back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

XII.ročník Memoriálu plk.Štefana Ivana v minifutbale o Putovný pohár veliteľa PS OSSR

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Dňa 7. septembra 2024 sa uskutočnil XII. ročník „Memoriálu plukovníka Štefana Ivana o putovný pohár veliteľa Pozemných síl Ozbrojených síl SR“ v minifutbale, ktorý organizovalo Občianske združenie UN-VETERAN SLOVAKIA spolu s 91. ženijným plukom zo Serede pod záštitou veliteľa Pozemných síl OS SR. Toto každoročné športové podujatie je venované pamiatke plukovníka Štefana Ivana a ďalších vojakov, ktorí položili svoje životy pri plnení služobných povinností.

Plukovník Štefan Ivan bol jedným zo 42 vojakov, ktorí tragicky zahynuli 19. januára 2006 pri návrate z vojenskej misie v Kosove, keď lietadlo havarovalo pri maďarskej obci Hejce. Táto katastrofa sa zapísala medzi najtragickejšie udalosti v moderných dejinách Slovenska. Plukovník Ivan dlhodobo pôsobil v Seredi a bol príkladom nielen profesionálneho vojaka, ale aj človeka s výnimočnou odvahou.

Minifutbal sa uskutočnil na štadióne v Dolnej Strede a otvoril ho prezident UN Veteran Slovakia, plk. v. v. Štefan Jangl, ktorý privítal hráčov, hostí a rodinu plukovníka Ivana.

Tohto ročníka sa zúčastnilo šesť družstiev: 91. Ženijný pluk Sereď, 1. Mechanizovaná brigáda Topoľčany, 905.cšbp Nováky, Vojenská polícia Vlkanová, AFK Vodra Sereď a 52.výsadkový prápor Jamník. Zápasy sa hrali systémom každý s každým, pričom jednotlivé zápasy trvali 2 x 10 minút a finálové 2 x 15 minút. Hralo sa podľa upravených pravidiel slovenského zväzu malého futbalu.

Konečné výsledky:

1.miesto: 91.Ženijný pluk Sereď

- Článok pokračuje pod reklamou -

2.miesto: 1.Mechanizovaná brigáda Topoľčany

3.miesto: 905.cšbp Nováky

4.miesto: Vojenská polícia Vlkanová

5.miesto. AFK Vodra Sereď

6.miesto: 52.výsadkový prápor Jamník

Vyhodnotený bol aj najlepší strelec, ktorým sa stal des.Michal Spáčil /91.žp Sereď/ a najlepší brankár čat.Jozef Šútor /1.mb Topoľčany/.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

spot_imgspot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované