back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Ústava Československej republiky

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
- Inzercia -

Do zbierok Múzea totality sa dostala ďalšia Ústava Československej republiky. Ide o vydanie, ktoré v muzeálnej knižnici sme doteraz nemali.

Knižka je v mimoriadne zachovalom stave.

 

 

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Táto ústava mala akúsi vážnosť. Terajšia je ako trhací kalendár, do ktorého si naši politici zakomponujú to, čo im vyhovuje. Práva a ochrana minimálna, takmer nulová. Sme vôbec právny štát?

    2
  2. Čl. 16
    (1)
    Celá kultúrna politika v Československu, rozvoj vzdelania, výchova a vyučovanie sa vedú v duchu vedeckého svetového názoru, marxizmu-leninizmu, a v úzkom spojení so životom a prácou ľudu

    aj toto beries vazne?

    1
  3. K Anonym 19. septembra 2024, 9:44
    Treba konkretizovať a to presne , v čom je rozdiel vtedy a dnes. A nedávaj tu tie obecné kydy. Kultúra je veľmi široký pojem. Napríklad kultúra cestovania cez Seredský most. Kapišto – rozumieš aspoň trocha najvyššej politike? Ak by si si to nevedel rozmeniť na drobné – čo máš osobne dnes viac ako niekedy pred rokom 1989 a nehovor o ideológii , ta je aj teraz, hovor praktické veci. Kva, kva , neboj sa kvapavka to nie je.

  4. Deduško mám viac všetkého oproti vtedy čo mali moji rodičia. Moje deti vyštudovali vysoké školy, majú kvalitné zamestnania, mám dom, slobodne chodím po svete a aj do toho kostola idem slobodne. Viete deduško, ja si pamätám dobu, kedy sa moja sestra nedostala na vysnívanú strednú školu iba preto, lebo chodila na náboženstvo, brat na vysokú, lebo rodičia neboli v strane. V zahraničí som bol raz zo strednej v NDR, inak nikde, moji rodičia vôbec nikde. Moji starí rodičia prišli o obrovský ovicný sad, lebo to znárodnili do družstva, potom sa tam pásli kravy. Celé detstvo som prestál v šórach na prakticky všetko. Mäso, bicykel, televízor, ovocie, toaleťák, vložky, všetko. Nie deduško, netrpím spomienkovým optimizmom ako ty. Pravda, niektorí, ako napríklad ty, sa mohli mať aj dobre, bolo treba byť v správnej strane a mať správne protekcie, chápem potom ten spomienkový optimizmus.

    6
  5. k Anonym 19. septembra 2024, 17:26
    Až teraz som pochopil, prečo stále útočíš na moje príspevky. Osobne si myslím, že ja nie som tým, kto spôsobil to, čo si myslíš, že som problém tvojej rodiny. Ale, aby som bol spravodlivý, ďakujem za oné zverejnenie krívd. Skúsim nasledujúce:
    Aj ja , teda moji rodičia ma bez môjho vedomia vrhli do papŕč katolíckej cirkvi / bol so batoľa, tak asi som sa ani slovne nevedel k tomu vyjadriť, či chcem, ale nie/. Ale aj napriek tomu som dosiahol vysokoškolské vzdelanie . Teda toto neberiem.
    Do zahraničia okrem Poľska, Maďarska, ZSSR som nechodil , aby som si za naše peniaze nerobil hanbu. Moji utečení z rodiny , ktorý m u s e l i splniť podmienky daného štátu /Rakúsko, Nemecko, Francúzsko/ museli predovšetkým ukázať slovanskú krv a tvrdo pracovať a nie ako dnešní utečenci. Po roku 1989 sa všetkým , ktorým bol skonfiškovaný majetok a o to požiadali tento vrátil / predovšetkým cirkvám §§§/ . Samozrejme zlodejstvo majetku nikdy nepodporím. Ekonomické záležitosti odporúčam ponechať iba na ekonómov. Ale aj politikov. Bežný človek /oprávnene/ vidí iba časť. Je to v poriadku , ale v porovnaní s dnešnými utečencami, ktorí dostanú do vienka všetko to, čo vybudovali naši predkovia – je potrebné sa zamýšľať nad takou politikou. Zatiaľ som nenašiel žiadneho politika, ktorý by na Slovensku prichýlil a vlastne odovzdal utečencovi časť svojho ja/ hovorím o majetku/ . Odovzdávajú iba nás. Sviniari a pre ŠTB, CIA, KGB, či SIS ešte raz sviniari. No a o mne. Máš veľmi veľkú smolu. A neodporúčam ti ísť naďalej touto cestou. Ja som človek mierumilovný a vážim si právo. Ale povedz to takému klasickému sereďanovi. No a to je zatiaľ všetko. Možno odporúčam – rieš problémy dneška ako ja a budeš verejne osožný. A spomienky – sú iba moje a ak sa s nimi podelím s inými neznamená to, že očakávam nejaké útoky. Predpokladám, že ty si v mojich dejoch v minulosti nebol. Zajtra idem na pohreb, umrel významný modelár Slovenska.

  6. 17.26
    Dakujem, ale kedze oslovil mna, tak takto.
    Ocuj ,,K,,. To ze mas kvapavku je len a len tvoj problem.
    A kedze vieme, ze si poloblb, tak uz k tebe nic viac.

  7. k Anonym 19. septembra 2024, 19:20
    Pán mudrc, asi si v spojení s tuto majiteľmi média, ktorí nezverejňujú príspevky – cenzúra – iba krátko. Iv v ric a nic víc. Bulo a viem aj viacej urážať ľudí, presne ako to robíš ty primitívny blb. Skúšaj sa angažovať na inom fóre, napríklad zo skúseností pacientov v Pezinku, či Záluží. Mama mia. Dilino hovorí Aranka a tej ja veru verím moja milá

  8. Tak rozmyslam ako je mozne, ze artefakt Múzea totality ktorym je dokonca Ustava Československej republiky, dokaze vyvolat diskusiu v takto utocnej forme.

    Rozmyslam, ci sa este vrati doba, kedy budu ludia schopni aspon pri takto nekonfliktnych temach komunikovat civilizovane – jednoducho, ako ludia.

    Fakt este moze byt horsie?

    2
  9. K p. Majko

    Vzhľadom na rôzne stavy útočiace na prispievateľov / po vyprovokovaní sa teda k takejto osobe vyjadrím neslušne aj ja / navrhujem, aby bola do systému zapracovaná možnosť s k r y t i a hanobiaceho príspevku. Nehovorím o obsahu príspevku vo vzťahu témy, či tém ale o hulvátskom napádaní prispievateľov. Je to takto nastavené aj na iných fórach a pekne to funguje. Ak teda čítajúci má pocit, že prispievateľ je vulgárny, tak príspevok označí a napríklad po 5. označeniach sa príspevok schová, nie vymaže . Robí to samozrejme ten, kto ovláda tieto novinky, alebo automaticky systém.

  10. Anonym 20. septembra 2024, 9:14 – pocas asi 17 rokov fungovania SeredOnLine.sk sme sposob fungovania diskusie riesili nie raz a vzdy velmi zodpovedne.

    Je to vsak hodne narocna problematika, pri ktorej zohladnujeme niekolko atributov, ako zachovanie maximalnej slobody slova, platnu legislativu a verejny zaujem.

    Demokracia a sloboda slova si vyzaduje ludi chapajucich aspon zakladne pojmy
    a obsah tychto pojmov.

    Stale vacsim problemom Slovenska je stav, kedy mame stale menej ludi chpajucich zaklad – „Prava moje konciatam,kde zacinaju prava ineho“. Ludia si stale viac mylia demokraciu s anarchiou a slobodu slova s moznostou na kohokolvek verejne vyliat vedra spiny a to beztrestne a dokonca aj nepravdivo. Stale viac ludi sadokonca domaha nejakeho divneho a v ich hlave vymysleneho prava, anonymne spinu systematicky vylievatna kohokolvek dokonca s tym, ze ani by nemal nikto protestovat a uz vobec by sa osocovane a verejne obvinovane osoby nemali branit.

    Ludia maju stale pomylenejsie predstavy o tom, co je demokracia a ake hodnoty za tymto slovom stoja.

    Mnoho ludi uznava len svoje prava, no povinnosti odmieta. A prava inych ignoruju.

    Zasahovanie do diskusie je (ak chceme dodrzat zakon, vymozitelnost pravidiel a nad mieru nevyhnutnu neobmedzit moznost (nie pravo) vyjadrit sa diskutujucemu) vnimame momoriadne citlivo, co vsak postupne stale intenziovnejsie zneuzivali a zneuzit sa snazia rozne pomylene individua. Povedane inak, demokracia moze sposobit aj vlastny zanik – vdaka demokracii. Preto postupne musia byt prijimane aj urcite obmedzenia a dokonca eliminacia uplne neprijatelnych individuii z verejneho priestoru v sulade s pravidlami diskusie.

    Vas navrh nepovazujem za zly a zvazime technicku moznost zakomponovania niecoho podobneho do systemu.

    Dakujeme za zaujem a Vas vecny pristup v zaujme zvysovania urovne diskusie.

    Na zaver vsak musim uviest, ze problem nie je v SOL ani v diskusiiako takej, ale v uplnom opusteni zakladnych a mnohokrat aj nepisanych pravdiel, ktore stovky rokov vovyvoji posuvaju spolocnost dopredu. Ide aj a mozno klavne o moralku a etiku. Teda slova, ktorych vyznam vela ludi uz nepozna, nikdy nepoznalo, alebo na neho zabudli.
    Nie vsetko v spolocnosti sa totiz da osetrit zakonmi. Nieco by mylo byt „svate“ aj bez toho, aby za porusenie hrozila sankcia.

    Zvyknem to hovorit asi takto:
    Zakon explicitne nezakazuje vysrat sa cloveku vlastne kdekolvek sa nachadza, len na niektorych miestach sa to proste nerobi. Neznamena to ale, ze sa nenajdu jedinci, ktori to urobia hocikedy, hocikde bez hanby s argumentom, ze to predsa nie je zakazane. 😉

    3
  11. K Miloš Majko 20. 09.2024
    Máte jedinečnú možnosť posunúť veľmi dobré výpovede a život Vašich novín na slušnejšiu úroveň. Teda stanoviská, ako hneď tu Anonym 20. septembra 2024, 14:07 znamenajú, že sa s nimi stotožňujete. A to je veľká škoda. Veľmi si vážim Váš novinársky prístup k realite ,ale rôzny darebáci nebudú a nemôžu nivočiť občiansku spoločnosť.

  12. Veď toto je princíp bulváru- vyvolať emócie a tým sa zvýši reklama. Z čoho tak asi niektorí novinari žijú?

    1

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_imgspot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované