back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Na ulici v Seredi v jeden deň zomreli dve osoby

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Už dlhšiu dobu upozorňujeme na veľmi zlú situáciu v meste s bezdomovcami. Sťažujú sa ľudia a samozrejme ani samotní bezdomovci roky bývajúci na ulici nie sú zo svojej situácie nadšení.  Otázka je, či v situácii do ktorej sa dostali, majú šancu niečo robiť…

Správy sú žiaľ neúprosné:

Sereď | V stredu v ranných hodinách bola pri OD Jednota v Seredi nájdená osoba bez známok života.

Išlo o bezdomovca, ktorý v meste nepatril medzi neznáme osoby.

Následne v predpoludňajších hodinách bola v blízkosti Kauflandu nájdená ďalšia osoba bez známok života. Tentokrát sa jednalo cudzinku. Ukrajinka sa na Slovensko dostala ako utečenec pred vojnou na Ukrajine.

Podľa zistených informácií, dnes už mŕtva Ukrajinka ešte pred zhruba dvomi týždňami mala pracovať. Následne sa mala „opustiť“ a naše zdroje potvrdili, že prakticky denne bola videná v opitom stave v kríkoch. V stave, v akom nedokázala komunikovať s ľuďmi, ktorí ju oslovili.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Ukrajinka niekoľko dní nazad mala pre zdravotné problémy byť dokonca ošetrená na lekárskej pohotovosti.

Obaja v danom čase bezdomovci zomreli po prvej chladnej noci. Možno po niekoľkotýždňových horúčavách, práve chladné počasie prispelo k ich smrti.

KR PZ v Trnave nám k dvom prípadom úmrtia včera poskytlo nasledujúce stanovisko:

„V meste Sereď boli včera nájdené dve osoby bez známok života. V oboch prípadoch lekári vylúčili cudzie zavinenie. Po preverení informácií, nebolo zistené protiprávne konanie a preto nebolo potrebné, aby polícia vo veci ďalej konala“ – napísala hovorkyňa KR PZ Trnava Lenka Karperová.

Iba nedávno sme priniesli materiály o búraní nehnuteľností areálu bývalého MILEXu, v ktorom útočisko pred zimou a v noci priebežne hľadali niekedy až desiatky bezdomovcov a drogovo závislých osôb. Upozornili sme na to, že títo ľudia nezmiznú, len si budú hľadať útočisko inde. A niekde ho nájdu. Či to bude znovu pod jedným alebo druhým mostom, v niektorom opustenom alebo nateraz nevyužívanom objekte, alebo pod schodmi niektorého z činžiakov – nevieme.

Mesto v minulosti o priestory pripravilo Charitu, aj združenie STORM, ktoré bezdomovcom a drogovo závislým osobám pomáhali. A pomáhajú aj dnes.

Z rozhovorov s odborníkmi vyplýva, že v meste absentuje stála možnosť nočného „ubytovania“ bezdomovcov. Poskytnutie priestoru týmto ľuďom len v zimných mesiacoch je málo.

Aspoň základná pomoc bezdomovcom, by sa pravdepodobne pomerne rýchlo odzrkadlila aj menším obťažovaním ľudí. Bezdomovci by si totiž mali možnosť vyprať veci, osprchovať sa a vyspať nie v prostredí medzi odpadkami, potkanmi a v sústavnej špine.

Ideálne riešenia v podstate nie sú. Bezdomovci boli, sú a budú a nielen u nás. Sú všade vo svete a vo výrazne väčšom počte. Nenechajme si však problém prerásť cez hlavu. Čím dlhšie so systémovými  riešeniami budeme čakať, tým bude horšie. A prípadné riešenia budú drahšie. Preto už včera bolo neskoro.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Nezabúdajme na to, že aj ľudia bez domova sú ľuďmi…

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Len je to dosť nepríjemné,nechutné keď ide človek okolo a cíti samý zápach moču,výkalov,zvratkov. Buď spia na lavičkách pri OD jednota alebo vedľa tých veľkých betónových múroch alebo ako ich nazvať a aj tam vykonávajú potrebu bez ohľadu či niekto práve ide okolo alebo nie,či sú to deti alebo dospelý…
    Ďaľší s fľašami alkoholu ako je Progres na lavičke. Strašné niečo..

    12
  2. Ta zena namala nahodou hypoglykemiu? A potom to robilo dojem ze je pod vplyvom alkoholu. Ked ze pracovala a zrazu taka zmena. Nebola to nahodou len zufala zena s cukrovkou ktora luckou nevsimavostou zomrela na ulici ako tulavy pes?

    9
  3. Je mi ľúto že zomierajú ľudia. Lenže keď sa im človek snaží pomôcť, tak to často odmietajú a vyhovuje im životný štýl. Samozrejme nie všetci lebo osud je vselijaky. Len majú možnosti aj prácu s ubytovaním aby sa odrazili od toho dna. Treba ich k tomu nejak inšpirovať a ukázať ten smer ale ako na to som ešte neprišiel a ani nikto iný inak by to vyzeralo inak.

    9
  4. Namiesto stavania zbytočných ihrísk, by sa malo vedenie mesta postarať o bezdomovcov, dať im nesmú miestnosť, kde mi mohli v daždi prespať. Treba si uvedomiť, že každý sa môže dostať do takej situácie a tiež by bol rád, keby sa ho niekto opýtal, či nechce neaku deku, alebo či dnes jedol. Nevidela som nikoho z úradu, že by sa pri nich zastavil. Je ich tu naozaj v Seredi veľmi veľa, malo by s tým niečo mesto robiť.

    18
  5. Akoze si treba jednu vec uvedomit. Nikto sa bezdoimovcom nestane len tak, z dna na den. Vacsina si za to moze sama. Skuste dat bezdakovy jedlo, este sa na vas osoci ze on chce peniaze. Aby sa mohol ozrat alebo aj nafetovat. Vsetci co si ich tak zastavate, sak si ich zoberte domov. Zivte ich, dajte im postel, kluce od bytu. Kolky z vas co si ich tu zastavaju a chcu im nieco stavat a vyrabat a podobne, klky si ich v tychto uprsanych dnoch zoberiete k sebe?????

    21
  6. Pred zhruba dvoma týždňami ležala zena oproti detskému domovu v tráve zastavil som pri nej a zavolal hliadku mestskej polícii,a oni na to ze je opitá že mám ju nechať tak bola to ukrajinka podľa slov polície.

    2
  7. Pravidelne som dávala jedlo bezdomovcovi. Stával pri Lídli, ale už zomrel v kaštieli. Vždy mi pekne poďakoval.
    Netreba hádzať všetkých do jedného vreca.

    14
  8. Kedy sa začali objavovať prví bezdomovci? Drogy, kriminalita, drog.závislí? Po roku 1989 kedy k nám dorazila sloboda, demokracia a kapitalizmus. Chceli sme Ameriku, tak ju tu máme. Nato aby človek skončila dne, netreba veľa. Strata zamestnania, rodiny, zdravotné problémy a s tým spojené. A, ak človek nemá dobré zázemie či podporu okolia môže skončiť na ulici ani sa nenazdá. Dnešná doba na ľudí totálne sere. Ale o tom je kapitalizmus.

    33
  9. Ty KAPITALIZMUS ,drogy by tu boli aj keby nebol,majú ich aj tam,kde kapitalizmus neni,ty komunista 😊

    6
  10. Drogy tu boli aj za socíku, takisto aj kriminalita. Len všetko sa ututlávalo, o ničom sa nesmelo písať aby ľudia udržovali občiansku poslušnosť a mali pocit že žijeme v ideálnej spoločnosti. Bohužial ako vidím niektorí v tejto utópii aj naozaj žili. Ale je pravda že vtedajší feťáci sa neodvážili do ulíc ako dnes, vtedy by ich odchytili, zmlátili a odviezli na záchytky… Dnes má každý slobodu naložiť so svojim životom ako chce. Predtým človek musel žiť len tak ako chceli komunisti.

    8
  11. Ten komunizmus tu ospevuje jeden a ten isty dilino, nejaky stary bolsevik…tie prispevky su vzdy rovnake

    4
  12. „Možno po niekoľkotýždňových horúčavách, práve chladné počasie prispelo k ich smrti“.

    Tak toto je riadna špekulácia.

    3
  13. Nieje to tá istá čo pred pár dňami bola v Kauflande , namol nechcela ani sanitku ani nič … Na Wcku tam ležala , ze len si chce polezat ?

  14. Ja sa ani nečudujem, asi 2 týždne nazad som tam videl bezdomovca s krvavomokvavymi nohami a vodou nafuknutym bruchom ledva sedel ani pohnúť sa nevedel ale čučko vedel vypiť..nie vždy každému je pomoci

    3
  15. PRE DANIEL MALCOVSKÝ MAŠ PRAVDU TEN S TÝMA LAZAROVSKÍMI RANAMI TO BOL TEN FURT OŽRALÍ JANO BALÁŽ , ČREVO MAL NAFÚKNUTÉ AKO ARMÁDNY BUBEN NO STRACH A Z PEČÍNKY MAL UŽ IBA ŠALÁT ALE NE Z CHOROBY ON TO MAL Z ALKOHOLU ROBIL SOM SNÍM V DONG JINE JEDNEHO PEKNEHO DŇA HO BACHLO OZEM PRIŠLA SANITKA A DOKTOR VRAVÝ VEĎ ON MÁ DELÍRIUM Z ALKOHOLU . MINULÍ MESÁC MU POVEDAL JEDEN CHLAP V KRĆME JANO BOHA JEHO VEĎ TY MAŠ TO PNĎERO VAČŠÉ AKO MEDYCINBAL VEĎ DO VOCH TÝŽDNOV ZGEGNEŠ A ON ZOMREL DO MESÁCA — MESIACA . INAK KATASTROFÁLNA SMRUŤ VAM POVÍM , TÁ KAŠŠA ČO MU OSTALA Z PEČÍNKY , TÁ MU VYŠLA CEZ PAPULU A NOS A AJ Z RYCI MU VYTÉKLA . PREPÁČTE ŽE PÍŠEM PO SEREDANSKY. TAKÁ JE ORAVDA O NOM . KED SPRAVIL DECKO ,, NESTARAL SA ,,, O JEHO DZECI SA STARALI DRUHÝ SLUŠNÝ CHLAPI . TAKA JE PRAVDA O JANKOVI BALÁŽOVI .!

    3
  16. TÁ UKRAJINKA ČO JU NAŠLI PREPITÚ A MŔTVU TO SA DALO ČAKAT MYSLÍM ŽE TO BOLA TOUDYHO BÝVALÁ FRAJERKA BLONDÝNA Z UKRAJINY . STRAŠNE PILA A BOLO JEJ JEDNO KEDY A KDE .! RAZ SME JU VYNÁŠALI POKAKANÚ A OSRANÚ A POŠŤANÚ Z TRIA NA STANICI OŽRATÁ VŠETKO OSRALA A POSRALA NA ŽENSKOM ZÁCHODE VYTIAHLI SME JU 50 METROV OD KRČMI AKO SVONU NAPORÁŽKO , NA OBŠTYCH !🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🐗🐖🐷

  17. NAPÍŠEM O JEDNOM BEZDOMOVCOVI A ŤAŽKOM ASOCIÁLOVI : JEDEN VELICE DOBRÍ ČLOVEK SA ZLUTOVAL A CHCEL POMÔCŤ HOVADOVI STÁLE ZFETOVANÉMU A FURT OPYTÉMU ASOCIÁLOVI A PRIMITÝVOVI VOLAJME HO ,,TOUDY ,,ALIAS LUBO CHALÚPKA OPILEC A FEŤÁK PRED NEJAKÝM ČASOM PRACOVAL SOMNOV NA STAVBÁCH DENNE BOL OPITÝ NAŠ ŠÉF MU DAL VEĽA RAZY ODPUSTENIE ALE NAKONIEC HO VYHODIL . TAK TOHOTO CHRONTOŠA A ASOCIÁLA PRICHÝLIL JEDEN DOBRÁK NA SVOJEJ ZÁHRADKE DO CHATKY A PÁN ASOCIÁL A ŠPINOŠ A ,, BEZDOMOVEC ,,TOUDY SI ZAČAL NOSIŤ DO ČISTUČKÉHI A SUCHÉHO PROSTREDIA ŠPINU , APODINU , SMRADLAVÝCHV ASOCIÁLOV KTORÝ NIČILI SLUŠNÝCH SUSEDOV PRI KOLENE ČO BÝVAJÚ A DEVASTOVALI VŠETKO ČO SLUŠNÝ CHLAP PRED ROKMI ZVELADIL A POSTAVIL ! NIČILI OŠŤÁVALI A ŠPINILI KDE SA LEN DALO A REVALI PO NOCIACH . TAKÝTO SÚ TO PARAZYTI A POTKANY ASOCIÁLI A ŠPINOŠI SAMÉ ČUČO ,CHLAST , DROGY A ŠPINA NIČ SI NEVÁŽIA ŽE BEZDOMOVCI 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    5
  18. Takze Toudyho to bola jebačka.Ach no fuj ved aj ja som ju videl jak je G&G kusok od pumpy.no strach sedela tam pod stromom nadrbana zajebana cela fuj zelene muchy na nej uz to bolo vidno ze uz odchadza zo sveta.ja som sa jej zlakol strasne mi smrdela a vedel som ze zdochne.tak takej by som zivote nepomohol fuj ozaj az teraz je mi zle ked som ju videl co ti jebe a este ukrajinka vyjebana a hentaka grc a dosrana ach.a este aj Jano Baláž no pekne ma to aspon za sebou.este ze ten Jano Meliska je na lieceni lebo aj on by tak dopadol.ale kazdy si moze zato.dobru noc

    1
  19. Takže to ten bezdomovec zomrel stým veľkým naliatim bruchom,čo nohy dával od seba dobre že nie na kilometre,chrontavý,smradlavý,po…aný aj po…aný ak hej tak sa ani nečudujem že to už má za sebou. To bola otázka času kedy zomrie,zo na na deň sa mu zväčšovalo brucho.
    Žiaľ bohu blízko bývam tak som ho vídal…

    1
  20. 1. Načo sú lavičky pri Jednote, keď tam len asociáli sedia a robia špinu ???

    2. PÁN PRIMÁTOR nedomyslel dôsledky zbúrania MILEXU, keďže všetci asociáli sa odtiaľ presťahovali do mesta.

    3. Ako morálny človek mal zabezpečiť aspoň podporu združení, ktorí by týmto ľuďom dali nejakú nádej a prístrešok. Či je lepšie keď nám ležia po chodníkoch a zomierajú ?

    4.Okrem toho dané verejné priestranstvá v centre mesta absolútne nemajú pravidelnú údržbu, t.j. vyzbieranie smetí, odburinenie a vystriekanie priestoru a lavičiek vapkou prúdom vody !!!

    5
  21. Ako morálny človek mal zabezpečiť aspoň podporu združení….
    No daj, ako?
    Poziada seredanov o peniaze pre tieto?
    Alebo zvysi mestske dane a postavi chudobince pre fetky a ozranov?
    Alebo presvedci teba, moralistu, aby si si ich zopar zobral domov a postaral sa im o pravidelny prisun fetu a chlastu?

    4
  22. Citaj aj clanok….
    Mesto v minulosti o priestory pripravilo Charitu, aj združenie STORM, ktoré bezdomovcom a drogovo závislým osobám pomáhali. A pomáhajú aj dnes.
    A k hentomu komulikovi….skap.

  23. KURBEL DOTÁHNE SVOJU STVORROČNÚ PSYCHOPÙŤ A DÚFAM ŽE UŽ SA VÁCÉJ NEOBJAVÝ V OKOLÍ SEREDE !!! SLEDUJEM PRAZVLÁŠTNE OSOBY SO ZVLÁŠTNYMI POHYBMI KTORÉ SI CHODIA ,, NAFASOVAŤ ,, INEKCIE DO BUDOVI POLIKLINIKY !!!! VAM POVIEM HNUS A HANBA ! KURBEL HANBY SA ! PLUJÚ V OKOLÍ POLIKLINIKY SERÚ TAM ŠMOCHCÚ, SMRDIA TAM A ROZNÁŠAJÚ CHOROBY ! ĎAKUJEM TI PÁN ING. SA PREPADNI OD HANBY TAM DE SI !!!

    2
  24. keby len polovicny autista,to by kolko tolko porobil v meste,on je invalid uplny,slepota ho zmara aj pohybovy aparat uplne v p…i. Taky seredsky Biden.

    3
  25. Kovačičovi sa na jeho nové médium vyzbieralo za pár hodín viac než 500tis. eur. Na projekt“zbrane pre Ukrajinu“ sa len na Slovensku vyzbieralo viac než
    4 445 077eur. Na chudákov u nás (a v celej EU) sú peniaze kde? Po prvé: Kovačič nie je žiadny chudák, po druhé: z Ukrajiny utiekol každý, kto nie je chudák. Ostali tam len úbohí ľudia, ktorí nemajú ani na cestu. Médiá nám ich ukazujú pravidelne, sediacich pred svojimi zničenými príbytkami. K nim sa však z tej zbierky nedostane ani cent. Spýtam sa zajtra po omši farára, lebo farár vie kde je boh a boh vie, kde sú všetky tie peniaze… Koľko peňazí sa pozbieralo na pomoc Palestíne, matkám s deťmi? Prvoradé pre Slovákov, by malo byť Slovensko. Je málo príbehov o ľudských tragédiach u nás?

    12
  26. Teba je hovno po tom, kam ludia posielaju svoje prachy. Ked mas potrebu podporovat islamske opice, ktore oslavovali ked hamas bombardoval kibuc, tak posli svoje. Ked nejake mas.

    4
  27. Toto sa nedá čítať tak áno je pravda že ľudia by nemali na uliciach umierať hlavne je že budeme mať tenisové ihrisko a kaštieľ atď Pan kurbel sa riadne nabalil a potom sa majte pekne…volili sme menšie zlo?

    1
  28. 23:04 presne tak, prvoradé pre Slovákov by malo byť Slovensko. Aj preto som prispel aj Kovačičovi a aj na zbrane pre Ukrajinu. Pretože mi záleží na tejto krajine a vždy podporím investigatívnu žurnalistiku ktorá supluje neschopný štát pri odhaľovaní korupcie ktorá je rakovinou tohto štátu. A takisto som prispel Ukrajincom pretože chcem aby dokázali udržať konflikt na ich území a nechcem nacistov rusov mať za susedov. O sociálne prípady ktoré spomínaš sa má starať štát ktorému prispievam oveľa viac ako denne ožratý dezoláti a socky ktorí sú presne šíriteľmi ruskej propagandy.

    2
  29. Prispievas malo. Sudiac podla vyvoja. Mininalne patkrat viac penazi by im kazdy mal poslat. Cim viac penazi na tie ucty posleme, tym lepsie to bude.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_imgspot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované