back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Ukrajina sa jadrových zbraní v prospech RF predsa len zbaviť nemala

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Z nateraz dostupných a niekedy aj z nezávislých zdrojov ťažko overiteľných správ vyplýva, že Ukrajina ukazuje Putinovi a občanom Ruskej federácie, ako vyzerá moderná vojna, horiace rafinérie, dôležitá energetická infraštruktúra v krajine a ako to je, keď sa ľudia musia báť nielen osvoj majetok, ale aj o holé životy.

Druhá vec je však už horšia. Ako upozorňujeme dlhodobo, Putin si zrovna veľký odpor voči vojne u domáceho obyvateľstva dovoliť zrovna nemôže a nasledovať bude odveta. Otázkou už len je, aká rýchla, intenzívna a akými prostriedkami.

Nie je tajomstvom, že nielen Ukrajina je viac ako dvoj ročným otvoreným vojenským konfliktom vyčerpaná, ale aj Ruská federácia. Dobrovoľne sa nechať zastreliť, nemá záujem ani ukrajinský, ale ani ruský vojak. Rusov je však výrazne viac a propagandou môžu byť presvedčení aj o tom, že i okupačná vojna môže byť obrannou a že napadnutie cudzej krajiny hrubou vojenskou silou, jej cielené bombardovanie a zaberanie jej územia môže byť životne dôležité pre vlastnú obranu. V danom prípade pre agresora, ktorým Ruská federácia bez najmenších pochýb je.

Ukrajine sa míňajú vojaci a technika bez obsluhy krajinu neubráni. Asi nakoniec Ukrajina budem nútená stiahnuť mladých a bojaschopných mužov z krajín EÚ nehľadiac na to, ako to bude  posudzované. Nie preto, že by vadil ich pobyt v EÚ, ale z dôvodu, aby sa mali kam v budúcnosti vrátiť. Aby im zostal domov…

V každom prípade Ukrajinci dokazujú, že aj s tým málom vedia (aspoň na čas) byť najsilnejšou armádou nielen na Ukrajine, ale nateraz aj v Ruskej federácii.

Opätovne je treba dúfať, že nejaký pomätenec v Rusku predsa len v praxi neukáže, že Ukrajina sa tých jadrových zbraní v prospech Ruskej federácie zbaviť nemala…

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. A kto požadoval odzbrojenie onej armády ? Janko Giertli? A dtto tu u nás. Wikipédia píše :,, Po vyhlášení nezávislosti 24. srpna 1991 Ukrajina zdědila po SSSR jednu z nejsilnějších armád v Evropě, vyzbrojenou jadernými zbraněmi, a také na tu dobu moderními typy konvenční výzbroje i vojenské techniky,,.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_imgspot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované