back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Výhody členstva Slovenska v demokratických štruktúrach si užívajú, no chvália totalitu

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Vždy, keď prechádzam štátnou hranicou nadchádzajúcou sa v Schenghene si vždy spomínam na dobu, kedy nám za socializmu ešte aj pri ceste do a z Maďarska alebo Poľska colníci prehľadávali tašky, rozbaľovali mastný chlieb, napolitánky, vytláčali zubné pasty, žiletkou rozrezávali opasky alebo futrá v taškách s cieľom nájsť schovaných pár vlastných „stokorunáčok“, ktoré sme so sebou mať museli, ak sme ešte aj v socialistickej cudzine nechceli byť žobrákmi.

Pred minútou nás dopravné značenie na diaľničnom „hraničnom priechode“ z Českej republiky na Slovensko donútilo znížiť rýchlosť na 80 km/h. Žiadne zastávky, žiadne kontroly, žiadne vypisovanie colných a devízových vyhlásení a žiadna buzerácia svaly si dokazujúcich uniformovaných, spravidla mentálne vypatlaných a všetkéhoschopných ochrancov budovateľských úspechov socializmu.

Máme predvečer ďalšieho výročia vpádu okupačných vojsk Varšavskej zmluvy do Československa a my vezieme nahratý aktuálny rozhovor s Miroslavom Kasáčkom, spoluautorom niekoľkých kníh o Železnej opone a perzekúciách totalitného režimu v bývalom Československu.

Tak sa zamýšľam nad motívom ľudí chváliacich totalitný režim a dnes už dokonca aj okupáciu Československa vojakmi na tankoch nielen sovietskeho zväzu, ale aj Poľska , Maďarska a ďalších členov Varšavskej zmluvy.

Aby som nezabudol, viete o tom, že jedinú vojenskú ozbrojenú akciu vo svojej histórii vykonali vojská Varšavskej zmluvy voči jednému zo svojich členov?

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. No teda netuším, kde to ten autor článku žije. Tot, nedávno som v tom Schenghene presne čakal na hranici Slovensko – Rakúsko viac ako jednu hodinu. Spolu so mnou podľa odhadu viac ako stovky osádok vozidiel. Ujko v kukani / Rakúsko/ chcel iba vidieť môj občiansky. Ja sa len tak nevzdávam a srdečne som poďakoval ministrovi zahraničných vecí za oný úkaz. Žiadna odozva – je to pravda. Na strane druhej som denne stretával desiatky potulujúcich sa neviem akých ľudí a odkiaľ. Neviem, kde to autor článku žije- opakujem, ale žobrákov tu je teda naozaj dosť. Však aj články o tom sám vypisuje. Ak teda niečo podsúva k minulosti, nech láskavo predovšetkým rieši smutné osudy týchto tu a to dnes. O všakovakých vojskách tiež nie radno dobre hovoriť / tým v ô b e c neschvaľujem akúkoľvek okupáciu kohokoľvek !!!! / . Zoberme si iba prítomnosť zahraničných vojsk tu u nás / že kde , však hádam vieme / alebo našich vojakov v zahraničí. A vládna moc – máme iné zájmy.

  2. Zoberme si iba prítomnosť zahraničných vojsk tu u nás / že kde , však hádam vieme / alebo našich vojakov v zahraničí.

    To fak nevidis ten rozdiel? 68 vs dnes

    A k tomu tvojmu ,,acohentizmu,, ozaj netreba viac.

  3. K Anonym 21. augusta 2024, 13:20
    Treba sa vyjadrovať k článku, nie k prispievateľovi. Alebo nemáš na článok vlastný názor? Zas iba mudrovať nad druhými. Tak vpred, Nataša / Donutil, pamätáš? /.

    1
  4. Ano veď už máme aj ministerstvo kultúry ktoré nám momentálne určuje čo je kultúrne a čo je už v rozpore so strannícko-propagandistickým posolstvom strany SNS a teda dekadentné.
    A keď je najhoršie máme aj ultraradikálneho exorcistu a Katolibánca pána Kuffu ktorý zažehná všetky volnomyšienkarske vrtochy tejto doby.

    a to všetko v anti-osvietenej dobe kde pán súdruh Machala polemizuje o plochosti zeme.

    4
  5. K
    Neviem, kde to autor článku žije- opakujem, ale žobrákov tu je teda naozaj dosť. Však aj články o tom sám vypisuje. Ak teda niečo podsúva k minulosti, nech láskavo predovšetkým rieši smutné osudy týchto tu a to dnes.

    Cize k clanku nie k prispievatelovi

  6. Nehraj sa na mudreho, nie si.
    Svoje si si dnes splnil. ,,200,, slov si vyblval a tym by to mohlo koncit.
    Na dnes.

  7. Anonym 21. augusta 2024, 15:01 , ale aj Anonym 21. augusta 2024, 15:02
    Toto ste presne vy darebáci dneška. Ale nebojte sa , stále sme tu aj my a GDPR. Ešte skúšaj, na každého príde. K veci nemáš nič, iba Matovičovo – progresívno- sns kárenie- tlačíte sa ľudkom do rozumu. Mudrci budúcnosti. Otázka – za kolik, koľko máte /máš/ dnes za buzerovanie občanov? A predsa niečo ešte – kto ťa platí – na účet, či v hotovosti na
    ruku?

  8. Osudová chvila pre našu tupú degresívno konzervovú lúzu .
    Preč z Bruselskeho Diktátu a hor sa k lepším zajtrajškom k bratom to zemliankova :

    Rusko poskytne pomoc cudzincom, ktorým sú blízke tradičné ruské duchovné a morálne hodnoty a, naopak, odmietajú „neoliberálne“ postoje vlastnej krajiny. Výnos, ktorý takýmto občanom iných krajín pomôže s presídlením do Ruska, potvrdil Putin.

    3
  9. …darebaci- toto oslovenie tu pouzival nas hrdinny pohranicnik. Teda vlastne strazca razitka na colnici.
    A teraz otravuje svojimi slohovymi pracami vsetkych okolo.
    Aj ministrovi sa podakoval.

  10. Ľudia by sa mali ísť pozrieť napríklad do Srbska alebo Bosny. Pretože tak by dnes vyzeralo Slovensko ak by sme neboli v EÚ a NATO. Ľudia sú tam tak chudobní, že sú ochotní cestovať za prácou aj na Slovensko, kde naopak naši ľudia nadávajú na tých istých zamestnávateľov ako zle ich platia.
    Nebyť EÚ, je tu len hladová dolina. Nikto zo zahraničia by tu neinvestoval, a čo bolo naše vlastné, to sme nechali vytunelovať pár ľuďom, vlastencom. Po mečiarizme ostal štát na prahu krachu.
    Ľudia sú ozaj hlúpi keď nadávajú na EÚ a zabúdajú čo sa tu dialo. Nič lepšie nás nemohlo stretnúť.

    2
  11. K Marek 21. augusta 2024, 16:40
    Hm, takéto prognózy vývoja Slovenska si veru nedovolí nik. Ba práve naopak. Desiatky tisíc občanov odišlo zo Slovenska / po roku 1989/ aby sa mali lepšie. A aby som nebol iba štatistik nič nehovoriaci – medzi odišlými sú aj moje 3 deti. Žijú vo Švajčiarsku a Rakúsku. Problém je v našich vodcoch , nie v rukách Slováka.

  12. Problém je v ľuďoch ktorí zveria vedenie krajiny tým „vodcom“! Ja už sa ani nehnevám na politikov ale na nepoučiteľných ľudí ktorí ich tam posunuli.

    2
  13. deduško 15:29, keby si si po sebe prečítal svoje príspevky (dajú sa jednoducho rozoznať tvojim zvláštnym jazykom), čo si tu o sebe prezradil a natáral, tak udaj sám seba a vyhrážaj sa sebe, ty GDPR

  14. Jak strašne hlúpy musí byť národ ktorý sa nechal presvedčiť že systém v ktorom sa musí niekto zadlžiť na 30 rokov aby si mohol kúpiť byt na ktorom zarobí cez úroky ten čo ľudí presvedčil že je to lepšie ako keď ho človek dostane a ako bonus že sem prišli okupanti čo tu postavili od sídlisk,.cez fabriky až po elektrárne ktoré nám samozrejme osloboditelia zo západu ukradli . A zdegenerovane prozápadne larvy hlavne mi nehovorte ako by sa to tu rozvíjalo aj bez Rusov lebo by to tu rozvinul západ . Pýtam sa prečo to nerobil aj inde ? Prečo nwrovyznul za tie storočia Afriky , Áziu atď keď ich kolonizovali tak ako teraz nás? Jediné čo tam robili že stáročia vykradali pol sveta na tom si vybudovali svoje bohatstvo, na genocíde celých národov čo unasali na svoje plantáže a podobne . A to čo im tam robia migranti je len karma za celé tie stáročia zla.co západ robil po celom svete . A k Ukrajine len toľko . Tak slobodná zem to je že tam urobili protiústavný štátny prevrat , poslali svoju armádu ktorá zabíjala ich vlastných občanov, Ruska propaganda to je len pre mentálnych kriplov, zakázali opozičné médiá , opozičnych politikov , ľudí čo sa vyjadrujú kriticky na súčasnú diktátorsku vládu Ukrajiny buď zabili alebo uväznili , zakázali slobodne vyznávať náboženstvo, zrušili voľby a národný hrdina je masový vrah a zločinec stepan Bandera ktorý je zodpovedný za zabitie státisícov ľudí a veľkú časť tieto prasce zabili aj na Slovensku keď utekali pred červenou armádou . Pomenovavaju po ňom muzea , ulice , parky a stávajú mu pomníky ako ten vo lvove . Alebo aj Google streetview a Google maps šíri propagandu vy zdegenerovany dementi čo sa hráte na slusnoludi ?

    3
  15. ničiteľ degeneratov 21. augusta 2024, 20:18 – cloviecik pomateny, Na západnej Ukrajine ho považujú za hrdinu, sú po ňom pomenované ulice a napr. v mestách Ľvov, Berežany či Bučač má sochu a bustu. Väčšina okolitých krajín, ale i východná Ukrajina ho považuje za zradcu.[2] V roku 2010 krátko pred svojím odchodom z funkcie udelil ukrajinský prezident Viktor Juščenko Banderovi vysoké štátne vyznamenanie – titul Hrdina Ukrajiny in memoriam[3]. To neskôr ukrajinský súd Banderovi odobral.[4]

    Zdroj: wikipedia

    Nieco ako na SVK Tiso, ale napriek tomu, ze Kotlebovci ho maju za hrdinu, neoznacujes seba ani Slovakov fasistami.

    1

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_imgspot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované