back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Čo čakáme od štátu, ktorého zdravotníkom sa viac oplatí utierať zadky rakúskym dôchodcom ako starať sa o našich pacientov?

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Ak si niekto myslí, alebo pre kľud vlastnej duše chce veriť tomu, že problémom na Slovensku sú len rozbité cesty a uzatvorený seredský most ponad železnicu, žije v blaženej nevedomosti.

Iba niekoľko dní dozadu bola zrušená detská pohotovosť v Šali. Jej zachovaniu nepomohla ani petícia občanov s viac ako 5 000 podpismi. Došlo teda k tomu, že rodičia so svojimi chorými deťmi musia teraz cestovať na pohotovosť do Nových Zámkov alebo Nitry.

Aby toho nebolo málo, k 1. júlu 2024 bola zrušená detská pohotovosť aj v Galante. Takže rodičia s chorými deťmi musia cestovať napr. do Trnavy alebo Dunajskej Stredy.

Podľa publikovaných informácií sa k veci vyjadril napr. primátor mesta Šaľa Jozef Belický pre TV Markíza takto: „Deti budeme rozvážať v prípade potreby do vzdialenosti 30-40 km, aby sa im dostala zdravotná starostlivosť“.

Keďže o zrušení detských pohotovostí vo viacerých mestách rozhodlo ministerstvo nie prvý krát, dá sa predpokladať, že tomu nie je ani naposledy. Argumentom pre zrušenie pohotovostí zo strany ministerstva bol nedostatok pediatrov a ich vysoký vek. Myslí snáď minister, že sa situácia bude zlepšovať a lekári v záujme zabrániť kolapsu zdravotnej starostlivosti začnú klamať prírodu a omládnu? Ale možno nejaký intelektuál zo súčasného vedenia našej krajiny po plochej zemi vymyslí nejakú inú teóriu hodnú intelektuálov zo stredoveku, prípadne sa možno na ministerstve popýtajú kolegu Kotlára, ktorý sa do histórie už svojimi teóriami zapísal dostatočne zrozumiteľne. Teda žiaľ úplne nekompetentne, čím nás svojimi postojmi dostal za rozvojové krajiny sveta.

Fakty neoklameme. Stačí malá analýza a prídeme na nasledovné. Pri chýbajúcich tisícoch lekárov a viac ako desiatke tisíc zdravotných sestier, keby všetky deti končiace základnú školu išli na gymnázium a zdravotnícke smery stredných škôl a následne by končili vyštudovaním medicíny, prípadne potrebného vzdelania pre zdravotné sestry, najbližšieho lekára a zdravotnú sestru by sme pri svojom lôžku videli za cca 10 rokov. Aj to bez praxe a nevyhnutných atestácií.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Za súčasný stav sú zodpovední všetci politici bez jedinej výnimky od Nežnej revolúcie až po dnešný deň, ktorí zdravotníctvo buď tunelovali alebo tunelovanie umožnili. Všetci tí, ktorí ignorovali odborníkov upozorňujúcich na zúfalý a neustále sa zhrošujúci stav v našich nemocniciach, na odchod lekárov a zdravotníckeho personálu do bližšieho či vzdialenejšieho zahraničia z dôvodu najskôr nízkych platov a následne už aj úplne neakceptovateľných podmienok a systému práce. Je smutné, že mnohým zdravotníkom sa viac oplatilo ísť pucovať zadky rakúskym dôchodcom, ako ošetrovať pacientov v našich nemocniciach.

Keď si nepovieme pravdu o probléme, nemôžeme očakávať jeho riešenie. Nedostatok pediatrov je len časťou problémov v našom zdravotníctve. A to v akom je reálne stave zistí každý jedinec až v momente, keď ochorie. No to je už zvyčajne neskoro.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. A stále si ľudia budú vychvalovat toho skurv.syna ficka a jeho vládu ako je na Slovensku dobre,ľudia už sa zobudte a to nechcem vidieť co bude v roku 2025 dražoba sebevrazdy a kopec bezdomovcov.[neviem ci to není všetko robene naschvál aby tu na slovensku prišlo k nepokojom]

    16
  2. Tu k nepokojom? Neblázni… tu dochádza k nepokojom len ked to urcité mimo… organizácie potrebujú

    3
  3. Presne.Slovak si necha srat na hlavu do nekonecna.Mladi utekaju stredna vrstva tu uz pomali nieje ostanu tu len pohati a chudoba

    5
  4. Bárny asi niečo pojedol…určite má ešte málo rôčkov a neurobilo mu to dobre a ešte ničomu nerozumie. A bude to horšie. Tých mladých osprostených hlupákov ako keby z vreca sypali…

    4
  5. Ano, pravdu mas. Vy vsetci za filcku ste naozaj sypani z vreca. Z vreca plneho debilov, dementov a ubohych blaznov, ktori veria zlodejovi, vrahovi a bolsevickej kuwe.

    13
  6. Ten nadpis by progresiny euroobcan mohol povazovat za dost nacionalisticky.
    V ramci EU je voľný pohyb pracovnej sily.
    Clovek je clovek bez ohladu na narodnost. Rakusky dochodca si zasluzi rovnaku pozornost ako hocijaky iny.
    Sloboda vybrat si komu budem utierat zadky je vydobytkom modernej Europy.

    Ale mozem sa aj mylit. Slovak ma utierat rit slovakovi. Tak je to dane raz a navzdy.

    2
  7. Už nemá kto učiť, mladý sa nemajú ako naučiť nové remeslá lebo aj také školy porušovali. Aj v Galante v nemocnici odchádzajú lekárky, doktorky, doktori, sestričky, sanitáry. Doba čakajúca na urgent je ešte dlhšia keďže je nás stále menej. Buď idú na Bory, alebo do zahraničia. Nechcem vedieť čo nastane. Ľudia budú umierať v čakárni a na ulici, lebo ich už ani nebude kto mať vyšetriť. Dať prvú pomoc čo je základ a to nehovorím o dôležitejších zákrokoch ktoré im nebude kto mať spraviť!

    9
  8. Život a zdravie sú jednou zo základných priorít každého človeka. Nech si každý horí čo len chce, vo vnútri to tak cítime a je to tak. Dobre to povedal x – tý minister zdravotníctva, teda tento posledný. Jeho vyjadrenie bolo – ,,Zdravotníctvo musí byť službou pre ľudí,, odkaz tu https://www.youtube.com/watch?v=kUb-vM9png8
    Ako to dosiahnuť v našich podmienkach si vyžaduje o s o b n ú odvahu každého občana. Ak to tak nebude, budú tu neustále vrtochy tých, ktorí si pomýlili Hyppokratovu prísahu celý text tu https://www.lekarprepacienta.sk/index.php/hippokratova-prisaha/
    A čo obec / mesto/ . Kde je priorita mať mestskú polikliniku, novú , modernú? Nuž veru z toho nič nekvapká , pravda?
    A celá sociálna politika – škoda hovoriť.
    K opatrovateľom v zahraničí. Osobne som sa do tejto témy zainteresoval a
    – zistite si, koľko má tá opatrovateľka napríklad v Rakúsku hodinovú mzdu SZČO má 24 hodinovú službu / prepočet/
    – koľko jej zostane / ak legálne odvádza dane a poplatky/ čistého – nič moc
    – ich sociálne postavenie v spoločnosti – sociálne slúžky
    Iba toľko.

    1
  9. Názov článku by mohol byť…

    Čo čakáme od zdravotníkov (lekárov), ktorí tu vyrástli, zadarmo vyštudovali a miesto toho aby žili tu a uskromnili sa, chcú niekoľkonásobne vyššie platy ako priemer v národnom hospodárstve. Tak idú radšej za niečo viac peňazí ošetrovať zahraničných dôchodcov, utierať im zadok aj keď sú tam pre nich menej ako špina…

    5
  10. Vo veľkom nás dobehli premrhané roky a nevyužité šance ako aj zdroje z EU. Fico, ak vydrží aj tieto 4 roky bude de facto 16 rokov premiérom. Výsledok? Desiaťtisíce mladých, ktorí sa už nikdy nevrátia, zdravotníctvo, školstvo pred kolapsom, infraštruktúra cestná, železničná, v katastrofálnom stave. Platy a životná úroveň po 20 rokoch poslední v EU. Smeráci, super. Vaši voliči môžu byť na vás hrdí, že ste dobre rozbehnutú krajinu veľkým pričinením vašich vlád dostali do stavu rozvojových banánových republík. Ďakujeme. Hlavne, že ste si rýchlo odklepli dvojnásobné platy a doživotné renty. Vážení dôchodci a smeráci, pred ďalšími voľbami si spomeňte koľko čakáte na lekárske vyšetrenie, platíte v lekárňach a za potraviny a koľko sľubov bolo reálne splnených. Aj čo sa zahraničnej politiky týka. Pred voličmi majster sveta, v Bruseli alebo pred Ukrajincami služobníček, poklonečka. Ale koryto je, tak čo, že Slováci zaplatia štátne dlžoby. Tak sa to predsa robí do psej matere.

    14
  11. Vážení dôchodci a smeráci si pred voľbami nespomenú na nič, buď si istý. Stačí jedna veta o tom, že prosperujúce Slovensko patriace do jadra Európy sa zdevastovalo za roky 2020-2023 a po voľbách pokračuje rabovanie.

    9
  12. keď si to neuvedomujú po 12 rokoch jeho vlád, už tažko uveriť tomu že by si niečo uvedomili po 16 rokoch….má ich omotaných okolo prsta, je to už sekta….ak sa deje niečo zlé tak za to možu mimovládky, soros, ilumináti, Šimečka, Šimečka starší, Radičovej vláda, Brusel, Washington, hocikto len nie ten čo tu vládne najdhlšie…má ich omotaných okolo prsta, je to už sekta.

    12
  13. Keby tu nebolo pána Fica,už by nebolo ani Slovensko ! Tomu verte. „táto krajina“ by bola iba kolóniou bez mena na mape sveta ak by zostala pri moci palácová princezná,Zmatovič a podobná zgerba. A to nepíšem o PS ( poskokoch sionu)…

    7
  14. All for Fico 14. októbra 2024, 8:10 – vychadzajuc z obsahu Vasho prispevku si dovolim rozmyslat o tom, ci demokracia a sloboda slova je dobrým nápadom…

    7
  15. Ja rozmyslam ci nie je na case blbcov a im podobnych nechat humanne utratit.
    Ved nie je normalne, aby hento ,,za fica,, mohlo verejne hovorit, pisat, alebo vobec existovat.
    Ozaj Milos, ten otvarac mysli sa uz verejne ospravedlnil?

    1
  16. Francúzsko je zadlžené viac ako 100%a fungujú, musia inak by bola v uliciach revolúcia. U nás reba vyrábať politiku pre PS. Lekári vedia robiť aj politiku či nie?

  17. Miloš ale tu na týchto tvojich stránkach predsa nijaká demokracia nie je a sloboda slova neexistuje ! Preto sem radšej ani nepíšem,občas nakuknem…

    2
  18. Nevim co seci picujete na Fica, ved sa pozrite Blaha sice v eu parlamente trepe 2 na 3 ale Sefcovic si ide svoje a to je pevne v zadku EU na vecne casy a nikdy inak. Prezident LGBT Pelegriny protivojnovy ani naboj na ukrajinu a vyviezli sme tento rok viac ako za posledne 2 roky vdaka Kokainovemu Kalimu, keremu staci povedat ze ved ked je to biznis tak to neni podpora, hahahaha a tupe ovce to zeru tak de je problem. Maslo uz je na 4e z 2e a seci su spokojny a to este nedosla 23% DPH s transakcnou do ucinosti , pojde na 5e ale ovce budu zrat aj tak hnile seno. Ved to je radost vladnut tymto nasim ovcam sprostym co ich chuci to hnile seno co zeru s radostu na jednej strane im vypravame picoviny jak dame lacne potraviny a zadnu podporu UA ale na druhej sme v EU zadkoch a posluchame jak Layenova piska. Este aj psika Sefcovica si oblubila.

    2
  19. Dovolim si upozornit diskutujucich zneuzivajucich cudzie meno za svoj nick, ze (nielen nase) noviny su denne scanovane vsetkymi ministerstvami a bezpecnostnymi zlozkami. Jelen na nich, ci sa rozhodnu konat pravnou cestou.

    1
  20. Bezpečnostné zložky by sa mali skôr zamerať na Ficinu a jeho terajších aj bývalých kumpánov a ich rodiny za účelom zdokladovania pôvodu nadobudnutých majetkov. To by sme sa čudovali. Verím, že po budúcich parlamentných voľbách sa už s touto zlodejskou čvargou nebude jednať v rukavičkách!

    1
  21. PACHO 14. októbra 2024, 16:25:
    A ty sa zameraj na predlozenie listinnych dokazov, ak nejake mas 🙂 Inak su to zase len klebety, hoaxy, ohovaranie, konspiracne teorie a dezinformacie 🙂

    1
  22. To k comu vedie demoracia, nacrtol uz Sokrates.
    To co pisete vy – a dostali ste 4 lajky – zavana tym, co sme tu uz mali.
    Chcete to posunut do vyssieho level a zalozit ministerstvo pravdy? Koniec diskusiam?
    Ja viem, to pokusenie je velke. Mat moc nad ludmi a ich nazormi.
    Presadit si pravdu hned a zaraz.
    Da sa tusit, ako to skonci.

    1
  23. Zas otvárač myslí co mu vadí že nemôže ojebavat tak mu prekáža demokracia a vyplakava o . To mu jeho sudruh tatko nevysvetlil doma co to znamena

  24. Milujem dezolátov a ich pridrbanost, nasraté v hlave, nulová logika, ale mudrujú jak najäčší filozofi. Nevadí, že trepnem kktinu, ktorá ani mne samému nedáva zmysel. Nevadí, že o dva dni už tvrdím presný opak. Nevadí, že nerozumiem ničomu, ja si myslím, že rozumiem všetkému najlepšie. Som dezolát, moje iq je nízke, moj revír je papuča, moja škola je škola života, všade som bol, všetko som videl, všetkému rozumiem najlepšie, gdo je vác?

    3
  25. pan Majko 8:33 14. októbra 2024, 19:21 – sedemnasty rok tu mate moznost slobodne sa vyjadrovat a to len a len vdaka mne a tomu, ze som slobodnu diskusiu nevymenil za peniaze, o ktorych sa beznemu cloveku nesniva.

    Vyckajte casu a sucasna autokraticka moc vymysli sposob, ako svojim volicom (mne tazko) zatvori hubu aj v nateraz zachovanych slobodnych diskusiach.

    Ale nie o tom ste Vy pisal. Vy ste totiz nepochopil obsah mojho prispevku. Pre ludi ako Vy, bude ale v podstate jedno,kto vam diskutovat zamedzi – vysledok pre Vas bude totiz rovnaky.

  26. Vidite ak by ste volili zase Matovica ekonoma, nemusel by sa hasit ekonomicky problem statu, bol by tu aj profesor Budaj, ten nauci aj medveda zrat mrkvu, a ak by malo PS viacej hlasov, tak vam rozdaju fety a zabudnete co vas momentalne trapi, no caka vas krajsi zajtrajsok ako teraz za Fica, akurat sa bojim ze nebudu stihat vyrabat lubrgacny gel…..

    2
  27. Zmysel mojho prispevku bol skor ten, ze sa ukazuje ze kazda politicka garnitura ma tendenciu umlciavat opoziciu. A cim je ostrejsi boj medzi dvomi tábormi, tym vacsie kalibre zbrani sa vytahuju. A ten sa priostruje, jedna strana obviňuje druhu z ohrozenia demokracie. Ponukaju sa same zle riesenia.

    Este na margo Vasej poznamky
    Ludia ako ja…., clovek povie svoj nazor a uz je hodený do škatuľky. Ja som nepochopil, co ste mysleli prispevkom, ale Vy ste hned pochopili, co som ja zac a nenamahali ste sa ho dovysvetlit.
    To ale potom nie je diskusia, len demonstracia postojov.

    A dakujem za moznost slobodne prejavit nazor. To naozaj nie je dnes uz bezne.

    1

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_imgspot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované