back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Voda, plyn a kanalizácia. Kaštieľ konečne dostane základnú infraštruktúru

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Ing. Zuzana Slahučková, referent komunikácie MsÚ Sereď |  V týchto dňoch sa začalo s dlhoočakávaným budovaním prípojok inžinierskych sietí k seredskému kaštieľu. Jedná sa o investíciu plne hradenú z rozpočtu mesta Sereď, ktorá bola dlhodobo plánovaná a následne schvaľovaná mestským zastupiteľstvom koncom minulého roka.

„Stavenisko sme v prvých októbrových dňoch odovzdali vysúťaženej spoločnosti, ktorá vzišla ako víťazná vo verejnom obstarávaní. Tá v priebehu mesiacov október a november 2024 vybuduje v rámci cestného telesa, od vstupu do zámockého parku až po bránu mestského amfiteátra, prípojky vody, plynu a kanalizácie,“ uviedol vedúci investičného oddelenia Marián Šišo. Doplnil, že spoločnosť vybuduje prípojky len v rámci pripojenia objektu kaštieľa a ďalšie konkrétne prípojky pre prenajatú časť kaštieľa sú už v réžii nájomcu priestorov kaštieľa.

Seredský kaštieľ, ktorý je zapísaný v zozname národných kultúrnych pamiatok, je v majetku mesta Sereď. Časť kaštieľa je dlhodobo prenajatá súkromnej spoločnosti, ktorá sa snaží o jeho renesanciu. Až doteraz bol objekt bez akýchkoľvek prípojok inžinierskych sietí. Nové podmienky môžu urýchliť proces obnovy nášho kaštieľa.

UPOZORNENIE:

Priestor výkopových prác bude označený. Mesto týmto žiada návštevníkov parku o rešpektovanie bezpečnostných pokynov v areáli parku. Ďakujeme za pochopenie! 

 

- Článok pokračuje pod reklamou -

zdroj: Mesto Sereď
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Mesto ide zaplatiť súkromnej spoločnosti na jej podnikanie prípojku plynu a elektriky, pričom to vôbec nebolo v zmluve o nájme .
    Mesto sa teraz bráni tým , že veď to ide ťahať aj pre seba . A pritom mesto hľadá nájomcu aj pre ostatné časti kaštieľa a nemá žiadny dôvod budovať za mestské peniaze akúkoľvek prípojku do kaštieľa.
    Je to hanba pre tých čo vôbec schválili tento prenájom . Firma ktorá má v prenájme kaštieľ nevykazuje žiadny zisk a vlastne opravuje kaštieľ len s pomocou ministerstva kultury , žebre peniaze od obyčajných ľudí atď.
    Pýtam sa, ozaj na takto odjebanu rekonštrukciu nemá mesto schopnejsich ľudí? Veď to mohlo rekonštruovať samo a
    Dostalo by rovnaké dotácie.
    .
    Je priam neuveriteľné že nájomná zmluva trvá už 4 roky a vlastne nič nieje dokončené. A to hovorím o pár miestnostiach v kaštieli vlastne.
    Pritom za tento čas dokázal ozajstný súkromný investor zo zeme vyhrabať a opraviť zámok Vígľaš alebo kaštieľ Oponice.
    V Seredi firma GODY Group sro len prešlapuje na mieste a naťahuje ruku a čaká, s koho pomocou opraví pár izieb .
    A v novembri začne plynúť 5-ty rok tohto tragikomického príbehu

  2. Este ste ten spatny kurin nezburali,tomu hovorite kastiel?ved sa to podoba na mastal a nehovorim o interiery tohoto palaca.Aj keby mala firma co ma v prenajme cast kastiela nejake zisky, snad si niekto nemysli,ze ich vrazi do kastiela ktory nie je ich majetkom.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_imgspot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované