back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Najvyšší ústavní činitelia podpísali memorandum o zahraničnej politike

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Prezident SR Peter Pellegrini, podpredseda Národnej rady SR poverený jej riadením Peter Žiga (Hlas-SD) a predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) podpísali v nedeľu spoločné vyhlásenie o jednotnom postupe v otázkach zahraničnej politiky. V memorande deklarujú pevné ukotvenie Slovenska v Európskej únii (EÚ) a Severoatlantickej aliancii (NATO).    Signatári svojím podpisom zdôraznili, že SR bude krajinou, ktorá bude suverénne presadzovať svoje postoje v zahraničnej politike bez spochybňovania pevného členstva v EÚ a NATO. Toto zakotvenie deklarujú podporovať a propagovať vrátane otvárania tém, ktoré môžu skvalitňovať vzťahy v rámci EÚ a NATO.

Slovensko chce byť naďalej platným členom EÚ a NATO, plne si vedomé svojich práv, chceme však byť hrdým členom týchto spoločenstiev,“ zdôraznil po podpise memoranda prezident. „Nikdy sa nebojme hovoriť v zahraničí suverénnym hlasom, pretože aj malý štát ako Slovensko má právo presadzovať v zahraničí záujmy svojich občanov,“ dodal Pellegrini.

Predseda vlády zdôraznil, že obsah hovorí jasne o tom, v ktorých medzinárodných štruktúrach chce krajina pôsobiť. „Preto odmietam akékoľvek strašenie vystúpením z EÚ a NATO,“ vyhlásil Fico.

Zastupujúci šéf parlamentu Žiga sa pridal k apelom na suverénne postoje SR v otázkach zahraničnej politiky, rovnako vyzval i opozíciu, aby sa k memorandu a jeho obsahu pridala.

V memorande sa traja najvyšší ústavní činitelia prihlasujú aj k podpore zahraničnej politiky, ktorá bude odmietať snahy o rozdielne postoje k jednotlivým štátom a bude presadzovať zahraničnú politiku na všetky štyri svetové strany. Slovensko bude podľa memoranda dôrazne presadzovať mierové riešenia konfliktov a medzinárodné riešenia a opatrenia, ktoré nebudú poškodzovať záujmy SR.

Znenie memoranda

zdroj: prezident.sk
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. pre Tri brzdy 2. septembra 2024, 16:38, za co maju ist do vazenia??? napis konkretne, trestne ciny! alebo len tliachas co si pocul na narkoze? hehe ovca

  2. Ha ha, zas osrali svojich voličov, ktorým pred voľbami mútili mozgy o ich zahraničnej politike. Aj to počítate teľce, koľkokrát vás už od volieb odrbali?

    3
  3. Jeden druhý aj tretí majú majetok na ktorý si nemohli za svojho života zarobiť. To hovorí o všetkom. Ale to také teliatko ako ty nemôže nikdy pochopiť. Tomu rozumeju len ovce.
    PS:
    Som zvedavý či Postrelený Fico odstúpi ako sľúbil pred pár dňami , keď sa ukáže že jeho rodina brala dotácie od štátu.
    Dnes to bolo dokázané že brala a Fico stále neodstupil. Taký je to kokot bradavicnaty. Posera

    3
  4. tak ze ked ma niekto majetok treba ho zavriet do basy? hm zaujimave myslienkove pochody! si top BL.EC!!!

  5. Zlodej je na slovensku vážené remeslo, tak sa netreba čudovať, že aj ficko a jeho firma smer, majú taký úspech. To ako v zemanskych sadoch a okoli boli najvačši frajeri autičkari, mladi chlapci sa im pchali do riti, ked ich stretli v šenku, boli to pre nich velki hrdinovia. Každy si kupil škodovku alebo volkswagena, lebo zohnali lacné diely a keď potom zmizlo auto aj im, tak sa čudovali ako je to možné.
    Tak aj sprostá sedlač sa čuduje, že na Slovensku nič nefunguje, keď si opakovane volia sociálnych demokratov, ktorí majú hodinky v hodnote mojho bytu na 30-ročnú hypotéku. Kto vie aké daňové a majetkové priznanie podávajú tieto naše sociálno-demokratické hvízdy.

    3
  6. Zlodeji boli vždy sympatický sociálne cítiacim voličom. Páči sa im nič nerobiť a mať veľké peniaze. Zarábať 5.000 mesačne a mať majetok akoby zarábali 50.000 mesačne. Tárať o tradičnej rodine a pritom žiť v robitom manželstve s milenkami ako Fico, Danko a podobní „konzervatívny“ alebo ešte lepšie naháňať mladých chlapcov ako … veď všetci vieme ktorí.

    1

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_imgspot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované