back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Seniorka hodila podvodníkom 100-tisíc Eur v igelitke z balkóna

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
- Inzercia -

Prezídium PZ SR |MM|  Podvodníci čoraz častejšie zneužívajú dôverčivosť a zraniteľnosť seniorov. Jeden z posledných prípadov sa stal v Prievidzi, kde seniorka prišla o veľkú sumu peňazí po tom, čo

62-ročnú seniorku z Prievidze kontaktoval neznámy páchateľ prostredníctvom mobilného telefónu. Využil jej vyšší vek a oslovil ju „starká“, čo ju presvedčilo, že volá jej vnuk Šimon.

Páchateľ jej povedal, že spolu s matkou potrebujú veľkú sumu peňazí, pretože si niečo kúpili a musia do siedmich minút vložiť peniaze do banky. Navrhol jej, aby všetky peniaze, ktoré má doma, vložila do igelitovej tašky, čo seniorka počas hovoru aj urobila.

Seniorka vložila do tašky 100 000 eur, z toho približne 50 000 eur boli jej úspory a približne 50 000 eur úspory jej dcéry.

Páchateľ následne seniorke povedal, aby vyšla na balkón a zakričala meno Milan. V tom momente pribehol druhý páchateľ pod balkón a seniorka mu vyhodila tašku s peniazmi.

Neznámy páchateľ tašku vzal a odišiel na neznáme miesto.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Opätovne aj v nadväznosti na tento prípad pripomíname:

VŽDY SI OVERTE či skutočnosti uvádzané v telefonickom rozhovore s neznámou osobou sú založené na pravde. V žiadnom prípade neverte neznámym osobám, aj keď majú o vás a vašich blízkych podrobné informácie.

V prípade akýchkoľvek pochybností si overte informácie u svojich príbuzných alebo okamžite informujte políciu na tiesňovej linke 158, ktorá preverí vám podané informácie a zabezpečí všetko potrebné, aby nedošlo k takémuto protiprávnemu konaniu.

Zároveň žiadame verejnosť, aby informovali svojich rodičov, starých rodičov, známych, o častých praktikách podvodníkov a aby v takýchto prípadoch si najprv preverili informácie u príbuzných alebo aby ihneď informovali políciu.

Vo veľkej miere práve včasná informovanosť dokáže zachrániť seniorom ich ťažko ušetrené úspory.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Volal jej vraj Šimon a bolo treba zavolať na Milana. Amen tma. A ak rodinný príslušník potrebuje helfnúť, tak bežne sa to hádže cez balkón v igelitke. Toto sa už ani ľutovať nedá.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_imgspot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované