back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Verejné peniaze nebude konsolidovať vláda, ale občania

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
- Inzercia -

Arogancia moci v priamom prenose –  tak sa dá najlepšie a najvýstižnejšie nazvať práve prebiehajúca tlačová konferencia na Úrade vlády SR sa dejú ťažko pochopiteľné veci.

Dozvedáme sa, ako po nadelení si doživotnej renty a zabezpečení vlastných rodín a rodín poslušných funkcionárov a predstaviteľov moci, vláda skonsoliduje verejné financie.

Ak si myslíte, že rozpustia minimálne dve ministerstvá (MIRI za vlády Matoviča a športu za súčasnej vlády) účelovo zriadené pre konkrétnych predstaviteľov aktuálnej moci, prepustia desiatky tisíc štátnych úradníkov, či zmrazia tým súčasným aspoň platy – mýlite sa. Vláda verejné financie skonoliduje ožobračením nás všetkých. Od podnikateľov počnúc, cez živnostníkov, až po bežných občanov.

23% DPH navrhovaná vládou sa totiž odzrkadlí úplne na všetkom. To už teda vážne pocítia aj tí najjednoduchší voliči počúvajúci na konšpirácie, slaboduché, no dobre sa počúvajúce  výzvy za mier, či ľudia po práci napr. na vysokozdvižke v nejakom logistickom centre, doma ostošesť kritizujú odporúčania renomovaných a vo svete uznávaných vedcov napr. z oblasti imunológie, virológie a pod. Ešteže to nie je opačne a vedci sa im nestarajú do ovládania vysokozdvižného vozíka – to by sme totiž už mali prázdne obchody a boli by sme hladní.

Progresívne Slovensko premiér Fico verejne nazval príživníkmi a rozkrádačmi.

Minister Šutaj Eštok  spomenul odvolávanie poslanca NR SR Ľuboša Blahu a ako dôvod uviedol: „Blaha zvesil obraz a vymenil ho za iný“Z tohto vyjadrenia je presne vidieť, akú mienku o mentálnej úrovni svojich voličoch predseda strany Hlas má. Minister opomenul dôležitý fakt – nešlo o súkromný obraz v Blahovej obývačke, ale fotografiu prezidentky SR v kancelárii poslanca – zákonodarcu  NR SR.  Namiesto fotografie najvyššieho ústavného činiteľa, v oficiálnych priestoroch parlamentu zavesil svoj súkromný obraz komunistu Che Guevaru. Je problémom, že toto minister nemal pripomenuté už počas tlačovej konferencie. Takto sa totiž robí tá toľko kritizovaná propaganda a verejne sa šíria účelovo manipulované informácie. A to všetko nie v krčme 4. cenovej skupiny, ale na oficiálnej tlačovej konferencii vrcholových predstaviteľov Slovenskej republiky konanej na Úrade vlády.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Minister financií Kamenický vymenoval niekoľko pochybení a nákupov minulej vlády. K tomu je potrebné uviesť len to, čo v prípade každej vlády, či predstaviteľov iných štruktúr riadenia štátu a samospráv – podozrenia riadne vyšetriť OČTK a v prípade potvrdenia tunelovania či nehospodárneho využitia verejných finančných zdrojov, je potrebné nekompromisne vyvodiť zodpovednosť voči konkrétnym ľuďom!

Vyjadrenie ministra financií k výške DPH na knihy len potvrdzuje, o akých voličov má jeho materská strana záujem. Inteligentní a vzdelaní to podľa jeho slov, resp. následkov zvyšovania DPH na knihy, nie sú.

Od januára 2025 skončia regulácie cien energií, stúpne cena diaľničných známok. Ďalšie cesty a mosty sa dostanú do stavu, ktorý bude zodpovedať krajine vo vojenskom konflikte. Ľudia na vlastnej koži  pocítia, čo to je zdražovanie a čo dopustili. Žiaľ, ako obyčajne, už bude neskoro…

Záver: Verejné peniaze nebude konsolidovať vláda, ale občania. Vláda bude ďalej riešiť svoje priority za naše peniaze.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Tak nech opozícia zverejní svoj návrh,ako znižovať zadlženosť, inak je to len mlatenie prázdnej slamy..

  2. Zabudlo sa škrtať výdavky štátu. To je jedna z možností. Nielen zdvíhať dane, to dokáže aj cvičená opica. Ďalej nebolo treba nové Ministerstvo pre kapitána. Nebolo treba zdvíhať si platy rádovo o tisíce. Máš ešte nejaký dotaz?

    5
  3. hh, tupelo sa zrazu obracia na opozíciu, veď ste si zvolili najlepšiu vládu, ktorá sa už pár krát osvedčila, tak hadam nebudú mať problémy, aby pomohli poddaným, vláda odborníkov, vláda pokoja a mieru, vláda slušnosti, vláda pronárodná a prosociálna 😀 😀 😀

    4
  4. No skoro pred rokom Ódorova uradnícka vláda s ministrom financii Horváthom predstavila návrh asi 100 konsolidačných opatrení pre novú vládu v objeme cca 10milárd eur. Konsolidovalo by sa takisto, keby vládlo PS a SAS. Možno ešte horšie. A viete mi povedať, ktorú konsolidáciu verejných financii neplatia obyvatelia? Pamätám sa ešte na slová Klausa o uťahovaní opaskov, aj na Zajacove 20korunačky u lekárov. Vždy a všade bude nejaká skupina ľudí nadávať, šomrať, kritizovať. Či na Slovensku, v Česku, v Nemecku, vo Francúzsku atď.

    1
  5. Laci 18. septembra 2024, 22:15…už som ti to písal pri druhom článku – ak vieš že máš šetriť(konsolidovať) tak nezačneš tak že najprv minieš miliardy, dvihneš si platy a zabezpečíš doživotné renty a potom naťahuješ ruku že „občan zaplať“….a tak namiesto konsolidácie v stovkách milionov musíme teraz hladať úspory v miliardách…dosť rozdiel…

    3
  6. Nie je viac stratený čas ako sa hádať so smerákom. Pre nich je Fico modla a čo povie je sväté a nespochybniteľné. Tu neplatia žiadne dôkazy, argumenty, logika ani kritické myslenie.

    2
  7. Ja som Fica nevolil. Vie niekto ako znížiť zadlženosť štátu? Slovensko doviedla do krachu vláda Matoviča, Hegera, a najväčšieho odborníka Ódora, a tento marazmus podporovala prezidentka. Za zdražovanie je zodpovedná bývalá vláda, vláda a jej voliči. Anonym 8:20 zamysli sa skôr ako niečo napíšeš.

    1
  8. Toto sú zase kydy čo vám nahucal do hláv Fico aby to zase mohol na niekoho hodiť..áno, Matovič v čase pandemie a krízy zadlzoval, tak ako všetky štáty na svete no jeho deficity boli menšie ako priemer EU…naopak keď predtým vládol 8 rokov Fico a to v ekonomicky dobrých časoch tak ani jeden rok nemal prebytok, vždy dlh a to aj vtedy keď ostatní robili prebytky a pripravovali sa na horšie časy..prejedol dobré časy, nič neodlozil, nič nevybudoval a takto sme išli do pandemie …a dneska? deficit za tento rok bude väčší ako mal Matovič počas pandemie, ako to?..nemá pandemiu, ekonomika nie je zatvorená, nezamestnanosť je nízka ako to že za týchto podmienok generuje zase obrovský dlh?..omnoho väčšiu vinu na dnešnej situácii ma 12+1 rok vlády Fica ako 3 roky vlády Matoviča, aj keď ani on nie je bez viny…

    4
  9. 8.20 to napisal jasne
    Tu neplatia žiadne dôkazy, argumenty, logika ani kritické myslenie.
    RP, ze ta to este bavi

    1
  10. Ratafak plachta 19. septembra 2024, 10:18:
    mas uplnu praudu. fico mal nachystat 20 miliard pre pana matovica aby mohol minat a potom by nebol vacsi dlh. je to jeho chyba

  11. harvepino 19. septembra 2024, 10:57
    Ako dobre ze je Fico taky genius a strateg a tusil ze ho Matovic zvalcuje, ze? No ale nic to nemeni,ze sme v takej hlbokej prdeli, ako sme snad este neboli.

  12. Áno je(A aj Matovicova), je úplne logické že v dobrých časoch sa pripravujes na horšie časy, a to bez ohľadu na to kto príde vládnuť po tebe, napríklad ČR to tak robili…no vsetko rozxebat, zanechať plesnivé nemocnice, rozkradnute štátne rezervy, navrhnúť drahe pandemicke opatrenia, zvýšiť si mzdy, dať doživotnú rentu, vymyslieť nové ministerstvo a potom vykrikovať že za všetko môže niekto iný je tak divadlo pre slaboduchsich voličov…ale niektorí mu to stále zeru

  13. Kde zobrali dezolé tú cífru 20 miliard za matoviča? Pozrite si vývoj rozpočtu SR za posledných 10 rokov a potom tu mudrujte. A keď už smerožumpa vyplakáva, ako strašne zadlženy štát nechala matovičova vláda, tak prečo sa nakupujú miliardové stíhačky, radary, tatrovky, na čo sa vytvorí nové zbytočné ministerstvo, prečo si zvyšujú platy, atď….. proste už si konečne raz uvedomte, vy sprosté telce, čo ste volili smerohlas a sns, že vás zase raz pekne osrali a len tu obhajujete neobhájiteľné. Najjednoduchší príklad, ktorý by mohol pochopiť aj tupec, ktorý volí smerohlas, je cena diaľničnej známky na Slovensku v porovnaní so Śvajčiarskom. Keď ani pri tomto jednoduchom príklade nedocvakne, tak ani svatena voda nepomože.

    2
  14. Oni veria že zem je plochá, že novela trestného zákona mala účel odbremeniť väznice, že transakčné poplatky sa dotknú len podnikateľov, že Danko nebol nadrbaný, že Taraba si nerobí kšefty, že vyšetrovatelia si vymyšlali stíhania, že zrušenie ÚŠP posilní vyšetrovanie korupcie, že termo podržtaška je nezávislý hetero, že všetci tí čo sponzorovali smer a hlas to robili bez nároku na odplatu a z čistej lásky.
    Čo sa s nimi ešte bavíte? Veď ich jediná odpoveď je Matovič. Oni vždy budú hľadať vinníka v minulosti a nikdy nespravia krok vpred. Zajtra Fico povie že zvýšenie DPH povedie k lacnejším potravinám a oni tomu uveria. Prote čistá guma, kumba, lobotomia.

    1
  15. Že sa s nimi,s týmito poskokmi ako vladolf ,Ratafak a ten uchylacik anonym a anti desole a Marek vôbec bavíte.Viac ich totižto není.Nech si tu navzájom vypisujú.Ja definitívne končím.Ved tí ľudia nemajú ani štipku sebareflexie.

    1
  16. Občania vždy všetko zaplatili aj zaplatia, netreba obcanov rozoštvávat. Už sa teším že budúce voľby vyhrá Šimečka a budeme si žiť ako v raji.

  17. A môžeš byť aj konkrétny kde nám chýba sebareflexia alebo ťa nebodaj klameme a koho sme vlastne poskokmi? Alebo radšej utečieš pretože nám nedokážeš argumentovať?

    1
  18. Marek, dopustili sme sa smrtelneho hriechu a kritizovali vodcu…takže ti chýba sebareflexia a za trest sa s tebou nebude baviť a nič sa nedozvieš😂…buď rád, boli časy kedy by ťa sekta ritualne zapálila a hodila do váhu…

    2
  19. Anonym 19. septembra 2024, 20:02
    Obávam sa že po tejto vláde, kde nezostane kameň na kameni tu nebude dobre ešte ďalších 30 rokov bez ohľadu na to kto bude vo vláde. Matovič bol totálne neschopný politik ale s dobrými úmyslami, dotoval energie ľuďom, keď trhová cena bola 15 násobná, nakúpil vakcíny v čase pandémie, vláda zabezpečovala testovanie tak ako všade vo svete a pomáhal podnikateľom aby udržali pracovné miesta keď ľudia sedeli doma na zadku. Tu vznikol obrovský dlh. Títo dnešní smradi sa trestnoprávne samoomylostili, zvýšili platy a dali si renty do konca života a ľuďom zvýšili dane, siahli na príspevky rodinám, vymysleli nové dane a plyn pekne o 30% hore. Navyše môžu ďalej bezbreho kradnúť, veď ich skutok sa premlčí o 3 roky. To ej pľuvanec ľudom do tváre a konečne budíček pre jeho voličov.

    2

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_imgspot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované