back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

K tragédii chýbali centimetre. Vodič vošiel na železničné priecestie a len o vlások unikol prechádzajúcemu vlaku – VIDEO

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Na linku 158 oznámil rušňovodič vlaku na trase Štúrovo – Nové Zámky, že musel zastaviť, pretože medzi uzatvorenými závorami na železničnom priecestí zostalo stáť motorové vozidlo, ktoré následne z miesta odišlo.

Po prejdení prvého vlaku sa začali dvíhať závory, ktoré sa vzápätí naspäť zatvorili, pretože prichádzal ďalší vlak. Vodič vozidla na videu nerešpektoval červené svetlo signalizujúce príchod vlaku, a prešiel závory, ktoré sa po ich zdvihnutí začali opäť zatvárať. Napriek varovaniu červeného svetelného signálu vošiel s vozidlom na koľajisko. Ocitol sa medzi zatvorenými závorami, kde nevedel čo robiť, a tak sa začal s vozidlom otáčať.

V tom čase tadiaľ prechádzal vlak, ktorý len zázrakom nenarazil do vozidla, ktoré sa tam nachádzalo. Železničná polícia v Nových Zámkoch danú vec objasňuje.

ČO HOVORÍ ZÁKON

V zmysle zákona o cestnej premávke nesmie vodič vchádzať na železničné priecestie, ak sa dáva výstraha dvoma červenými striedavo prerušovanými svetlami priecestného zabezpečovacieho zariadenie a tiež ak sa spúšťajú, ak sú spustené alebo ak sa zdvíhajú závory.

Polícia apeluje na vodičov, aby rešpektovali svetelné signalizačné zariadenie pri každom železničnom priecestí a aby nevchádzali na koľajisko v čase, keď svetelná signalizácia svieti na červeno.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Je obrovským šťastím, že vodičovi na videu sa nič nestalo a nedošlo k žiadnym stratám na životoch. Takéto situácie sú mementom, aké dôležité je byť ostražitý, pozorný a za každých okolností rešpektovať pravidlá cestnej premávky.

 

 

Zdroj: FB/Polícia SR – Nitriansky kraj
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Debilovi zobrat rodny list, obciansky, vodicak asi nema a zakazat chodit na verejnosti.
    A este pol roka chodit kopat do hlavy.

    2
  2. Asi pozeral veľa akčných filmov lebo toto vám nejde do hlavy. Miesto toho aby zacuval sa tam točil jak na jarmoku na kolotoči.

    2
  3. Toto je problém mnohých vodičov, ktorí sa po zdvihnutí závor hneď rozbehnú a ešte stále blikajúca červená ich vôbec nezaujíma. Veď závory sú hore, tak môžem ísť. Presne takto rozmýšľal aj tento idiot a to čo predvádzal potom sa ani nedá komentovať.

  4. Všetci ste tu akí múdri.
    Ale aby niekto poukázal na debilný štát to nie.
    Vodič je jedna vec čo urobil, ale keď pôjdete do okolitých štátov, tak ani v jednom neni možné, aby keď idú dva vlaky sa sebou v krátkom odstupe, aby sa po prvom rampa otvorila a hneď na to zatvárala, lebo ide druhý vlak.
    Zostanú zatvorené, pokial oba vlaky neprejdú !!!!
    Drblý šlahnutý štát.

  5. Každý hovoril, že šofér je idiot. Ale skôr si myslím, že priecestie je zle nastavené. Závory sa zdvihnú a hneď idú dole? Každý šofér sa pohne keď sa závory zdvihnú. Nemyslím si, že sa točil, len dal auto pozdľž koľajníc, aby vlak prešiel. Prvý šofér mal vyskočiť a dvihnúť závory. Skôr ten je idiot. A nedivil by som sa keby si to natáčal.

  6. Ty pribrzdený, už to tu bolo viackrát spomenuté a napíšem to pre teba ešte raz – neblúzni furt o zavorách, teba má zaujímať výstražné červené svetlo, ktoré svietilo neprerušovane. A keď píšeš, že sa každý šofér pohne keď sa závory zdvihnú, tak si taký istý idiot ako ten tvoj každý šofér, ktorý nerešpektuje výstražné červené svetlo, lebo veď sa zdvihli závory. A namiesto toho tu obviníš vodiča vozidla, ktorý sa všetkému prizeral.

  7. Anonym 27. októbra 2024, 17:37 – netusim, ci ste drzitelom vodicskeho opravnenia. Ak ano, v zaujme vlastnom, ale hlavne v zaujme ostatnych ucastnikov cestnej premavky, by ste ho mali vratit a dobrovolne absolvovat doskolenie v autoskole a nasledne preskusanie.

    Ste o to nebezpecnejsi, ze si svoju neznalost (hlupost?) neuvedomujete, alebo nepripustate.
    Vo vela veciach stat a system verejne kritizujem, no v tomto pripade sa v tvrdeni: „Drblý šlahnutý štát“ skutocne mylite. Ak je niekto drbly a slahnuty, tak to je ten, kto NERESPEKTUJE CERVENE VYSTRAZNE SVETLO!!

    3
  8. EŠTE RAZ PRE NECHÁPAVÝCH.
    Červené svetlo je jedna vec a závory druhá.
    Ja sa pýtam, na čo sa zdvíhajú závory, keď je červená na semafore, hmmm ?????
    Pre koho sa zdvihli ti závory, keď vedia, že vzápáti ide druhý vlak ???
    Pre ludí aby prešli na druhú stranu ??? Asi tažko, keď svieti červená !!!
    Pre autá ??? Ani to nie, veď svieti červená !!!
    A preto hovorím, že v inej VYSPELEJ krajine toto neni.
    Keď idú dva vlaky za sebou, tak nechajú spustené závory a blikať červenú pokial neprejdu oba vlaky a nie ich po prvom vlaku zvíhať s blikajúcim červeným svetlom, čo vôbec nedáva zmysel.
    Buď ich dvíham prvom vlaku a vypnem semafór aby mohli auta prejsť, ale nedvíham vôbec, keď hneď pôjde druhý a nechám ich dolu.
    Dvíhajú sa že čo ?????
    Že POĎ, PREJDI, LEBO PÔJDE DRUHÝ VLAK, TAK SI TO RISKNI (ale jaaaa svieeeeetiiiiim)😂😂😂😂
    STRAŠNE JEBLÝ ŠTÁT !!!!!

  9. A pán Majko.
    Ja mám 25 rokov vodičský bez jednej nehody.
    Neútočte hneď po mne, ja som kritizoval štát, že za to môže, nie vás ako osobu priamo.
    Vy ste si priamo utrel hubu o mna a poukazujete NA MNA, akože (hlúposť), odovzdanie vodičského, preskúšanie v autoškole atď.
    Utočiť viem aj ja, tak sa držte pri zemi, aby som aj ja nevystrelil po vás len tak.
    Každému je jasné, že keď svieti červená, nemá prejsť !!!!!
    Čo mi je nejasné, a preto sa pýtam “vás odborníkov tu na všetko” prečo sa otvárajú, keď ide hruhý a bliká červená ???
    Na toto mi dajte odpoveď, za toto ja kritizujem štát a VY MNA ????????
    A celkovo po celom Slovensku čo sa týka nedostatku závor na priecestiach a totálne nezabezpečenie pre ľudí, autá, to radšej ani písať nebude, to dúfam viete aj sám, či ??? 🧐🧐🧐

  10. Všetci zasa múdri ako rádio. Zdvihnú sa závory a každý sa pohne. A hlavne ak stojí kúsok od závit, lebo to svetlo ani nevidí. Ale nie. Tuto to je sami dopravný inšpektor. Koľkí z Vás chodia n axiálnych v strednom pruhu. Alebo koľkí obiehajú cyklistu na 10 cm. Ale tuto sa rozpisovať o svetlách a zatracovať šoféra ktorý spravil chybu. Určite ju už neurobí. Poučil sa. Rád by som videl všetkých čo by spravili na jeho mieste.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_imgspot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Sponzorované