back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Vďaka novému projektu majú záujemcovia ľahší prístup k dobrovoľníctvu

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
- Inzercia -

Dobrovoľnícke centrum Trnavského kraja |MM|  Revolučný projekt Národná databáza dobrovoľníctva vznikol s ambíciou zefektívniť a zjednodušiť prístup k dobrovoľníctvu po celom Slovensku, teda aj v Trnavskom kraji. Združuje všetky dobrovoľnícke príležitosti na jednom mieste a prepája organizácie a ľudí ochotných pomáhať. 

Za zrodom Národnej databázy dobrovoľníctva stojí Platforma dobrovoľníckych centier a organizácií, platforma GROWNi a krajské dobrovoľnícke centrá, vrátane Dobrovoľníckeho centra Trnavského kraja.

Iniciatíva pomôže zvýšiť povedomie o dobrovoľníctve a dostať ho do regiónov. Tí, ktorí chceli pomáhať a nevedeli ako, už budú vedieť, kam ísť. Pre organizácie bude hľadanie dobrovoľníkov značne ľahšie – záujemcov môžu kontaktovať priamo cez Národnú databázu dobrovoľníctva na

www.dobrovolnictvo.k.

Dobrovoľnícke ponuky môžu byť rôznorodé – jednorazové, pravidelné, individuálne, skupinové, vonku, vnútri, intelektuálne alebo manuálne. Môžu sa realizovať na lokálnej, regionálnej, národnej alebo medzinárodnej úrovni, ale aj z pohodlia domova. Riešia sociálne, ekologické, zdravotnícke témy, vzdelávanie, kultúru a umenie a iné.

„Za naše centrum oceňujeme, že vďaka Národnej databáze dobrovoľníctva bude pre organizácie jednoduchšie a prehľadnejšie ponúknuť dobrovoľnícku príležitosť. To isté platí aj pre dobrovoľníkov, ktorí tu nájdu všetky ponuky pod jednou strechou. Ak budú chcieť, vyfiltrujú si príležitosti vo svojom kraji, no zároveň budú mať prístup aj k ponukám z iných krajov, ktoré im môžu byť vzdialenosťou ešte bližšie,“ hovorí riaditeľka Dobrovoľníckeho centra Trnavského kraja Zuzana Šujanová.

- Článok pokračuje pod reklamou -

„Je to veľmi jednoduché. Stačí prísť na stránku www.dobrovolnictvo.sk, kliknúť na Národnú databázu dobrovoľníctva a vybrať si zo širokej ponuky dobrovoľníckych príležitostí,“ dopĺňa Jana Mračnová, koordinátorka Národnej databázy dobrovoľníctva v Platforme dobrovoľníckych centier a organizácií.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_imgspot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované