back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Dezolátny stav nadjazdu ponad R1 pripomína aktuálny stav zdravotníctva či školstva na Slovensku

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Sledujúc kolabujúce zdravotníctvo, políciu až do rozmerov, kedy na obvodných oddeleniach PZ nie sú schopní zostaviť potrebný počet hliadok do priameho výkonu služby, školstvo poznačené reformami každého ministra majúceho priority v zapísaní svojho mena do histórie, úplný rozklad kultúry a „prázdnu“ štátnu kasu získavam pocit, že krajina je v obdobnom rozklade ako vozovka na mimoriadne frekventovanom nadjazde ponad rýchlostnú komunikáciu R1 z Galanty v smere do Serede.

Počas roka a pol sme na zúfalý stav tejto mimoriadne vyťaženej komunikácie upozornili niekoľkokrát. Vozovka na nadjazde je pre bezpečnosť cestnej premávky vyslovene nebezpečná, a to dlhodobo.

Už pri uzatvorení mosta ponad železnicu v Seredi a presmerovaní premávky na obchádzkovú trasu práve cez tento nadjazd bola vozovka v zlom stave, o čom vedel správca komunikácie, nakoľko na oboch stranách už v tom čase bolo osadené dopravné značenie upozorňujúce na jamy na ceste. (Viac TU.)

Stav vozovky dnes, 5.10.2024
Stav vozovky dnes, 5.10.2024
Stav vozovky dnes, 5.10.2024

Je vidieť, že sa nejedná o obyčajné výtlky, ktoré je možné „zafľakovať“ fúrikom asfaltu, ale o vady vyžadujúce si rekonštrukciu aj tohto nadjazdu.

Dlhodobo zanedbávaná údržba infraštruktúry v štáte zanecháva následky obdobne ako už spomenuté zanedbané zdravotníctvo, školstvo – len stranícke kasy sú plné a politikom nehľadiac na politické tričko sa darí.

Skutočne budú kompetentní a zodpovední čakať na moment, kedy príde k vážnej havárii a zase si ich neschopnosť a ignorantstvo od*erie nevinný človek?

- Článok pokračuje pod reklamou -

Vo videu prinášame stav tej istej vozovky prakticky spred mesiaca a z dnešného dňa.

Pán minister dopravy Ráž, nehanbíte sa za cesty po akých denne jazdíme? A nehanbíte sa za to, že ešte zvyšujete diaľničné známky a mýto akoby sme mali diaľnice na úrovni Nemecka, čo do dĺžky a kvality?


HLASUJTE V ANKETE:

Hlasovanie bolo ukončené.

Ako hodnotíte stav ciest a diaľnic na Slovensku?

Súhlasíte so zvyšovaním diaľničných známok a mýta?

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Do dobrych sraciek nás dostala matovicovo-hegrovo-odorova vlada a ešte nás aj zadlzila na sto rokovt…

    20
  2. To ako to robí Fico už vedia všetci ale o tom ako by to spravil Šimečka sa môžete len dohadovať. A Ficiaka to neskutočne serie že Šimečka nie je ešte namočený v takej špine v akej je on sám a všetci okolo neho

    19
  3. Dnes sme tade išli autobusom z výletu z Bratislavy a fakt som sa bál že sa prepadneme alebo prevrátime. Je to ostuda. Ale tak aká vláda také cesty o zvyšku sa netreba ani baviť. Každý jedinec s troška väčším inteligentnejším zmýšľaním to vidí sám.

    14
  4. Ono keby tam tých jám bolo viac,z každého smeru by tade nelietali ako odtrhnutý a dalo lepšie vychádzať z diaľnice.(Sarkazmus)

    3
  5. Man, ty si komplet blby, co ma mesto s tymto mostom?
    Nie si ty ten blb marlboro? Na tak malom priestore nemozu byt dvaja taky blbci.

    3
  6. Anonym si blazon, vedenie mesta musi tlacit na spravu ciest, ja tade xhodim kazdy den a je to velmi nebezpecne

    5
  7. Ja sa opýtam takto : co má mesto s dierou v chodniku o vyvrátenom strome na železničnej ul? Oni nič veď to vietor… pre brzdy vysvetlím OBČANOV MESTA ZASTUPUJE TEN KOHO SI ZVOLILI NA MsÚ bez ohľadz na to pod koho daný majetok/objekt/vec patrí by stále mali do toho rýpať napádať to a poukazovať na to kým to dotčný vlastník nenapraví…

    2
  8. Miloš mohol by si napísať článok aby ľudia pochopili (keď to tu čítam tie komentáre mám pochyby že pochopia ) že bohatí ľudia neplatia dane ,dane mimochodom neplatia ani firmy, tie ich len vyberajú pre štát, peniaze idú vždy od koncových zákazníkov.

    2
  9. A bohati ludia nie su spotrebitelia?
    Neplatia DPH a spotrebne dane, dan z motorovych vozidiel, dialnicne znamky?

    Nie je to tak, ze cim viac minas, tym vacsie dane platis?

    Alebo si chcel asi nieco ine povedat

    3
  10. Bohatí ľudia neplatia dane kvôli tomu, že majú prístup k nástrojom a stratégiám, ktoré im umožňujú minimalizovať alebo sa úplne vyhnúť plateniu daní. Medzi hlavné spôsoby, ako to robia, patria investície do štruktúr a mechanizmov, ktoré presúvajú ich majetok mimo dosahu bežných daňových systémov. Využívajú daňové raje, komplexné právne štruktúry (napr. trusty) a optimalizujú medzinárodné investície. Využívajú tiež zákony a pravidlá, ktoré sú v ich prospech nastavené tak, aby platili menej.Neprekvapí, že aj keď sa vyhýbajú priamym daniam z príjmu, stále môžu platiť nepriame dane ako DPH, spotrebné dane, diaľničné známky či daň z motorových vozidiel, keďže tieto sú zväčša súčasťou každodenných transakcií a služieb, ktoré využívajú ,Ak však využívajú štruktúry, ktoré im umožňujú spotrebovať alebo investovať mimo krajiny, kde sú tieto dane vyššie, aj tieto nepriame náklady môžu byť minimalizované (odpisy a.t.ď.).

    6
  11. Vojtech Černák, to fakt? To mi vysvetli, ako sa môže autobus prepadnúť, alebo prevrátiť kvoli výtlku o hĺbke cca 15 cm. Skôr mi to príde ako zadanie od majiteľa SOL, vytvárať hrôzostrašné scenáre za každú cenu. Je to smiešne.

    4
  12. Toto je udolie dutych hlav? To fakt idete porovnavat pol roka Odorovej vlady s vladami Fica, ktory tu bol premier uz od 2006? Vy ste fakt tak hlupi, alebo len potrebujete tresnut sprostost? Preco Ficova vlada do roku 2020 nebola schopna opravit mosty a cesty a kde co? Oni sa len nabalili a vy im este tlieskate. A hadzat Simecku sem, ked ten este nevladol? Fetujete?

    11
  13. Onanym 6. októbra 2024, 19:14 – nemyslim si, ze to je az tak uplne nazor pisatela prispevku. Skormi to pasuje na dezolata motivovaneho (mozno presvedcenim?) ze vlady SMERu su OK a hlavne, liberali su skodna.

    Zaslepenci su zial nevyspytatelni a prijimanie argumentov je im spravidla cudzie.

    Myslim si, ze ich je treba nechat tak, no poucit sa z ich reakcii a mat sa na pozore, kedze tych,ktori primitivnej propagande podliehaju, je zial stale viac.

    4
  14. Filcka je pri moci rok. Predtým 12. Čo urobil za posledný rok???? Zrušil špeciálnu prokuratúru, zrušil naku, znížil tresty za korupciu, prepustil z basy odsúdeného kovacika, zvýšil si plat dvojnásobne, dal si doživotnú rentu…. Čo z toho je pre nás, všetkých občanov????

    7
  15. Pre 6 oktonra 11:43
    To uz je vyargumentovane lepsie a s tou castou suhlasim. Stale to vsak neznamena, ze platia menej dani. Ale platia menej ako by podla zakona mali, lebo optimalizacia
    Optimalizacia dani, ta nelegalna je kradez. A ano, mozu to robit ti, co vlastnia firmy roznym sposobom
    A co s tym?
    V state kde korupcia prekvita sa tazko vymahaju dane.
    A ludia bez ohladu na politicku prislisnost, zda sa, nechcu dobrovoľne platit dane.

  16. asi tak 7. októbra 2024, 11:37…už sme si o tom asi raz písali ale v krajine kde sa rozpadávajú cesty/mosty/nemocnice, kde tvoje dane namiesto infraštruktúry končia v kadejakých vilách, luxusných apartmánoch, limuzínach bude ochota poctivo platiť dane nižšia….hlavne ak sa znižujú tresty za ekonomickú trestnú činnosť….po novom napríklad už nezaplatenie dane do 20 000 eur nie je trestný čin….
    my si tu sami vytvárame v kombinácií vysokej korupcie a nizkych trestov za ňu úplne ideálny mix aby sa tie dane neplatili…..a kolko ludí tomu ešte aj fandí…

  17. A fandia tomu preto lebo maju rovnaký vzorec vnímania reality
    Na prvom mieste ja, co je doma, co sa pocita.
    Neochota platit dane je taka vagna kategoria, casto skor vyhorka a zakryvanie si vlastnej slabosti-chamtivosti
    Kazdy moze mat inu citlivost na zlodejstvo politikov.
    Tak nikam neprideme. A ani neprideme. Cesty sa rozpadnu a nemocnice tiez.

    To ako keby sme si povedali, na Ukrajine je korupcia, nebudeme ich podporovat z nasich dani.

  18. ten vzorec vnímania reality neplatí len pri daniach ale všade a je uplne logický….jednoducho medzi tým čo človek dáva a dostáva musí existovať nejaká rovnováha….ak chodíš do práce, platíš poctivo dane a potom musíš po deravých cestách obchádzať padúce mosty, aby si sa dostal do plesnivej nemocnice, tak asi tušíš že niečo je zle….
    jedna vec je chamtivosť a áno sú aj takí jak na strane podnikateľov tak aj na strane politikov (častokrát si ich časť obyvatelstva opakovane volí)…a potom je tu vačšina normálnych-poctivých podnikateľov, ktorí si ale po x rokoch totálne biedneho riadenia verejných finanií povie že radšej tie peniaze odloží deťom než napríklad Ficovi do Bonaparte…..

    1
  19. Pan Majko…to je to. Len ja uz neviem, co viac ludia potrebuju, aby trosku precitli. Ved Fico tu nevladne 1 rok. Vsetci ho maju za Boha, ale on a jeho kumpani tu vladnu a maju sa dobre. My ostatni vsetko financujeme a peniaze sa stracaju. Minaju sa na predrazene tendre, ksefty pre kdekoho a ja mam pocit, ze ten nas most je obrazom toho, kde je tato krajina. 10 mega bez dph za most su drobne. Doslova. Furt maju potrebu ludia sa delit na hento a tamto miesto toho, aby zacali fungovat ako 1 celok. Vidime ako nam zlyhava vsetko a nikomu to nevadi… U mna je to holt frustracia…

  20. Asi sa pomaly dostavame k tomu, v cim ja vidim zasadny rozdiel medzi tvojim a mojim vnimanim
    Ja tvrdim, ze aj ked ten zamestnanec plati dane, v myslim mu bezi program, ze keby mohol, tak nezaplati.
    A prejaví sa to pri prvej prilezitosti, ked dostane ponuku – dam vam to bez blocku. Nezavaha.
    Poctivy podnikatel. Existuje taký, co si kazdy sukromny nakup oddeli od služobného, aby poctivo odviedol DPH alebo neznizil zaklad dane? Alebo ak moze urobi veci cash a bez faktury?

  21. A ja teda tvrdim, ze u nas toto mentalne nastavenie jednak prechadza z generácie na generaciu bez ohladu na vladu a druhak je priamou pricinou stavu tohto štátu.

    Mozeme sa este bavit, ze kto ma aku odvahu kradnúť a kto aku citlivost voci kradeziam a aky podiel ludi je v nejakej skupine.

    Ale ja to vnimam ako zasadny problém, ktory sa nezmeni zmenou vlady alebo smerovaním politiky.
    A vnimam to tak na zaklade vlastnych skusenosti a pozorovaním toho, co sa okolo mna tych 30 rokov deje.

    Tesim sa na zmenu vlady, ktora to potvrdi. A ked nie, budem sa tesit o to viac.

  22. Inak povedane stav štátu nie je dovodom tohoto nastavenia ale pricinou.

    Rozumiem, ako to vnimas ty.

    Cas rozhodne. A ak dozijeme, uvidime.

  23. Je zaujímavé, že podvodnici, ktorí ojebávajú štát, neustále tvrdia,že to robia preto,lebo štátny aparát je skorumpovaný a peniaze,by sa aj tak rozkradli a je zaujímavé, že takto ojebávaju neustále, bez ohľadu na to,kto tu vládne..

  24. Čiže radšej ukradnem ja, ako by mal ukradnúť niekto iný. A tvári sa ako záchranca ekonomiky.

  25. Inak povedane stav štátu nie je dovodom tohoto nastavenia ale pricinou.

    Zle napisane.

    Správne takto
    Stav statu nie je dovodom/pricinou tohoto mentalneho nastavenia ale jeho dosledkom.

  26. Onanym 7. októbra 2024, 16:31 – nemajte obavy, pridu na to uz onedlho. Januar 2025 az do leta. Nasledne sa zacne roztacat spirala problemov. Doteraz totiz len zdieraju ludi a stahuju z ekonomiky nase peniaze. Tie, ktore by sme vsetci hned do ekonomiky realne vlozili a drzali ju. 2,7 miliardy je hodne. To chybat bude uplne vsade.

    Problem je, ze to pocitime aj my normalni. Teda vsetci…

  27. Okrem Dzurindu tu vladnu len kokoti populisti co rozdavaju na Dlh roznym skupinam a ti im to zeru aj s navijakom

  28. Dezider 8. októbra 2024, 16:02:
    Myslis toho, co nas uspesne zbavil zvysku strategickych podnikov? Na Gorilku si asi tiez uz zabudol 😀

    2
  29. Aladar, hovoríš o zvyšku strategickych podnikov? Takže zvyšok máme a čo tie podniky dovtedy? Ale, keď si taký truhlík, že gorilu považuješ za dzurindovu kauzu, tak to veľa vysvetľuje 🙂

  30. Myslim, ze v sumare dane nestahuju peniaze z ekonomiky, iba ich prerozdelia – s vynimkou platby urokov zahranicnym veritelom za štátny dlh.
    O com by sme sa mali bavit je efektivnost tohto prerozdelenia a jeho vplyv na ekonomicku aktivitu.
    Peniaze, ktore skutocne odchadzaju z ekonomiky su tie, ktore davame za dovoz tovarov a tiez transfery zahranicnym vlastnikom.
    A teda jasne, ze vyrazny problem sposobuje rast cien komodit, kde sme zavisli od dovozov.

  31. Anonym 9. októbra 2024, 12:16
    Nie je správna otázka ktorá vláda bola pri moci, ale ktoré vlády dlhé roky sabotovali vyšetrovanie gorily. Potom prídeš aj na to prečo už dnes neexistuje špeciálna prokuratúra, ani NAKA.

    2
  32. Anti desole,a ktoré vlády sabotovali vyšetrovanie Gorily? Trepeš a zavadzas.A ty si na to prišiel prečo nie je NAKA a Špeciálna prokuratúra.?Pretože Smer nemá s touto kauzou nič spoločného.Len aby bolo jasno.

  33. Gorila a predaj statu nevadi. Ficko si vzdy naplnil kapsy.
    Holota prikývne a ide sa dalej.
    TO zas budú kauzy keď táto vláda snáď raz padne. ale Svine Smeracke sa poistili novelou TZ .
    A dezoláti čo? : zas prikývnu .

    2
  34. Klamať za každú cenu,nerešpektovať už ozaj stokrát potvrdené reality.To môžte akurát tu,lebo ste normálnych,niekedy aj a politických ľudí úplne znechutili svojou aroganciou a hrubými urazkami.Len tak ďalej.Odmeny sa určite dočkáte,tým,že sa každý na vás vykasle.Rok? Dva.

  35. Všetci sme ponorení do akéhosi močiara, odkiaľ niet výhľadu na jeho okraj a všetci sa snažíme nájsť cestu ako z to von. Zjednodušene povedané na nič nie sú peniaze. Od prvých dvoch či troch rokov po r.89, kedy sa začala privatizácia to ide so SR dolu vodou. Pár dychtivých ale neschopných podnikateľov získalo od Mečiara pomerne veľké trafiky, (ZŤS, Mlyny, ŽOS-ky ..) prišiel rad na strategické podniky vo vlastníctve štátu (ide najmä o SE, SPP, niektoré ešte nesprivatizované veľké podniky strategického významu-Slovnaft, VSŽ…) z ktorých zisky dovtedy plynuli do štátneho rozpočtu. Preto musel prísť na bicykli výpravca zo Spiša Dzurinda (preškolený v USA) aj s jeho pomocníkom Miklošom, aby za smiešny peniaz predali tieto firmy zahraničným investorom, navyše dotovaných rôznymi daňovými úľavami. A razom zisky z týchto podnikov tiekli mimo SR. A Slováci si museli zvykať na uťahovanie opaskov, úhradu za lieky, spoplatnené časenky u lekárov, spoplatnené školstvo, na to že pracujeme neefektívne, a rôzne iné reči politikov o tom, akí sme chudobní….Potom po páde Mečiarovej vlády prišla zábezpeka v podobe EÚ. Na miesto možnosti pracovať a viac si zarobiť v Západnej Európe prišiel Schengen, kam nás hneď nevpustili, hoci sme boli plnoprávnym členom EÚ (?)… Podobne dopadli aj ďalšie postkomunistické štáty. A z tohto marazmu, ťažko sa mi to konštatuje, sa nevyhrabeme, pokiaľ budeme v predklone pred nariadeniami EÚ ktoré nie sú v náš prospech alebo na pomoc pre SR. Väčšinu obyvateľov umlčia naši proeurópski politici tým, že dostávame eurofondy. Aj to s rôznymi podmienkami. Nikto však nepovedal koľko peňazí do EÚ posielame. Väčšina politikov EU nikým nevolených predstaviteľov však pochádza z rodín s pochybnou minulosťou. Treba sa len trochu hrabať v archívoch. Internet to zatiaľ ešte umožňuje.

    1
  36. pan Majko 9. októbra 2024, 8:50 – z casti. Presnejsie tie, ktore nie su vytunelovane, ale prerozdelene napr. na 13. dochodky. Tie (niekedy) skoncia nazad v ekonomike a niektore vyhodene z balkona zlodejom.

    Dolezita je cast z predrazenych zakaziek, tie, ktore skoncia v roznych formach v korupcnych schemach a nasledne sa (samozrejme nepreukazatelne) objavia v sukromnych hoteloch, jachtach a nehnutelnostiach v danovych rajoch a krajinach, ktore spravodlivosti nevydavaju zlocincov – rovnako pre korupciu, alebopreto, lebo na ich peniazoch maju postavene ekonomiky vlastne.

    V prvom momente a to bez najmensich pochyb, tie 2,7 miniardy z ekonomiky stiahnute budu. A ako som povedal, pocitime to uplne vsetci.

    1
  37. Treba vedieť aj toto 9. októbra 2024, 15:35
    Ty si jasny priklad toho, ako sa da povedat vela slovami – kopec sraciek.

  38. TY si preškolený ešte z Komunistickej Strany SLovenska a zas táraš detinské hlúposti.
    Ja fakt neviem ako by fungovali vo vysoko konkurenčnom prostredí tie zaostalé post komunistické podniky bez privatizacie po páde režimu. To by sa tam museli napumpovať tažké miliardy kotré štát nemal a neexistovali…na modernizáciu a to podotýkam BEZ ROZKRADANIA ,to je taký východoeuropsky neduh.

  39. Ano, s tym uz súhlasím. Cast z toho, co sa rozkradne skonci v zahranici, pretoze tam je ta ponuka, ktora povzbudzuje chamtivost a ludsku tuzbu nieco dokazat. A to dokazat si hlavne v materialnej sfere.

    Ako z toho von?

    Ako presvedcim sudcu, lekara, danoveho kontrolora, policajta, aby nebral uplatky, ked mu nestaci dovolenka v Chorvatsku, on chce Karibik? Aky by ste mu museli dať plat?

    Kto ma urobiť prvy krok? Nie nahodou kazdy z nas tym, ze sa rozhodne ze nebude podplacat, vyhýbať sa plateniu dani, dodrziavaniu pravidiel bez ohladu na to, cim tym nieco strati?

    Toto si vyzaduje mentalne vyzreteho cloveka. Od toho sme ako spoločnosť este velmi daleko.
    A preto je tu stav aky je a este dlho bude

    A asi mozme viest rozne male boje na tomto poli, poukazovat na to, pranierovst, ale zmenit svet okolo seba mozme len jedinym sposobom.

    Zmenime sami seba.

  40. Ano, s tym uz súhlasím. Cast z toho, co sa rozkradne skonci v zahranici, pretoze tam je ta ponuka, ktora povzbudzuje chamtivost a ludsku tuzbu nieco dokazat. A to dokazat si hlavne v materialnej sfere.

    Ako z toho von?

  41. Anonym 9. októbra 2024, 12:16
    Čítal si gorilu, ty teliatko? Či stačí povedať, za ktorej vlády sa to prevalilo?

  42. Gorila? Fico na Vazovovej? Haščák, Bubeníková, Malchárek….

    Strategické podniky….ich predaj bol záchranou pred bankrotom po mečiarovi….teraz predáte čo po týchto mafianoch???

  43. Nevieš odpovedať ani na jednoduchú otázku, či si niečo čítal? Áno-nie? Ficovoliči sú tuším ešte sprostejší, ako som si doteraz myslel.

    1
  44. chvalim smerohlas ze je natolko uvedomely ze s hrdostou pouziva ako svoju prezyvku nazov stran ktore nadovsetko miluje a zboznuje a mantru lebofico odrieka od blba do blba 🙂

  45. Takže fakt nevieš odpovedať na otázku, či si čítal gorilu? Áno – nie? Smutné, že volebné právo majú aj takí, ako ty…

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_imgspot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Sponzorované