštiela ? Ale veď ja do reštiky nechodím ……,.,Kto by tým priblblým seredčanom vyhovel?

    3
  14. Platene parkoviska…??? Aky s tym mate problem??? Pisu urcite len majitelia obchodov ale kde je pravda. Chojte do Trnavy Nitri atd…tam uvidite politiku parkovania. Nezabudajte ze vela aut tam je len preto ze tam idu ludia za pracou nechce sa im prejst par metrov peso,autobusom na bicykli ayd…ani len na nakup, tak preco neplatit kazdy nadava co treba spravit co je pokazene nevyhovujuce ale kde na to vziat…??? Lenivost a pohodlnost stoji peniaze tak spoplatnit!!! Ale zrusit vysostne prava na parkovacie miesta pri panelakoch nech nie su zvyhodneny ti co na to maju a velakrat nie su ani doma ale miesto zaberaju inym!!! Nech si potom skusia zaparkovat ked pridu domov to bude spravodlive…alebo nech zaplatia 5nasobok toho co platia doteraz!!! Takze nie len nadavat za platene parkovyska ale vidiet v tom aj pozituvum. Byvam v inom meste ale s poplatnenim uplne suhlasim lebo viem ako to tu vyzera a kolko prindispu do prace nam zabera parkovacie miesta len preto ze nie su ochotny prejst peso ani kusok z ineho konca prejst bicyklom peso kolobezkou ci mestskou dopravou a odsereme si to my co byvame tam kde je ten problem pritom keby mesto vyberalo aspon ako Nitra 0,50€ prva hodina a kazda dalsia nacate 1,5€ tak mesto na jednom aute prichadza denne o min 12-14€ a to hromada ludi prichadza z okolitych dedin. Tak si to spocitajte denne-mesacne a rocne prijem do mestskej kasy a co sa da za to vsetko spravit…
    Trosku rozumu a nie len nadavat a vydiet negativa lebo si to zaplatite o rok,dva na daniach…
    A nezabudnite ze aj tie smetiky kadetade po meste aby ludia nehadzali papieriky flase atd stoja peniaze za odvoz a platite to vy domaci nie ti co pridu do mesta na nakup do kina na nejaku zabavu…
    Tak ozaj rozmyslat…!!!

    1
  15. Moj najlepší kamarat je pan.Kurbel.kekso tak ho nechajte ma pokoji a mepytajte sa ho pičoviny.vsetci mu zavidite len ze má funkciu kazdy jeden ti zavidite.mne je to vsetko jedno ake mesto je.ke krajsie a nielam sa pohlo za tu dobu

  16. cukrovar ešte nedávno bol tvoj najlepší kamarát pán brucho. Toho si sa prečo nepýtal? Aha, už viem. Nemal si sa kde lebo sa skovával pred akýmikoľvek otázkami jak ……….

  17. Parkovacia politika by nemala by len o spoplatnení, ale aj o rovnosti príležitostí. Nie ako dnes, že si niektorí zaplatili vyhradené parkovacie miesto a ostatným sa neušlo. A môžem mať aj peniaze, nikto mi vyhradené parkovacie miesto už nedá. Načo je taká politika? V prvom rade by som zrušil vyhradené parkovacie miesta a potom môžete rozmýšľať ako nastaviť spravodlivý systém. A hlavne nerezidentov skasírovať viac ako domácich, nech tu miesta nezaberajú. Parkovacia politika má byť výhodná hlavne pre rezidentov.

  18. Ja by som spravil parkovaciu politiku ako v TT . Chces parkovať na mestskych pozemkoch zaplať. Treba spoplatniť celé mesto a urobiť reuidenčné karty pre domácich. Na druhej strane nastáva otázka čo ponúkne toto mesto občanom za vyzbierané peniaze???

  19. podla mna pri tejto finančnej situácii keď všetkým mestám chýbaju velké finančné zdroje o ktoré prišli od štátu sa toho v meste za necelé dva roky urobilo viac ako dost

  20. Nech pýta za parkovné keď ho vytvoril To je najľahšie pýtať za parkovné ktoré postavili komusi nasrať Je to banda zľodejskad od 89 ktorú hnať z tejto republiky

    2
  21. Pan primátor mali by ste sa zamyslieť nad mzdu opatrovateliek cez mesto … o moju chorú mamičku sa stará opatrovateľka je zamestana cez mesto a keď mi povedala koľko zarába skoro som odpadla pre boha v dnešnej dobe taky plat hamba račej sumu ani nenapíšem takých ľudí by ste si mali vážiť a dobre ohodnotiť a držať si ich

    1
  22. Ty magor,raz si šintavan,raz sereďan!!!A iné nerobíš len píšeš somariny!Raz darmo,aj sprostosť je dar boží…

  23. pre anonym 17:30
    a prečo do toho nemá rátať ihriská? A čo ešte do toho nemá rátať? Parkovisko pri železničnej stanici tiež nemá do toho rátať? Alebo to môže? Ani kaštiel do toho nemá rátať? Alebo ten môže?…

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_imgspot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Sponzorované