back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Divadlo Jána Palárika drží s kultúrou

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
- Inzercia -

DJP |MM|  Divadlo Jána Palárika v Trnave sa pridáva k celospoločenskej iniciatíve Protest na podporu Kultúrneho štrajku a organizuje podujatie Trnava drží s kultúrou. Považujeme za dôležité spojiť sa aj na regionálnej úrovni a vyjadriť solidaritu s organizáciami, ktoré čelia dôsledkom nesystematického riadenia rezortu kultúry. Kroky MK SR vážne ohrozujú odborné fungovanie inštitúcií, centier a organizácií a môžu mať ďalekosiahle následky na stav celého sektora v budúcnosti.

Tak ako umenie má zmysel iba vtedy, keď je slobodné, aj verejné inštitúcie musia ostať slobodné. Situácia, ktorej aktuálne čelíme, je natoľko vážna, že sa javí ako nevyhnutné aj takýmto spôsobom vyjadriť svoj postoj a odhodlanie, ale aj povinnosť chrániť slobodu tvorby a demokratické princípy. Sme nesmierne radi, že sa k tejto iniciatíve pripojilo viacero dôležitých kultúrnych aktérov v meste a regióne, konkrétne: Galéria Jána Koniarka v Trnave, Mestské kultúrne stredisko – Zaži v Trnave, Kultúrne centrum Malý Berlín, Nádvorie – priestor súčasnej kultúry, Komunitno – kultúrne centrum Priestor – Sereď, Divadlo YARMAT, Divadelná skupina Trnava – Disk Trnava, Divadlo Etapy a zástupcovia vzdelávacích inštitúcií pôsobiacich v meste Trnava.

Podpora Kultúrneho štrajku prebehne dňa 19. 9. 2024 od 18.00 h na Trojičnom námestí 2, kde s prejavmi vystúpia jednotliví predstavitelia trnavskej kultúrnej obce a vzdelávacích inštitúcií, na balkóne Divadla Jána Palárika. Moderátorom verejného stretnutia na podporu kultúry bude Tomáš Vravník pôsobiaci v hereckom súbore DJP. Za divadlo prednesie oficiálne vyhlásenie herečka Dana Droppová a za nestranícku občiansku iniciatívu Otvorená kultúra vystúpi herec činohry Slovenského národného divadla Roman Poláčik.

Pokojné protestné zhromaždenia sa uskutočnia v mnohých mestách na celom Slovensku a spoločným gestom podaním rúk ukážeme, že kultúra patrí všetkým.

Slovensko drží s kultúrou!

TRNAVA, 18. september 2024

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Ani cent by som nedal tejto bande prasivej,niekedy boli herci vzdy na strane naroda,teraz lizu rit politikom,hlavne tym co im posielaju eurace na ucet,tak ako Igi Defektovic si ich kupil,zahadne za jeho vlady tato bezvyznamna svoloc nestrajkovala.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_imgspot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované