back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Nové logo a modernú vizuálnu komunikáciu má už aj Sereď

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
- Inzercia -

Mesto Sereď | Dnes už nie je žiadnou novinkou, že imidž a komunikácia miest a obcí sa modernizuje. Mestám tak postupne nevznikajú iba nové logá, ktoré sa používajú s rešpektom voči tradičným erbom, ale aj celé vizuálne identity. Nastal čas, aby aj Sereď kráčala s dobou, a preto vám predstavujeme nový vizuál mesta. Veríme, že nový vizuál nielen skvalitní, sprehľadní a zmodernizuje komunikáciu samosprávy, ale prispeje aj k budovaniu pozitívneho vzťahu obyvateľov k mestu. V novej vizuálnej identite nášho mesta je zakódovaný príbeh, myšlienka, ktorá najviac rezonovala v prieskume medzi obyvateľmi. Sereď je skrátka Mesto stretnutí.

 

Vizuálna identita mesta je navrhnutá skladačka grafických prvkov, ktoré v blízkej budúcnosti budete postupne stretávať na rôznych komunikačných výstupoch mesta: od hlavičkového papiera radnice, cez plagáty na mestské podujatie až po komunikáciu na sociálnych sieťach. „Konečne! Konečne aj mesto Sereď má modernú grafiku, s ktorou bude môcť rozpoznateľne komunikovať cez všetky naše komunikačné kanály. Myslím, že osloví nielen mladšie generácie. V dnešnej dobe zahltenej množstvom informácií je veľmi dôležité, aby sa mesto prezentovalo vizuálne jednotne,“ vysvetlil na úvod primátor mesta Sereď Ondrej Kurbel. Moderné logo naozaj prináša dynamickejší vizuálny štýl a zrozumiteľnosť.

Primátor zdôraznil, že moderný prístup pritom nebude potláčať tradície. „Erb mesta ostáva nemenný a naďalej bude s patričnou úctou prítomný v komunikácii na miestach, ktoré to vyžadujú. Erb mesta je neoddeliteľnou súčasťou histórie Serede a symbolizuje naše dedičstvo. Nová vizuálna komunikácia mesta bude jeho vkusným doplnkom,“ dodáva Kurbel.

Zrod identity

- Článok pokračuje pod reklamou -

Sereď v rámci prípravy projektu identity najskôr oslovila širšiu verejnosť a pýtala sa, ako vníma mesto, čo považuje za dominanty mesta a čo by sa podľa nich malo v komunikácii zdôrazniť. „Práve získané názory a spätná väzba od množstva ľudí sa stali podkladom pre tvorbu loga. Nová vizuálna identita bola tvorená tak, aby rozprávala príbehy nášho mesta a zároveň aby vyjadrovala pozitívnu atmosféru, s ktorou si mesto spájame,“ doplnil primátor Ondrej Kurbel.  Vysvetlil, že v dotazníkoch najviac rezonoval fenomén vody v kontakte mesta, história a naša jedinečnosť a originalita.

 

Aké je nové logo?

Základný logotyp mesta tvorí nápis Sereď a grafický prvok troch horizontálnych pruhov. Tie vychádzajú z mestskej zástavy. Elementy sú upravené do vlnoviek, ktoré symbolizujú rieku Váh, úzko spätú s mestom, ale aj samotnú zástavu vejúcu vo vetre. Vlnitosť sa preniesla aj do písmen „e“ v názve mesta. Červená farba je odvodená z mestského erbu. Bodka na „d“ nahrádza mäkčeň a symbolizuje miesto, kde sa cesty historicky stretli, a tak vzniklo stredoveké osídlenie, na základoch ktorého Sereď stojí. Pojem Sereď ako mesto stretnutí sa odzrkadlilo aj v dotazníkoch. Zároveň je bodka i symbolom tvrdého nárečia, ktoré je v meste zaužívané – My sme Sered a bodka.

Správy zo zákulisia

Tvorivý tím, ktorý pripravil novú vizuálnu komunikáciu mesta, viedla Martina Slováková. „V prvom rade chcem oceniť čas a priestor, ktorý sa na diskusiu ohľadom novej komunikácie vytvoril. Je málo klientov, ktorí si uvedomujú, ako dôležitá je prípravná fáza a nepodcenia ju. Sereď bola ukážkovým príkladom. Na prvý pohľad jednoduché zadanie, malé mesto. Bola som nadšená z prístupu, ktorý zvolil pán Kurbel a jeho tím. Bolo úžasné oprieť sa o názory a pocity skutočných obyvateľov a mať tak priestor na diskusiu a nechať dozrieť navrhnuté cesty pred finálnou voľbou. K statickej vizuálnej identite sme vytvorili aj tzv. motion logo, teda jeho animovanú verziu, ktorá v skratke vysvetlí význam jednotlivých prvkov,” vysvetlila Slováková z kreatívneho štúdia Cukru production.

 

Inšpirujeme sa najlepšími

Mnoho slovenských miest už pracuje s vlastnou vizuálnou identitou a dôsledne vypracovaným dizajn manuálom. Do tejto zostavy patria napríklad aj mestá Trnava, Bratislava, Nitra alebo Nové Mesto nad Váhom. Tieto identity umožňujú mestám jednotne a efektívne komunikovať so svojimi občanmi aj návštevníkmi. Ľudia naprieč generáciami sa svorne zhodujú, že vďaka jednotnej mestskej komunikácii zrazu vedia identifikovať, ktoré podujatia sú mestské alebo ocenia prehľadnosť komunikácie na webe či sociálnych sieťach.

- Článok pokračuje pod reklamou -

 

zdroj: Mesto Sereď
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Hmm a to nakreslili deti na výtvarnej výchove na prvom stupni za Horalku?
    Panenka Mária Hornočepenská vidiš to?
    Sered Vlny – mesto vody, mesto stretnutí to je teda TRAPAS.

  2. je to paráda, obdiv a gratulácia, konečne 21.storočie aj v Seredi. Dezolát a plochozemec nepochopí, škoda času na podrobné vysvetľovanie

  3. Prišli sme do doby, keď sa z absolútnej nepodstatnej kokotiny stáva nosná téma. Článok obsahuje asi 500 slov, z ktorého som sa absolútne nedozvedel, prečo je mesto nepokosene, prečo sa fetaci množia exponencialnym radom atd. Hlavne, že tu meliete sracky o nejakej abstraktnej a nepotrebnej hovadine. Koho kurva zaujíma nejaký vizuál na úrovni 5 ročného decka. Už kurva začnite na tom meste robiť niečo hmatateľné a nie zaoberať picovinami.

    18
  4. na FB mesta Sereď niekto z mesta tvrdí , a tvrdí to tu aj kurbel, že Sered vznikla na križovatke ciest , tam kde sa stretli cesty!?
    Ake cesty, ake krizovatky? Odhential tamto?
    Sered vznikla dávno pred vznikom nejakej križovatky. Veď to bola osada ktorá vznikla na jednej ceste – brode cez Váh. Zaprdena strážna osada pri významnom hrade šintava. Kto by mal hovoriť o križovatke ciest je práve Šintava a nie jej prílepok Sered. Keďže má doloženú históriu o minimálne 200 rokov staršiu
    Takéto výmysly, len aby ste obkecali nejake trápne logo by už mali skoncit 💩

    1
  5. A to ešte bola výhoda, že kadiaľ sa ľudia rozbehli, tam bola cesta. Dnes sa chceš dostať cez železnicu a nemôžeš 😂

  6. Tak toto nas spasi,logo ktore ma uroven osobitnej skoly,to,ze je v meste chliev to dajte do loga,taky maly chlievik.

    3
  7. Ja už nemám slov akými nepodstatnými hovadina mi sa mesto a primátor zaoberajú a berú platy, nič užitočné pre obyvateľov mesta, čo by skvalitnilo ich život. Žiadny nový chodník, žiadne nové pouličné svetlá, aby aj svietili, keď trošku zaprší, žiadny nový most. Žiadna obnova kaštieľu a štadióna. Nemáme na nové kamery pre mestskú políciu. Radšej keby za to bezdomovcom jesť kúpili, to by malo väčšiu úspešnosť ako tento nezmysel, ktorý si nikto ani nevšimne.

    3
  8. Dúfam že zmenou loga ste už konečne našli podstatu a identitu úradu a funkciu primátora. Ťaží nás v meste doprava, stará infraštruktúra, parkovanie, štadión, v poliklinike nič nie je- skapal tam pes , na vyšetrenie čakáme ako potkany 5:00!, alebo cash termín , cesty , chodniky, bordel v meste, zla údržba v meste, o vode aká nám tečie z vodovodu ani nehovorím , Začnite plniť predvolebné sľuby .
    Problém bol aj na dnešnom zastupiteľstve spraviť poriadne VZN o psoch. Ste už na smiech. Odbornosť útvarov mesta je na zaplakanie, vytkol Vám to aj kontrolór mesta.
    A čo je tajné na verejnom prerokovaní polikliniky? Všetko tajné, máme právo na informácie poliklinika je majetok občanov . O hospodárení domu kultúry , s.r.o mesta nevýhodných nájomných zmluvách kedy?
    Tma v celom meste, cepen nemá ani určeného správcu štadióna , deti trénujú po tme- hlavne že máme nove logo🤮

  9. Kurbel zas si sa vyfarbil,strašne by ma zaujímalo kolko stál tento nezmysel a kto sa na tom nabalil.

    3
  10. No čo Majko? Žiadna obhajoba Kurbela? Ani sa Ti nečudujem. 13 komentárov, z toho 12 poslalo Kurbelov vizuál do hajzlu. To sa ťažko obhajuje.

  11. Takéto nieje nikde kopu turistov motorkárov sa bude pri tom fotiť.zavolam aj markíza,a jojku nech to odvisielaju.

  12. Tak toto je sila. Mesto Sereď nemá peniaze na cesty, chodníky, zdravotníctvo, školy, nevie vytvoriť podmienky pre športovanie deti, mládeže, kultúru. Zaostáva za dedinami, mestami na Slovensku a míňa peniaze občanov na nepodstatné veci. Do škôl dali nekvalitné kľúčenky s novým erbom mesta. Kto na tom zarobil? Je to hanba, takéto plytvanie našimi peniazmi. Páni poslanci a primátori bývalí a súčasní, čo ste od roku 1989 pre toto mesto a jeho obyvateľov urobili. Asi 00.Ak máte doma zrkadlá, treba sa do nich pozrieť.

    3
  13. Musíte mať veľmi smutný život chlapci, či chlapče, keď venuješ toľko času tak zbytočným veciam ako sú tieto hlúpe anonymné komentáre a neskúsiš radšej športovať, alebo ísť na ryby či len tak na prechádzku do prírody, určite to prospeje veď sociálne siete to dajú určite aj bez teba 🙂

  14. Som silno presvedceny,ze na tomto „logu“ sa nikto nenabalil,ja by som sa hanbil za to vypytat poldeci. Mozno aj primator platil vatikanskou menou.

    1
  15. Tato sranda s vlnovkami stala nas obcanov 11 300 eur, plus dalsie výdavky na mnozstvo reklamných predmetov, polepy a pod. kde bude potrebna zmena starého loga na nove.

    Neviem co bolo zle na starom logu. Bolo k tomu aj krajšie. Zbytocné veci robia len aby vykazali ze nieco robia.

    1
  16. Odkaz pre anonym 16:04. Slovo dezolat znamená človek čo má ešte v sebe aspoň aké také kritické myslenie, dokáže a nebojí sa pýtať a nezerie každý sranec čo mu povie Markíza alebo jebuty iliev a podobne , je to opak zdegenerovanej jebnutej larvy ktorou si aj ty . Pochopil si ty dúhové lajno ?

    1
  17. Sranda je že tu niekto ide hovoriť v komentároch o plochej zemi pritom väčšina ľudí o plochej zemi hovorí z recesie k ľuďom čo veria že je viac ako dve pohlavia a že muž je žena a opačne , že cenzúra je ochrana slobody slova a podobné. To je presne na úrovni plochej zeme .🤣🤣🤣

    1
  18. Mne sa to logo a grafika nahodou paci.

    Ale tato veta ma pobavila Sereď je skrátka Mesto stretnutí…

    Mna hned napadlo mesto stretnuti obcanov mesta s obcanmi z odvratenej strany Serede…
    Alebo mesto stretnuti aut v kolonach… 🙂

  19. jbm Duhu dúhové lajno si ty, ty odpad, mám ženu, deti a vnukov, na rozdiel od teba, všivavec. Tak sa kriticky pýtaj, kto ti v tom bráni? Ale pozor, tvojich polobohov z vlády sa radšej nepýtaj, to máš zakázané, ty zdegenerovaná jebnutá larva.

  20. Co myslis, to meno, jbm duhu mu dala jeho mater ked videla, ze porodila pederasta?
    Alebo sa dopracoval k nemu dlhorocnou cinnostou?

  21. Nasrať na vizual 19. septembra 2024, 19:46 – v prvom rade, matka Vas musela nenavidiet od narodenia, ked Vas nazvala tak primitivne, ako ste sa predstavil…

    No a nasledne za mna:

    – mna zaujima transparentnost zadania zakazky a sposob vyberu dodavatela
    – kto z tych 4 vizualov vyberal ten najvhodnejsi
    – naklady mesta na zavedenie noveho vizualu do praxe

    … a Vase hlupe invektivy sa snazim nevidiet.

  22. jbmDuhu 20. septembra 2024, 11:31 – suciac podla predstavenia sa Vas ako autora, zijete v nejakom psychickom rozpolozeni a k tomu este mate uchylku informovat verejnost, s kym mate sexualny vztah.
    Pre upresnenie, to robite s vlajkou, alebo priamo tu po dazdi? 😉

    1
  23. Vytvorenie nového loga a spustenie tzv. novej vizuálnej komunikácie by malo predznamenávať niečo nové. Hádam teda, že mesto plánuje čoskoro spustiť aj nový koncept organizácie a propagácie podujatí organizovaných mestom, pričom táto investícia je spôsob ako tento koncept predstaviť.
    V schránke sme si dnes našli propagačný letáčik podujatí organizovaných domom kultúry na nasledujúci štvrťrok. Avšak z novej vizuálnej komunikácie neobsahuje nič. Spustenie nového loga mohlo byť teda podľa mňa načasované lepšie. Takto sa premárnila prvá príležitosť uviesť nové logo do praxe.
    Samotné logo a celkový vizuál sú podľa mňa na slušnej úrovni, len aby aj bolo čo propagovať a komunikovať 🙂

    1
  24. Haldam spustia tie nové kurty len ako sa tam dostanem s trnavskej? Peši ? Tam možno späť asi taxi? Pre M&M ako by si reagoval keby toto logo predstaví občanom mests predošlý primátor?

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_imgspot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované