back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Národná rada schválila zmeny v zákone o štátnej službe príslušníkov PZ, SIS, ZVJS a ŽP

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
- Inzercia -

ZVÝŠENIE PRÍSPEVKU NA BÝVANIE:
Po novom bude možné priznať príspevok na bývanie do výšky 700 eur mesačne, pričom sa bude zohľadňovať len miesto výkonu služby.

STABILIZAČNÝ PRÍSPEVOK:

Policajti, ktorí do júna 2025 odslúžia aspoň 20 rokov, môžu získať stabilizačný príspevok vo výške 5000 eur. Musia však zotrvať v službe ďalšie 3 roky.

DOČASNÝ NÁBOROVÝ PRÍSPEVOK:

Noví policajti prijatí od 1. októbra 2024 do 21. decembra 2025 môžu po získaní vzdelania a nástupu do funkcie požiadať o príspevok vo výške 5000 eur. Po získaní príspevku musia slúžiť minimálne 5 rokov.
Stabilizačný i náborový príspevok sa budú vyplácať jednorazovo.

OSOBNÝ PRÍPLATOK:

- Článok pokračuje pod reklamou -

Osobný príplatok bude možné priznať už po nástupe do služby v závislosti od množstva a kvality plnenia úloh. Tieto opatrenia sú navrhnuté s cieľom stabilizovať bezpečnostné zložky a motivovať nových aj skúsených príslušníkov zostať v službe.

 

zdroj: MV SR
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Nuž hanba na hanbu. Sú to práve tí , čo deformujú ozbrojené zložky. Áno sú to práve politici. Všetkých odnoží, cez celú politickú scénu. Od opičiaka po daňového podvodníka z mesta z malého Ríma až po prezlečených červených, či iných farieb. Polícia má byť nezávislá od politiky, má chrániť zákon. Nuž, ale ako sa má taký policajt cítiť, keď o x rokov na neho vybehnú politickí neznajbohovia a príjmu zákon, ktorí sa prieči okrem zdravému rozumu aj Ústavnému súdu. A čo, nič sa nestalo? Ba stalo sa. Kto chce byť politikom, bude sa zodpovedať za svoje činy až po konfiškáciu majetku. Ako my všetci ostatní. Rozjebali ste od roku 1989 všetko darebáci, fuj hanba vám. Veď oni vedia o kom je reč!

  2. Jasne diskriminačná novela zvýhodňuje určitý okruh policajtov. Tí čo nebudú novoprijatí alebo nedosiahnu v stanovenom termíne odrobených 20 rokov, vyjdú na sucho. A kecy o osobnom príplatku pozná každý policajt.

    1
  3. To ma vždy zaujímalo, čo sa musí odohrávať v hlave nejakého policajta, ktorý pracuje v zbore 10-20-30 rokov, má za sebou milión prípradov, skúseností, vedomostí a potom príde nejaký truhlík typu šukaj-colštok, ktorý spravil kariéru ako internetový troll a ide mu rozkazovať a obracať naruby celú kariéru.

    2
  4. Smerohlas 19. septembra 2024, 18:53
    Nerobte si o našom PZ zbytočné ilúzie. Obvodné a PMJ by si zaslúžili vyššie mzdy ale zvyšok sa nemá načo sťažovať.

  5. Mne ani tak nešlo o ich mzdy, ale o to, že ak si policajti budujú dlhodobo kariéru, riešia nejaké prípady, ktoré sa zvyknú na Slovensku ťahať aj 10 rokov a potom príde nejaký dosadený truhlík a robí tam zásahy a ovplyvňuje ich prácu…
    Ako krásny príklad by mohla byť drogová scéna v Seredi. Koľko rokov je Sereď známa predajom drog? Koľko rokov si tu bačovali všetky tie skupiny? Prečo ich nepochytali skôr?
    Alebo keď počas matovičovej vlády smeráci strašne útočili na status kajúcnika, ale týchto „chránených svedkov“ tu máme od nepamäti a mnohí z nich sú viacnásobní vrahovia, či páchatelia inej závažnej trestnej činnosti, ktorí si veselo ďalej „podnikajú“, výmenou za výpovede. Najznámejší príklad by mohol byť Mikuláš Černák, ktorý sedí na doživotie (zatiaľ), ale zvyšok jeho početnej skupiny sa teší slobode. Spomeňme si, ako sa policajti chválili, že zavreli Černáka, ktorý sa mimochodom prišiel sám prihlásiť na políciu. Zavreli teda jedného človeka. Takže skupina černákovcov, ktorá bola svojho času jedna z najsilnejších na Slovensku, bola len o jednom človeku a všetci ostatní čistí ako ľalia, stačilo to hodiť na Mikiho. A desiatky podobných prípadov, kedy medzi nami behajú vrahovia, podvodníci, zlodeji a iná smotánka a nami platený štátny aparát sa tvári, že je to v poriadku.

  6. smerohlas 19. septembra 2024, 22:41
    Ale tak to u nás funguje stále. Spraví sa čiarka? Spraví. To je ako s pokutami. Treba nosiť a finito. Čo sa Serede týka, správna otázka. Prečo ich nepochytali skôr? Lebo o tom nevedeli. Ale to hádam nie. Tomu neverí ani malé dieťa. A druhá vec. Kto bol vtedy policajný prezident? Dnes už nebohý Lučanský. Ten mal s mafiánmi obrovské skúsenosti. Bol jeden z mála, ktorí sa nebál ísť za starých čias práve po Černákovi.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_imgspot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované