back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Finančná správa prijíma efektívne opatrenia. Po ich implementácii stúpli priznané tržby o milióny eur

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

FS SR |MM|  Viac ako 41 % kontrolovaných subjektov porušilo zákon. Kontrolóri uložili pokuty vo výške 270 350 eur. U podnikateľov, ktorých finančná správa upozornila na ich povinnosti, sa tržby zvýšili o 2 697 527 eur.

Finančná správa počas mesiacov júl a august realizovala kontrolnú akciu Horúce leto 3. Táto bola zameraná na preverovanie evidovania tržieb na predajných miestach počas hudobných festivalov, jarmokov, obecných dní či iných spoločensko-kultúrnych podujatí. Kontrolám sa nevyhli ani rekreačné strediská a miesta s vysokou turistickou návštevnosťou – ako sú bary, reštaurácie, sezónne prevádzky či kúpaliská. Cieľom akcie bolo zabezpečiť plnenie povinností podnikateľov v súlade so zákonom o používaní elektronickej registračnej pokladnice.

Počas tejto rozsiahlej kontrolnej akcie vykonali príslušníci finančnej správy 1 990 kontrolných nákupov a 145 online monitorovaní prostredníctvom systému e-kasa klient. Porušenie zákona bolo zistené v 822 prípadoch, čo predstavuje 41,3 % z celkového počtu kontrolných nákupov. Najčastejším porušením bolo neevidovanie tržby, ktoré bolo zistené až v 583 prípadoch. Kontrolóri uložili pokuty vo výške 270 350 eur.

Kontrolná akcia Horúce leto 3 priniesla pozitívny efekt na zvýšenie tržieb u podnikateľov, ktorí si neplnili povinnosti. U týchto podnikateľov došlo k nárastu tržieb za obdobie 15 dní pred a po kontrole o 610 199 eur, čo predstavuje priemerný nárast o 760 eur na pokladnicu.

Finančná správa sa počas akcie zamerala aj na prevenciu, v rámci ktorej na 3 454 predajných miestach upozornila podnikateľov na povinnosti evidovania tržieb v súlade s platnou legislatívou. U podnikateľov, ktorých finančná správa upozornila na ich povinnosti, sa tržby zvýšili o 2 697 527 eur, čo je priemerný nárast o 780 eur na pokladnicu za sledované obdobie.

Na akciu Horúce leto 3 teraz nadväzuje kontrolná akcia Návrat, v rámci ktorej sa kontrolóri vrátia k podnikateľom, u ktorých v lete zaznamenali nesplnenie povinností. V prípade opätovného porušenia sú pripravení ukladať prísnejšie sankcie. Nepoctivým podnikateľom tak hrozia pokuty až do výšky 6 600 eur. Zároveň im môže byť uložený zákaz predávať tovar alebo poskytovať službu, na ktorú sa vzťahuje povinnosť používať elektronickú registračnú pokladnicu na predajnom mieste, alebo môže dôjsť až k podaniu návrhu na zrušenie živnostenského oprávnenia k činnosti, pri ktorej došlo k porušeniu zákona. Pri zistení podvodnej pokladnice bude táto zabezpečená a podnikateľovi môže hroziť až trestné stíhanie.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Finančná správa chráni poctivých podnikateľov a širokú verejnosť pred tými nepoctivými a prijíma opatrenia, ktoré prinášajú výsledky v podobe zvýšenej disciplíny a väčšej miery plnenia zákonných povinností.

 

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. A čo tí vyberači ,,služieb,, v zdravotníctve? Pacient za RTG platí údajne za prenos dát 5 €. Denne je na tom zariadení aj 200 pacientov. Kto kontroluje týchto vyžieračov chorých?

  2. V zdravotníctve sa môže všetko. Objednanie na konkrétny termín 10 €. Lekárovi do vrecka akurát tak. Ešte že chodím len na preventívku a kľudne si to tam odsedím.

  3. To je otázka na penťácku ministerku Dolinkovú a toho Pašku ktorého eblo pred nemocnicou ktorú sám vytuneloval. Smer+Hlas = zdravotníctvo na kolenách. Voliči užívajte si tú bezmocnosť keď sa neviete dostať na vyšetrenie, keď doktor má tolľko pacientov že sa vás ani na nič nespýta, keď záchranka chodí neskoro, keď idete zubárovi a berete si pôžičku, keď si balíte na nemocničnú izbu aj toaletný papier a príbor, keď zvoníte na sestru ale tá má nastarosti ešte aj oddelenia na dvoch poschodiach nad vami, keď prídete na pohotovosť ale službu má gynekológ.
    Treba ich zase zvoliť, dookola a dookola, znovu a znovu a hlúpo si nahovárať že tentokrát to bude iné.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_imgspot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované