back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

KOMUNIZMUS – čo to je za ideológiu?

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Pre záujemcov o rozšírenie si vedomostí o totalitnom režime a vysvetlenie komunizmu ako ideológie, je určite vhodné aj toto video:

V knižnici Múzea totality sa nachádza množstvo odbornej vedeckej literatúry zameranej na totalitu, v ktorej občania Československa žili do Novembra ´89.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. V socializme sme všetci boli spokojný. Teraz sa všetci naháňajú, aby mali ešte väčšie autá, domy, ešte viac dovoleniek za rok. A potom keď majú menšie auto ako sused, alebo menší dom či menej dovoleniek, končia u psychiatra. Oplatí sa🤔

    3
  2. všetci boli spokojní len odtiaľ utekali státisíce ľudí a aj pod hrozbou gulky na hraniciach, taká bola spokojnosť…
    ono je otázka ktorý režim je lepší, či ten v ktorom nie je čo závidieť, lebo nie je ani na to jedno auto v rodine, alebo ten v ktorom majiteľ oktávky závidí majiteľovi audi…
    áno, dá sa uznať že tento režim plodí závisť keď sú ľudia čo majú menej (ale stále viac ako v minulom režime) a čo majú viac…ale čo teda je riešením, vrátiť sa do minulosti v ktorom mali všetci hxvno aby sme si nezávideli?

    6
  3. Ratafak ty si v tej dobe nežil,tak prečo to komentuješ ? Máš komplet vygumovaný mozog a to robia takí ako Majko a iní čo sa im v tej dobe z určitých príčin nepáčilo.
    Ja tvrdím len jedno : zlatí komunisti !!!

  4. Dobre bolo takym co odzivota nic nechceli, len rano do prace po praci do prenajateho bytu od statu a vecer spapat nejake zakladne potraviny a tak dookola , semtam ked si bol masiar tak si kradol maso, ked stolar tak drevo… kazdy mal hovo nikto nikomu nezavidel lebo ani nebolo co zavidiet

    4
  5. Boli sme najedení, oblečení, mali sme prácu aj bývanie. Dokonca aj auto, aj dovolenky a myslím že všetkého dosť. Všetci skoro rovnako. Nemala som pocit že sme mali h#vno. No ale keď si to niekto myslí čo už…..

    2
  6. Na komunizmus nadávajú vačšinou taký,čo vtedy ešte ani nežili.Len si o tom niekde prečítali.

    3
  7. Jasne nás Slovákov takto volajú „čoboli“

    Bolo zle a dokonca veľmi zle ale komunisti terajší voliči Smeru a SNS a nackov by to chceli zažiť znova. Dobu lenivych ľudí ktorý nekritizuju politické pomery.

    Odpoveď od dezolatov dostanem vždy rovnakú: mam co nosiť neumrem od hladu a teda nič viac mi netreba.
    Áno keď sme tu mali komunizmus v Afrike sa mali horšie. Ale neuveríš tomu na tom.prehnitom západe kvôli demokracii a voľnom trhu sa mali lepšie.

    Aby sme tu nedristali citové výlevy ako bolo dobre tak si poďme porovnať ekonomické ukazovatele z tých čias..

    Viem ze to nemáte radi lebo čísla zle prekrucaju. Ale co teda HDP , HDI? ktorý údaj si porovnáme?

    4
  8. Poznám ekonomické ukazovatele. S tým nemám problém. Zaujímajú ma viac slovenské. Zo západu ja nič nemám ani som nikdy nemala🤣.
    Len odporúčam, ak môžem, treba ukázať teda svoju neskutočnú šikovnosť vo svete.

  9. Nebol som v strane a ani som nekradol v robote , dostal som byt a zarobil si aj na auto a dovolenky v juhoške a v zime Tatry z Roh. 80-te roky boli fajn, nepociťoval som žiadny nedostatok čohokoľvek, cítil som sa bezpečne a nikto ma nepresvedčí , že niektoré ďalšie desaťročie bolo lepšie ❤️

    3
  10. Kalkulačka mi skoro zhorela. Je 35,lovom tridsaťpäť rokov odkedy mal nastať zázrak zázrakov. Oné dôchodky, všetkého na dostač , ba aj do iného sveta môžeme nazrieť. Ďakujeme. Ale komu? Politikom, ktorí sa stanú politikmi, aby kradli? Či tým, ktorí nás neustále zadlžujú? Nožnice úspechu sa roztvárajú a spoločnosť rozdeľujú na tých , čo zdierajú a na tých, čo sa zdierať nechajú. A tak stále do kola. Stačí iba jedno. Zastaviť tok našich peňazí do kešene politických nevzdelaných dobrodruhov. A, basta.

    2
  11. A tych zlodejskych bolsevickych hajzlov tam kto opakovane voli?
    Ako hovoril veslo – patané?
    Stvrty krat tych istych zmrdov.

    3
  12. Otázka bola, čo to je za ideológiu ten komunizmus? Len Marx a Engels to vedeli. Kapitalisti radšej skapú, deliť sa z nikým nebudú, keď nevedia ako ďalej aj vojnu vymyslia. Trojica amerických ekonómov, Daron Acemoglu, Simon Jonson a James Robinson by vedeli vysvetliť ako zdiera kapitalizmus človeka pod ochranou demokratického systému. Relatívne sa máme určite lepšie ako za komuš idiotov.

  13. K Anonym 15. októbra 2024, 18:40
    Súhlas, len principiálna zákonitosť bola ,, Každý podľa svojich možností a každému podľa jeho potrieb,,. Choď do Izraela a uvidíš ako to tam funguje. Alebo aj v rôznych spoločenstvách na princípe náboženstva. / poznámka – toto vôbec neuznávam/

    1
  14. Takmer milion živoriacich občanov Slovenska je fakt. Komunizmus či socializmus spravovali hovädá to je tiež fakt. Katolícka cirkev má na svedomí veľa svinstva to je tiež fakt. Trnavský plagiator viedol štát katastrófa.

    1
  15. Sereďanka 15. októbra 2024, 15:16 – panicka zlata, dnes ste neni najedena, oblecena, nemate pracu a kde byvat?
    Okrem toho, zatial co za komunistov ste chodili cely vchod k susedovi na spravy alebo si zatelefonovat, dnes mate televizor okrem obyvacky, v kuchyni aj spalni. Nehovoriac o tom, ze aj sem na SOL neposielate postovych holubov ale mate pristup na internet a predpokladám, že sa nepripajate naň drevenym pocitadlom.

    3
  16. 22.08 to akože za komoušov mala mat pristup na internet?🤪🤪🤪🤪🤪🤪🤪kolko máš rokov ty debilko?

    2
  17. Samotná myšlienka nebola zlá, zlé bolo prevedenie myšlienky do praxe. Ľudstvo totiž do nej mentálne nedospelo a mocenská vrstva to ani nikdy nedopustí. Čím je hlúpejšie stádo, tým menej psov ho dokáže ovládať. Taký drobný príklad zo súčasnosti: Znížili sa trestné sadzby za krádeže, zvýšili sa hodnoty za odcudzený tovar, zmenil sa teda trestný sadzobník. Oprávňuje ma to k tomu, aby som kradol v obchode? Každú stratu si majiteľ obchodu kompenzuje zvýšením cien, aby nebol stratový. Štatistiky hovoria o tom, že sa zvýšil počet krádeží v obchodoch. Je to potom v luďoch, alebo v koncepcii myšlienky? Ďalší príklad: Vyhadzovalo sa z práce, keď mal človek iný názor než KSČ. Dnes sa to predsa deje tiež, stačí keď sa otvorene postavíte proti ilegálnej migrácii, proti Ukrajine, proti Izraelu,proti vyvlastňovaniu pozemkov o LGBTI++++++ ani nehovorím… Keď sa nebudete stavať proti, budete žiť v dokonalej demokratickej spoločnosti 😁😁😁 To tu už raz bolo, len sa to nazývalo inak.

    1
  18. Anonym 15. októbra 2024, 22:08
    Mýliť si pojmy s dojmami je také dojímavé. Treba sa ponoriť do hlbín vývoja ľudstva a doplniť si vedomosti o histórii internetu a satelitnej komunikácie. Kedy bola vyvinutá, pre koho bola prioritne určená a kedy bola sprístupnená verejnosti. A taktiež prečo sa vymkla spod kontroly a prečo je dnes podlieha cenzúre… A zase sme pri luďoch a nie pri myšlienke. Je celá myšlienka sprístupnenia internetu masám ludí chybou, akou bol socializmus či komunizmus?

  19. Anonym 15. októbra 2024, 22:53 – debilko ta mal utriet do zaclony 😉

    Laci 15. októbra 2024, 23:04 – miesto hrania sa na chytreho, treba sa naucit citat s porozumenim. Internet sice nebol, ale keby aj bol tak by naňho chodila susedom do vedlajsieho vchodu. A na zaver, Laci, nekonspiruj o vymknuti spod kontroly a cenzure. Nie len vlady ale aj poskytovatelia pripojenia na internet presne vedia kde, kedy surfujes po internete (to je ta tvoja kontrola) a napriek tomu ta volne nechavaju pisat cokolvek(to je absencia tvojej cenzury).

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_imgspot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované