back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Štát ide vyvlastňovať pozemky pod vodnými tokmi a vodnými stavbami

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
- Inzercia -

MŽP SR |MM| Poslanci parlamentu schválili dôležitú novelu vodného zákona, vďaka ktorej bude mať Slovenská republika právo vyvlastniť pozemky pod slovenskými riekami, vodnými tokmi či stavbami od rôznych špekulantov. Nová legislatíva zároveň ušetrí peniaze majiteľom či prevádzkovateľom tepelných čerpadiel typu voda-voda. Rovnako sa zjednoduší a zlacnie prevádzka týchto čerpadiel. Za novelu zákona, ktorú inicioval podpredseda vlády a minister životného prostredia SR Tomáš Taraba, hlasovalo 78 poslancov parlamentu.

Pre vicepremiéra a ministra životného prostredia Tomáša Tarabu je dôležité, aby zodpovední politici chránili verejný záujem štátu pred osobnými záujmami hŕstky rôznych špekulantov a podvodníkov, ktorí v minulosti skupovali pozemky pod slovenskými riekami aj pod vodnými stavbami. „Jednoznačne odmietame tieto praktiky vypaľovania štátu a jeho občanov. V parlamente sa jasne ukázalo, kto je na strane verejného záujmu a kto je na strane špekulantov a podvodníkov,“ podčiarkol Taraba.

Podľa šéfa envirorezotu nová legislatíva umožní zabrániť nielen kšeftovaniu s pozemkami pod vodnými stavbami, ale zároveň štát nebude vypaľovaný pri platení nájomného pod vodnými tokmi a priehradami.

Parlamentom schválená legislatíva tiež ruší poplatok, ktorý zaťažuje tepelné čerpadlá. V praxi to znamená, že majitelia či prevádzkovatelia tepelných čerpadiel typu voda-voda, ktoré dosahujú najvyššiu efektívnosť a najvyššie úspory energie, nebudú musieť platiť poplatky za odber podzemnej vody pri využívaní ich tepelného potenciálu. Obdobná výnimka na odbery podzemných vôd platila pre účely tepelných čerpadiel do roku 2014. Zmenou vodného zákona účinnou od 15. januára 2015 sa však zrušilo oslobodenie od platenia poplatkov za odbery podzemných vôd na účely energetického využitia.
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Taraba by mohol vysvetliť jeho podnikateľské úspechy s pánom X Koščom, keď ich firmy zázračne končili v konkurze. Keď už hovorí o podvodníkoch a vypaľovaní štátu, zrejme vie, o čom hovorí.

    1
  2. Len aby štát tie pozemky pod vodnými tokmi potom nepredal (ako predal všetko ostatné) a budeme bez vody, alebo si ju draho kupovať. Vidím to skorej takto, keďže tomuto šéfuje Taraba.

    2
  3. Tak tento bol zatial najlepsi.
    Este lepsi ako ten, ze danko nedovoli zvysit ceny dialnicnych znamok. Alebo fico nedovoli zvysit dph.

    4
  4. Anonym 19. septembra 2024, 9:34
    veriť Tarabovi, počkaj, je to bývalá kotleba, DPH označil za najamorálnejšiu daň ktorú odmieta zvýšiť, pri povodniach podával totálne zmätočné predpovede, spravil pytliaka riaditeľom Tanapu a povyhadzoval takmer všetkých dlohoročných riaditeľov inštitúcií vo svojom rezorte a dosadil kamarátov bez vzdelania a s pofidérnou minulosťou, podnikal so šéfom podsvetia Koščom a Trajterom obvineným z vraždy Deáka a už vôbec sa mi nechce písať o hospodárení na ministerstve.
    Ok, tak keď mu chceš veriť tak mi ťa je úprimne ľúto

    3
  5. zabudol si ešte dodať, že v apríli odvolal aj riaditeľa SHMÚ, ktorý tam bol 11 rokov a vydržal 6 ministrov. Ako fungovalo SHMÚ teraz počas týchto dažďov sme videli na vlastné oči. A o tom darebákovi, čo je akože minister živ.prostr. ani nehovorím. Životy a majetky ľudí má na háku, hlavne že Gabčíkovo zarobí, špinavec.

  6. Nemal úradovať dokonca života, ale ak už, tak mal byť adekvátne nahradený. Ten nový robil v IT sektore, sociálnej poisťovni, dopravnom podniku. Už len to že to skúšal vo viacerých odvetviach na míľe daleko od seba hovorí, že nie je dobrý v ničom. Tak prečo by to neskúsil aj v SHMÚ. Pôvodný riaditeľ bol študovaný meteorológ.

  7. No podľa mňa , by čo chvíľa začala pracovať už teraz pripravená sieť odkundesov, ktorí by Slovač obrali aj o pitnú vodu / čo sa už aj deje / . Aj keď sa akože na majetku vodárenských spoločností podieľajú aj obce , ale za tých by som ja veru ruku do ohňa nedal. Peniaze sú peniaze. A za vodu sa vedú v o j n y.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_imgspot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované