back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Odvolanie Michala Šimečku z funkcie podpredsedu NR SR nevypovedá nič o ňom a jeho rodine, ale mnoho o 4. vláde Roberta Fica a koaličných stranách, ktoré ju podporujú.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
- Inzercia -

Odvolanie Michala Šimečku z funkcie podpredsedu NR SR nevypovedá nič o ňom a jeho rodine, ale mnoho o 4. vláde Roberta Fica a koaličných stranách, ktoré ju podporujú. Je dvojakým útokom na demokraciu.

1. Porušil sa demokratický konsenzus trvajúci od roku 1998, že opozícia navrhne podpredsedu parlamentu a ten je vládnymi stranami akceptovaný. Je to smutný návrat do mečiarovských čias porušovania pravidiel parlamentnej demokracie, proti čomu pred tridsiatimi rokmi sám R. Fico bojoval.

2. ⁠M. Šimečka bol potrestaný preto, že si dovolil podobne ako R. Fico robiť opozičnú politiku a v súlade s ústavou daným právom na zhromažďovanie ohlásiť protesty, na ktoré prišli ľudia spontánne a dobrovoľne, bez organizovaného zvážania autobusmi. Juraj Blanár ostal podpredsedom NR SR do konca funkčného obdobia napriek tomu, že strana Smer organizovala divoké protesty proti bývalým vládam aj proti demokraticky zvolenej hlave štátu.

Mesačný mediálny cirkus okolo odvolávania opozičného podpredsedu NR SR a jeho načasovanie mal za cieľ odpútať touto politickou hrou pozornosť nielen od prepustenia právoplatne odsúdeného bývalého špeciálneho prokurátora na slobodu, ale najmä od konsolidačných opatrení, ktoré sa najviac dotknú bežných ľudí, lebo tí budú mať ešte hlbšie do vrecka.

A ak by došlo k tomu, čo avizovala agentúra Bloomberg, že sa pozastaví vyplácanie peňazí z eurofondov a Plánu obnovy, nečudoval by som sa, keby vláda prišla s výhovorkou, že to je trest za odvolanie M. Šimečku.

Čerešničkou na torte konsolidačných opatrení je vyjadrenie ministra financií za stranu, ktorá má ešte stále v názve sociálna demokracia, že knihy sú doménou bohatších ľudí a preto prejdú do základnej 23% sadzby DPH.

Pán minister zabudol, že jeho kolega Tomáš Drucker označil za národnú katastrofu výsledky testov PISA z r. 2022. Ukazujú, že slovenskí žiaci sú hlboko pod priemerom krajín OECD v schopnosti čítať s porozumením. Miesto toho, aby vláda dvoch k sociálnej demokracii sa hlásiacich strán motivovala žiakov a ľudí k čítaniu a podnikla kroky, aby knihy boli dostupnejšie aj pre chudobné rodiny a ich deti, urobila pravý opak. Čo tak vypustiť konečne z názvu strán slovné spojenie sociálna demokracia?

Súhrn dnešného dňa:
M. Šimečka odvolaním neutrpel, jeho stranu to posilní. Kto utrpel, je slovenská demokracia a povesť Slovenskej republiky. A kto utrpí, budú najmä peňaženky bežných ľudí.

Zdroj: FB

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. takže, aj v najlepších rokoch (2012-2020) kedy svetová ekonomika rástla neboli schopní pripraviť ani len vyrovnaný rozpočet, vždy zadlžovali (áno zadlžoval aj Matovič)….teraz si dvihnú platy o tisíce eur, dajú predsedovi doživotnú rentu, kapitánovi nové ministerstvo a potom majú tú drzosť sa postaviť pred kamery a oznámiť že ľudia poďte to zaplatiť – šup hore dane, dialničné známky, poplatky atď a ako zakrytie použíjú odvolanie Šimečku za to že aj oni jeho rodine schvalovali dotácie (to že si schvalovali dotácie oni svojím vlastným rodinám ich už netrápi)…takže treba konsolidovať ale iba obyčajný ľudia, oni si naopak polepšia..totálny výsmech ľudom do tváre – hlavne ich voličom čo na to naleteli…existuje ešte niekto kto toto dokáže obhajovať?….boha, kto toto mohol voliť….

    8
  2. No toto, komunista poučuje, čo je demokratické a nedemokratické, keby nebola nežná revolúcia tak P Weiss by bol v dnešnej dobe, prvý tajomník ÚV KSČ.

    3
  3. Fico opäť nasral svojim voličom do papule a tí mľaskajú a mľaskajú. Takto sa to robí do psej matere, pre svojih kamáratov všetko aj zrušenie trestného stíhania a pre idiotov voličov… veď oni sa cez to nejako dostanú. Všetkým voličov tejto vlády prajem len jedno – jedlo čo si nemôžu dovoliť, prácu za ktorú si nič nekúpia, zlodeja čo sa vám vyrehoce do ksichtu a vyšetrenia na ktoré sa nedostanete. Nič viac si ani nezaslúžite po tom ako ste zbabrali voľby.

    7
  4. Od r.1903 začal výpredaj Slovenska,zlodejska privatizácia, začala éra fakturantov,rozmach šedej ekonomiky,atď..

  5. Ten komunistický neoboľševický smrad neoznámil absolútne ale že absolútne žiadne šetrenie na štátnej správe, len zvýšenie daní a poplatkov pre ľudí. Ľudia ste naozaj tak jeb…í že sa necháte dobrovoľne okrádať?

    4
  6. Weiss stál vždy na správnej strane dejín. Pred r. 1989 nomenklatúrny káder autoritatívnej KSS, po r. 1989 nomenklatúrny káder demokracie a v súčasnosti nomenklatúrny proatlantický progresívny káder.
    Myslím, že toto odvolanie parazitický klan Šimečkovcov neposilní. Pretože paraziti sú otravní a väčšina ľudí sa ich potrebuje zbaviť.

    1
  7. Tak nicime opoziciu a zachvilu tu bude Putinistan.
    Simečka je preč tak teraz sú narade tie lacne potraviny a svetovy mier?

    4
  8. Smer má svojich voličov za úplných idiotov a včera im to povedal na rovinu. Oni namiesto toho aby sa vzbúrili mu tlieskajú. Lebo veď im zase hodí omrvinky a oni ich po kolenách pozbierajú.

    4
  9. ono ten vzťah je podobný ako keď muž opakovane podvádza ženu a ona to vie, napriek tomu ho nedokáže opustiť….mnohí si spravili z Fica kult, ktorý može de facto spraviť hocičo a aj tak ho budú uctievať a vždy nájdu iného vinníka momentálnej situácie (raz Dzurinda, potom Radičová, Kiska, Šimečka, utečenci, soros, gates, eu, Nato atď..)….toto už je ďaleko za racionálnym myslením, to sú už len čísté emocie a dav voličov na úrovni sekty…
    https://www.youtube.com/watch?v=zB4VuvVT8gA

    3
  10. Pohodička pôjde viac šedá ekonomika, bez bločkov. Sročky dajú do nákladov a najväčší lúzri čo ich zvolili budú platiť viac v Kauflande 😀

    1
  11. Ešte aj tu vás krásne idú okradnúť, nie len na DPH, Dane z transakcií a Dialničnej 😀

    Obce a mestá majú podľa návrhu konsolidačného balíka dostávať menšie percento daní od štátu než doteraz. Ministerstvo financií v prepočtoch tvrdí, že na budúci rok získajú napriek tomu viac peňazí. Okrem iného štát očakáva vyššie príjmy z daňového bonusu a chce prebrať kompetencie pri materských školách.

    V súčasnosti štát preposiela takmer celú daň z príjmu od fyzických osôb samosprávam. Obce a mestá dostávajú 70 percent, župy 30 percent.

    Po novom majú dostávať obce len 55,1 percenta a kraje 29 percent.

    1
  12. V slovenskej politike ťažko nájsť väčšieho odporcu zvyšovania dane z pridanej hodnoty, ako je predseda Smeru a štvornásobný premiér Robert Fico.

    V priebehu rokov nárast DPH odmietal opakovane a pravici rád vyčítal, že je to jediné riešenie, ktoré má vždy po ruke, keď treba šetriť. Minister financií Ladislav Kamenický však napokon zlomil aj Fica.

    DPH sa od budúceho roka zvýši z 20 na 23 percent. Ide o výnimočný krok, keďže naposledy daň dvíhala ešte vláda Ivety Radičovej v roku 2011, a to z 19 na 20 percent.

    Šéf Smeru už vtedy toto opatrenie ostro kritizoval, no sám DPH nikdy neznížil. Zvyšovanie dane odmietal do poslednej chvíle. Ešte v apríli ľudí uisťoval, že niečo také nehrozí, a opozícii odkazoval, aby „držala hubu“.

    Ficovi sa to teraz vracia. Opozícia robí presný opak a premiérovi pripomína, ako v minulosti proti zvyšovaniu DPH bojoval. A spolu s ním napríklad aj súčasný minister životného prostredia Tomáš Taraba.
    Fico: Nemôžeme zvyšovať DPH

    Poslanec PS a ekonóm Štefan Kišš tvrdí, že vláda ľudí oklamala. Poukazuje na tlačovku Fica z 5. apríla tohto roka, na ktorej vystúpil po stretnutí s ministrom práce Erikom Tomášom (Hlas). Fico vtedy pred kamerami zvyšovanie DPH poprel.

    „Hovorím veľmi jasne, ja som odporcom zvyšovania DPH a musíme nájsť, ak máme konsolidovať, iné možnosti, ako sa postaviť ku konsolidácii verejných financií,“ vyhlásil predseda vlády.

    Na tlačovke zaznel aj povestný odkaz opozícii, ktorá upozorňovala, že koalícia môže v rámci konsolidácie zvyšovať dane. „Poprosím kolegov aj z Progresívneho Slovenska vrátane pána Ódora, aj v Saske, aby držali hubu,“ vyhlásil Fico.

    Občanov ubezpečoval aj o pár dní neskôr, keď 8. apríla navštívil ministerstvo financií. „Nemôžeme zdražovať ani zvyšovať DPH a ani škrtať sociálne výdavky, ktoré považujeme za životne dôležité,“ tvrdil na tlačovke so šéfom rezortu financií Kamenickým.
    Kritizoval pravicu

    Nešlo o ojedinelé premiérove vyhlásenia. Fico bol v téme DPH konzistentný celé roky. „Ak ponúkneme takejto krajine pravicové riešenie, ktoré ponúka slovenská pravica, že poďme zvýšiť DPH o štyri percentá, viete, čo to bude znamenať v praxi. Absolútne zdražovanie. Ja odmietam, aby dôsledky krízy niesli na pleciach len obyčajní ľudia tým, že budú platiť viac v obchode za potraviny, za bývanie, že budú viac platiť za energie,“ rečnil ako premiér na zjazde českej ČSSD v roku 2013.

    Ficove viac ako desať rokov staré výroky o DPH v zostrihanom videu na Facebooku zverejnili mimoparlamentní Demokrati. „Je preukázateľné, že pravica, pokiaľ ide o ozdravovanie verejných financií, ponúka len škrty a ponúka vyššiu DPH. Rovnako je preukázateľné, že takáto politika vedie k spomaleniu hospodárskeho rastu,“ tvrdil tiež líder Smeru v minulosti.

    Proti zvyšovaniu DPH razantne nevystupoval len premiér, ale aj súčasný podpredseda vlády a šéf envirorezortu Tomáš Taraba (SNS). Jeho staršie statusy z Facebooku už na sociálnych sieťach zdieľajú opoziční poslanci, ale napríklad aj predseda Republiky a europoslanec Milan Uhrík.
    Čo písal Taraba

    „Čo spôsobuje vyššia DPH? DPH je najzlodejskejšia daň, akú štát môže od ľudí vyberať. Je to čisté parazitovanie na ľuďoch, ktorým štát už predtým zdanil ich zárobky a cez DPH ich ide zdierať druhýkrát, ak tieto zdanené peniaze chcú minúť na jedlo, život a vlastnú existenciu,“ písal Taraba v máji 2021, v tom čase ako nezaradený poslanec parlamentu.

    V januári 2022 zasa DPH označil za „najamorálnejšiu daň, ktorá nemá nič spoločné so sociálnou politikou“. Na Tarabove či Ficove staršie výroky dnes na tlačovej besede upozornila aj opozičná SaS. Aj podľa nej vláda oklamala ľudí.

    „Taraba hovoril, že je to najzlodejskejšia daň, Fico takisto hovoril, že je odporcom. Áno, a včera sa s plechovým ksichtom títo populisti postavili pred občanov a povedali, že DPH bude 23 percent,“ poznamenal poslanec SaS Marián Viskupič.

    2
  13. Moja akvárijová rybička má dlhšiu pamäť ako volič tejto vlády. Takže oni už dnes zabudli čo sa zajtra dozvedia.

    1
  14. No,kam sa podelo20 miliardové,za minulej vlády?A už keď ten zákon kritizujete,tak aspoň ho korektne opíšte.DPH je 5,19, a 23 procent.Podla toho čo kúpiš.

  15. Určite náš pán premier misel na nás čo sme ho volili.
    Pivko pojde na 5 percent dan a tvrdi alkohol dufam ze ties, ved je to zakladna potravina ludi co sme ho volili. Liberalom nech zdrazeju knizky mi ich nepotrebujeme.

    Vela zdravia pan Fico

  16. Veru sa ten Matovič mal vykašlať na celú pomoc podnikateľom, udržanim a dotovaním pracovných miest. Mal sa vám vysrať na tie sprosté hlavy. Fico vám znížil dph na 10 základných potravín aby hlupáci mali pocit že sa dane aj znižujú a na všetko ostatné 23% + každý obchodník si navyše pridá náklad na transakčnú daň. Výrobca 0.4% dodávateľom komponentov, veľkoobchodník 0.4% výrobcovi, predajca 0.4% veľkoobchodníkovi a tak to naskáče že sa ešte budete diviť ako sme naštartovali zdražovanie.

    1
  17. …nikdy nevedeli spravit a ani teraz nerobia reformy. Iba zdraziet je take jednoduche. Nevedia a ani nemaju ludi na reformy. A preto dnes hovorim nebude to stacit. V buducom roku repete. Fico Vas viac zadlzi viac ako Matovic cez covid. Ale jemu je to jedno, lebo nejde mu o to. Ma Vas viete kde.

    1
  18. Nárast dlhu SR za rok 2024 + 8 mld.Eur Nárast dlhu SR za rok 2024 + 8 mld.Eur 18. septembra 2024, 16:34

    Fico robil deficit v case rastu ked vacsina EU mala prebytkove rozpocty on uz vam davno ujebal viac ako Matelko za tych 12 rokov vlady 😀

  19. 20mld. Ale za 3 roky covidu ked vlada platila rok vyplaty aj v sukromnych firmach. Dr.Fico da 8mld. len tento rok.

    2
  20. Platila hovno a už vôbec nie za celú dobu a nie každému.Ved si mal papierik a s ním si mohol ísť pracovať.

  21. Návod na zbavenie sa všetkých politických darebákov, ktorých je tu ako maku.
    1. Hmotná zodpovednosť každého politika.
    2. Žiaden plat žiadnemu politikovi od úrovne obcí až po parlament EÚ vrátane ich podržtašiek.
    Garantujem, že do toka a do dňa zmiznú ako gáfor. Teda ako?

  22. 19:09 zapamätaj si dobre ceny tých potravín teraz a skontroluj po znížení DPH, budeš v šoku, to ti garantujem

  23. On ten chudáčisko jednoduchý ľud smerácky nepochopil, že keď pekár zaplatí za pec, lopatu, kombajn, auto a aj svoju dovolenku 23% DPH, tak to samozrejme premietne aj do ceny tých jeho potravinových výrobkov, hahaha

    1
  24. Mýlim sa, keď vlani Ódor ( vláda odborníkov) zostavila konsolidačný plán za cca 10 miliárd, z ktorého si nová vláda mala vybrať nejaké konkrétne? Šimečkova vláda by nekonsolidovala? Či ako to je? Oni by nezvýšili DPH? Veď si tie návrhy prečítajte a vyjadrite sa.. Či to by ste prehltli, lebo to neurobil Fico?

    1
  25. A ma tam Odorova vlada napisane, ze zriadi nove ministerstvo, ze bude dotovat vlaky zadarmo, hypoteky, 13 dochodky, ze mi ukradne dalsie % z druheho piliera?

  26. Laci 18. septembra 2024, 22:41…konsolidovať by museli všetci, o tom sa vedelo….ale títo namiesto zodpovednej konsolidácie začali s „atomovkami“ ako 13. dôchodky (záťaž 800. miliónov len tento rok) a to len preto aby Pellemu pomohli v kampani na prezidenta, Kapitán si vymyslel nové ministerstvo (záťaž ďalších 200. miliónov), Kali si ide biznis v armáde za miliardy a ako čeresnicku na torte si pridajú tisíce eur ktore nepodliehajú dani k výplate a tebe povedia aby si sa uskromnil…totálna drzosť a výsmech voličom do tváre…ta konsolidácia mohla bolieť omnoho menej ak by nezačali hneď čo zostavili vládu minat ako diví a už tak zlý stav ešte výrazne zhoršili( a ešte majú tu drzosť sa stále vyhovárať na Matoviča)…a to že ich sa defacto konsolidácia netýka, oni sa nemusia uskromniť a naopak si pridali a tebe povedia aby si to zaplatil je už totálna facka nielen ich voličom…ale vidím že vy strávite úplne všetko, hlavne aby sa vrchnosť mala dobre…my sme naozaj poddany národ…sami to tak chceme mať

  27. To tí dezoláti sú tak servilní voči pánovi FIcovi že už tu idú obhajovať aj to že im vykráda kapsy.
    nejaký typ dezolátskeho Štokholmského syndromu keď obeť : Ficovolič súcití so svojim smeráckym zlodejom čo ho okráda.

    3
  28. Vacsina z nich uz nacvicuje podavanie bičika panom velkomoznym.
    Ale tak im treba. Teraz si tu svoju servilnost vyzeru. Ale obrazne. Zrat za chvilu nebudu mat co.
    Ale mozu predat nejaku knihu. A zbohatnut.

  29. 13-te dôchodky sú niečo čo si nemôžeme dovoliť a na celá ich výška ide na dlh.
    Ale taký dôchodca, ficov volič, sa nechá s radosťou kúpiť. Nech si moje vnúčatá žijú horšie ako ja.

    1
  30. Haha, tak to nechaj na taraby, kotleby a filcky.
    Ale potom drz tu svoju papulu, ked daju svoj hlas bolsevickym kurwam.
    A teraz ic, ty tupy blb bomby.

  31. Ved hajzli od Simeckovcov vrieskali,ze dochodci maju vysoky dochodok a treba im ho znizit,tak co sa cuduju liberalny uchylaci,ze starci a starenky volili Ficura.

    1
  32. Jediny, kto tu vrieska si ty.
    Nikto nic take nenavrhoval.
    Ale vam dezolatom staci ked fico nieco vypoti a vy sa toho chytite jak mucha hovna.

    1
  33. Takže ty tvrdíš, že starší sú takí sprostí, že im treba povedať, čo si majú myslieť a koho majú voliť? Potom sa už vôbec nečudujem, že je táto krajina v takých sračkách. A to sa tu na SOL so mnou pravidelne pred voľbami dôchodci vadili, že mladí sú sprostí a oni vedia všetko lepšie, lebo majú viac rokov. Potom človek číta o babke, ktorá vyhodila 100 tisíc eur z okna a rozmýšla, či to bude také jednoznačné.

  34. Zato, ze si v zumpe mozes ty sam a tvoji rodicia, ktori vychovali tela.
    A fico je len kus hovna na vrchu tej zumpy.

    1
  35. Ja som nastastie zabezpeceny ,vdaka sebe,len ty tu prskas siru,nesud druhych podla seba,aj ked si mal nestastne detstvo nezufaj v pecivarnach potrebuju aj vartasov:)

    1
  36. Akej liberálnej ekonomickej žumpy? Ty musíš mať dobre nasrate v hlave, voliť zlodejov a nechať sa dobrovoľne okrádať. Radim ti rozbehnút sa proti a hlavne nezastavuj, snáď ti to pomôže plochozemec.

    1
  37. Ale ked fero, tiez vozikar v sklade hovoril…
    A este, teraz ked mu nevysiel kotleba musi mat noveho ,,fírera,,.

  38. Ficko má 60 rokov. Celý svoj život je pricucnuty na štátne peniaze. Býva v zamockoch a megavilavach. Keby sa mal živiť sám, skape od hladu. Ale veď jeho milí voliči mu doprajú. Zo svojich biednych platov a dôchodkov sa poskladajú aj na doživotnú 5000 rentu.

    1
  39. Vždy nás spodina ťahala do čiernej diery, v devadesiatkach za Mečiara, teraz za Fica a jeho termo tašky.

    1
  40. Slovensky sedliak potrebuje tvrdu ruku Fica ktory mu berie .
    Tak bol zvyknutý aj jeho pra pra pra dedo plaziť sa pred maďarským bičom.
    Feudalizmus na tých dezolátov

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_imgspot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované