back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Drogy za volantom sú podľa prvých výsledkov problém, v testovaní bude polícia pokračovať

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Prezídium PZ SR |MM|   Od mája 2024  polícia v rámci kontrol na cestách vykonáva u vodičov aj orientačné testy na zistenie prítomnosti omamných a psychotropných látok. Ide o opatrenie reagujúce  na zvyšujúci sa počet vodičov, ktorí riskujú nielen svoje zdravie a život, ale aj bezpečnosť ostatných účastníkov cestnej premávky.

Zámerom testovania je rýchlo a efektívne identifikovať tých, ktorí sadnú za volant pod vplyvom zakázaných látok, a tým prispieť k bezpečnosti na našich cestách.

Od mája do polovice augusta 2024 polícia na celom Slovensku vykonala takmer tisíc orientačných testov na detekciu zakázaných látok.
Vyše tristo testov, čiže asi jedna tretina, bolo pozitívnych.

Poskytuje to pomerne jasný obraz o rozsiahlosti problému a potvrdzuje potrebu pokračovať v týchto kontrolách.

Jazda pod vplyvom alkoholu a drog nie je len nezodpovedná, ale môže stáť životy. Bezpečnosť na cestách je našou prioritou a každý jeden vodič môže prispieť k tomu, aby naše cesty boli bezpečné pre všetkých,“ povedal plk. Rastislav Polakovič, viceprezident PZ pre vnútorný poriadok a bezpečnosť.

Vďaka orientačným testom môže polícia rýchlo zisťovať prítomnosť zakázaných látok a na základe toho prijímať potrebné opatrenia, ako aj  zabezpečiť, aby vodiči, ktorí jazdia pod vplyvom drog, čelili adekvátnym dôsledkom. Polícia preto apeluje na všetkých vodičov, aby sa zdržali požívania omamných a psychotropných látok pred jazdou a počas jazdy a predišli tak tragédiám na cestách.

- Článok pokračuje pod reklamou -

MV SR zabezpečilo pre políciu skríningové testy na detekciu požitia omamných a psychotropných látok, drogové testy zo slín, jednorazové skríningové testy na detekciu požitia omamných a psychotropných látok  a drogové testy zo slín a potu kontrolovanej osoby. Na celkom 40-tisíc zakúpených kusov testov bolo vynaložených 512-tisíc eur.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. aby to bolo férové tak by sa mali testovať naraz, odstavený šofér spolu aj s policajtom.. aby nám boli vzorom 😄

    3
  2. Boze to je hrozne koľko ľudí fetuje a kolko ich dojde o vodičske oprávnenie.tak ale berem to no.zakon je zákon

  3. Aj pred parlamentom by mohli dávať robiť testy. Aspoň by sa uvidelo či im vypadávajú z rukávov špáradlá alebo sypké hmoty resp či im do cesty vbehne občas lampa alebo oni behnú do lampy

    2
  4. Pri testovaní netreba opomenúť „celebrity“, ktoré sa z jednej párty presúvajú na druhú. Potom nám prostredníctvom médií chcú kokainové kreatúri diktovať, ako máme žiť a aké hodnoty sú tie správne.Tieto „celebrity“, ktoré nikdy nedosiahnu úroveň Krónera, Chudíka, Satinského,Labudu atď. Sú filmy, ktoré môžete vďaka nim pozerať stále dokola a nikdy vás neomrzia. Ale táto generácia „hercov“… . Urobte im testy a uvidíte, že Cinkota v tom nebol sám… Biznis je biznis. Točia sa v tom veľké prachy!!! Od športovcov po politikov.. Asi ma omrzel život, keď o tom píšem 😱

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_imgspot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované