back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Z okna starenka vyhodila „aj to málo“ čo mala

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Predvčerajší telefonát na pevnú linku sa stal pre 84-ročnú seniorku osudným. Ozval sa jej falošný policajt, ktorý jej oznámil pre nás známu legendu o dopravnej nehode so zraneným malým dieťaťom.

Seniorkina nevedomosť, stres a časový nátlak spôsobili, že falošnému policajtovi a údajnej právničke jej syna uverila. V snahe pomôcť svojmu synovi, aby sa nedostal do väzenia, vložila do igelitovej tašky finančnú hotovosť vo výške 500 € a všetky šperky čo mala doma. Následne túto tašku podľa pokynov podvodníkov vyhodila von oknom na trávu.

Seniorke bola podvodným konaním spôsobená škoda vo výške približne 1000 €. Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave II začal v tomto prípade trestné stíhanie vo veci zločinu podvodu.

V tejto súvislosti Vás upozorňujeme, aby ste si VŽDY OVERILI či skutočnosti uvádzané v telefonickom rozhovore s neznámou osobou sú založené na pravde. V žiadnom prípade neverte neznámym osobám, aj keď majú o Vás a Vašich blízkych podrobné informácie.

Zároveň Vás žiadame, aby ste informovali svojich starších príbuzných o častých praktikách podvodníkov. Vo veľkej miere práve včasná informovanosť dokáže zachrániť seniorom ich ťažko ušetrené úspory.

 

- Článok pokračuje pod reklamou -
zdroj: KR PZ Bratislava

 

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Omg zase naleteli ale chápem 84 rokov to už nemyslí. Ale nechápem toho tupca čo toto dokáže spraviť starej žene. Najhoršie je že ich často krát ani nenájdu a v trestnej činnosti pokračujú.

    3
  2. Výzva pre všetkých, ktorým záleží na ich príbuzných. Ak sú zdravé rodinné väzby dajte
    – zablokovať možný výber z účtu na iba možnosť s ďalšou osobou
    – max. obnos v domácnosti do 200€
    A to je všetko. Aj ty sa raz pozrieš na mladosť z tej druhej strany – ak sa dožiješ!

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_imgspot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované