back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Slovenská správa ciest konečne vyhlásila verejné obstarávanie na výstavbu nového mosta v Seredi

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Ing. Zuzana Slahučková, referent komunikácie MsÚ Sereď |  V stredu 25. septembra vyhlásila Slovenská správa ciest (SSC) verejné obstarávanie na zhotoviteľa komplexnej obnovy uzatvoreného mosta ponad železnicu v Seredi. Stalo sa tak 16 mesiacov po tom, ako z hodiny na hodinu uzatvorila most, ktorý je pre mesto Sereď bytostne významný. Keďže spája dve časti mesta Sereď, obyvatelia, aj dochádzajúci za prácou musia denne znášať obchádzku po rýchlostnej ceste R1.

Súčasťou zákazky SSC je zbúranie mosta, ktorý bol v havarijnom stave už dlhodobo a výstavba nového, aj vybudovanie dočasnej lávky pre peších. Rekonštrukcia cesty je plánovaná v dĺžke približne 200 metrov. „Predpokladaná hodnota zákazky bola vyčíslená na viac ako 9,6 milióna eur bez DPH. Lehota na predkladanie ponúk končí 28. októbra 2024. Zhotoviteľ bude mať na práce najviac 12 mesiacov,“ uviedla hovorkyňa SSC Jana Lukáčová.  S prácami chce SSC začať najneskôr v prvej polovici roka 2025.

Mostom sa zaoberala aj vláda SR na svojom výjazdovom rokovaní v Galante. Problémy spôsobené jeho náhlym uzatvorením vtedy prezentoval aj priamo primátor Serede Ondrej Kurbel, ktorý sa opieral o okrem praktických skúseností z reálneho života opieral aj o informácie, ktoré mu poskytli obyvatelia v dotazníkovom prieskume.

Následne, aj po rokovaniach s vedením mesta Sereď, hľadala Slovenská správa ciest možnosti sprejazdnenia podopretého mosta aspoň pre osobné vozidlá, čo sa však po výsledkoch meraní ukázalo ako neefektívne. „Posúdenie statiky mosta expertom ukázalo, že súčasný stav mosta by umožnil prejazd jediného vozidla do 3,5 tony pri maximálnej rýchlosti 10 kilometrov za hodinu. K tomu by bolo treba zabezpečiť maximálne dodržiavanie tohto pravidla nepretržitou kontrolou prejazdu. Takto nastavený režim by však nijako nevyriešil dopravnú situáciu v Seredi,“ doplnila Lukáčová po obdržaní výsledkov od statika.

zdroj: Mesto Sereď
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_imgspot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované