back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Súčasná vláda zdevastuje ekonomiku a občanov viac, ako svetová pandémia

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Pre ekonomiku a občanov Slovenska, je súbor „konsolidačných“ opatrení zameraných na získanie niekoľkých miliárd Eur do štátneho rozpočtu vyslovene devastačným.

Vláda nešetrí na výdavkoch štátu. Nové ministerstvo a množstvo mimoriadne dobre platených štátnych úradníkov, zvýšenie viac ako 900 poplatkov za služby občanom predpísané legislatívou, zvyšovanie DPH a zavedenie de facto niekoľkonásobného zdanenia už zdanených fiancií pri ich vyberaní z účtu. Ide o súbor mimoriadne toxických krokov, ktoré samostatne by bolo možné prežiť. Vo vládou namiešanom koktaili, ale utrpia všetci. A nakoniec aj štát.

Že je šetrenie nevyhnutné, vieme. No aby vláda rozhadzovala na náklady občanov a tí sa rozhodovali medzi liekmi alebo jedlom, tak to dlho nevydrží.

Povedané inak – šetriť v prvom rade musí štát na svojich výdavkoch!!

Paradoxne, najpostihnutejšími budú pravdepodobne práve voliči súčasnej koalície. Tí ostatní – ak môžu, pravdepodobne zápas s hlúposťou a aroganciou moci vzdajú a pôjdu tam, kde štát neovládajú ľudia verejne teórie o plochej Zemi, či hoaxeri odchovaní na tých najprimitívnejších konšpiráciách.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Je zaujimave sledovat, ze najvacsie sr.cky postpandemickeho obdobia a obdobia odstrihnutia sa od lacnych energii si odnesie vlada, ktora si mohla na to 12 rokov setrit.
    Neviem, ci sa mohlo lepsie stat.

    Pospolity lud aspon zisti, ze nie vlady hybu svetom, ale peniaze hybu vladami

    2
  2. Šetrenie čaká celú EU,dnes mal prejav francúzskypremiér, takisto tam hovoril o nedostatku lekárskeho personálu,zvyšovanie DPH,zvyšovanie armádnych výdavkov,šetrenie čaká Nemecko atď…

    1
  3. Ministerstvo športu akože nicí slovenský rozpočet ?
    Taký Matovič s Hegerom a Naďom dávali iné atómovky na devastáciu štátneho rozpočtu.

    Keď nás povinne chceli očkovať ako dobytok.
    Nech je daň aj 50 % len nech sa nedostanú k moci opäť darebáci ktori ti boli predtým. Voľby ukázali že väčšina slovákov má rozum ako v parlamentných tak aj prezidentských. A tých pár zmatených jedincov nech si od nervov vypisuje. Je to lacnejšia terapia ako chodiť uplakanému psychiatrovi 🙂

    16
  4. Cítiť to ako bežný občan viac a viac. Ľudia častejšie kontrolujú bločky, boja sa ísť na nákup, pretože im neostane na lieky, obávajú sa budúcnosti a zdražovania. Naučili nás žiť v strachu a žiť ako strážneho psa, ktorý je uviazaný na reťazi celý svoj život, nemôže ísť na prechádzku a proste len šteká a plní pokony ktoré sú mu nastolené, pričom nemá kus svojej slobody. Zvýšili si trojnásobne platy a dali zákony čo ich doživotne ochraňujú. Reči o lacných potravinách, lepšiemu životu,rodinných istotách, lacnejších hypotékach bol výsmech do ksichtu. Zas ste naleteli že? Lenže tentokrát sa z toho budeme dlho spamätávať možnože sa nikdy nespamätáme.

    14
  5. Anonym 1. októbra 2024, 18:56 – no napr. tak, ze je uplne zbytocne, vid vysledky poslednej olympiady.

    Ty si jasny pripad dezolata. Srat na to, ze sa mam zle a lepsie sa nebudem mat, hlavne ze aj inym bude horsie.

    Ta tvoja vacsina sa dnes hanbi priznat koho volili.

    14
  6. Zas dezolati sú radi že síce sa majú biednejšie ale aspoň nebudú nálepky na notebookoch.

    Zas ste to ukázali liberálom… šach mat že? 🙂

    8
  7. Škody ktoré napáchal Matovič by mali zaplatiť voliči olano. Voliči koalície budú najpostihnutejšimi? Všetci sme na jednej lodi, pán novinár.

    3
  8. Ludia nepíšte pravdu, volnomyšlienkar nemá rád pravdu, čo sa mu nepáči gumuje. No čo demokrat s liberálnej kaviarne.

    1
  9. Anonym 1. októbra 2024, 23:02
    Dezolát chod sa dovzdelat, nevies ani pravopis rodneho jazyka . Sam so seba robis pajaca.

    2
  10. Že šetriť treba, je nám všetkým jasné. Ale tí, tam hore, by mali začať od seba. Oni práve naopak. Čím viac nás zadlžujú, tým viac rozhadzujú na ich nehorázne výmysly, ako napr. nové ministerstvá, ktoré nemajú opodstatnenie, rôzne nové úrady, úhrady úrokov bankám ľuďom na úvery… a dalo by sa ešte mnoho menovať. Tak, ako to niekedysi Kristus povedal farizejom, bolo by to povedať aj terajším farizejom : beda vám farizeji, pokrytci. Kladiete neznesiteľné bremená na ľudí a vy sa ich ani prstom nechcete dotknúť. A nie je to tak? Oni si o tisíce pridali na platoch, ovšem do nezdaniteľnej položky a my sa im máme na to skladať. Prečo nehľadajú rezervy medzi sebou,politickými stranami, nezmysiteľnými inštituciámi…Zanedlho budú ľudia robiť zadarmo. Všetko pôjde na odvody.

    1
  11. ekonomika 2. októbra 2024, 9:11…pretože Fico (podobné ako iný „sociálni demokrati“) nikdy šetriť nevedel, on mal jediné štastia že za jeho posledných dvoch vlád bola celosvetovo ekonomika na vrchole a mohol sa tak venovať svojím kšeftom a občas niečo hodiť ľudom…tí mu za pár drobných išli ruky odtrhnúť….teraz ho konečne dohnalo to na čo si zavaril v rokoch 2012-2022 keď sa mal na horšie časy pripraviť…no on všetko prejedol a dnes sa tvári že za to može niekto iný….nevymyslel žiadnu reformu, neprišiel s ničím čím by naštartoval ekonomický rast (naopak ho roky brzdí), jediné čo vie je zvyšovať dane, poplatky, odvody a potom to rozflákať…češi na to majú pekné príslovie:
    „Sociální demokraté rádi rozdávají koláče, které sami neupekli a upéci ani nemohli, protože snědli těsto, které ještě nestačilo ani vykynout.“
    bohužial my stme tak „inteligentní“ národ že to neprekukneme ani na štvrtý pokus….

    7
  12. Navrhujem masový odchod z tejto pseudo demokracie. Nech tu ostane Fico s voličmi. Môžu mu muklovať na jeho rentu. A posledný nech zhasne. Načo nám bola v 1993 samostatnosť? Ostať naďalej v Rakúsko Uhorsku alebo v Československu, tak by sa nám len dobre stalo. Za 31 rokov sme dokázali to čo asi nikto. Úplne zdevastovať vlastnú krajinu.

    2
  13. Ja som to povedal už viackrát a zopakujem to znova, tento národ ešte nie je vyzretý na to aby mal vlastný štát. Presne ako si napísal, úplne sme si zdevastovali vlastnú krajinu. Doteraz tu voľby vyhral len Mečiar, Fico a raz Matovič. Tento fakt netreba ďalej ani viac rozoberať …

    3
  14. Anonym 1. októbra 2024, 18:56
    Kedy bolo očkovanie povinné? Čo to tu zase vypisujete za hlúposti dezolky?

  15. 9:53
    Tak sa konečne už vyberte z tejto tzv pseudo demokracie, svet na Vás čaká z otvorenou náručou..

  16. Treba vydržať, dezolát Šimečka a jeho sympatizanti sa dostanú k moci a budeme sa mať lepšie ako za socializmu.

  17. Anonym 1.októbra 2024,23:02! Ty dezolát, píše sa, sám „zo“seba, nie „so“! Tak prestaň mudrovať!

    1
  18. 18:18 náhodou nemám upal. Niekto tu posiela niekoho dovzdelávať sa a sám nepozná gramatiku! Keď si ten komentár nepísal ty,tak nereaguj!

  19. Nepáči sa mi, že som dal lajk bez toho aby som si to prečítal aspoň a červené palce svietia aj pri takých srackach ako píše anonym 18:56 😕

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_imgspot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované