back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

SSC: Most v Seredi zostane pre autá uzatvorený, nový chceme začať stavať v júni 2025

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Mesto Sereď |  Generálny riaditeľ Slovenskej správy ciest Norbert Polievka na osobnom stretnutí informoval primátora mesta Sereď Ondreja Kurbela o výsledkoch expertízy, ktorá mala zhodnotiť reálnosť spustenia dopravy v obmedzenom režime na podopretom moste ponad železnicu v Seredi. I keď sa zo začiatku javila táto dočasná alternatíva ako reálna, statické výpočty nakoniec povolili iba tak obmedzenú dopravu, ktorá by bola absolútne neefektívna. Most tak naďalej zostane uzatvorený pre automobilovú dopravu, povolená je jedine cyklistická a pešia doprava. Prečítajte si komplexné stanovisko, ktoré mestu zaslala Slovenská správa ciest:

„Investičný dlh na mostoch na cestách nielen prvej triedy po celej krajine sa dotkol aj Serede. Most na ceste I. triedy nad železničnou traťou je v havarijnom stave – v najvyššom stavebno- technickom stupni VII. Od roku 2019 bola na ňom obmedzená premávka nákladných áut a autobusov, ktoré museli využívať obchádzkovú trasu. V máji 2023 bol most na základe výsledkov mimoriadnej prehliadky uzavretý pre všetku dopravu vrátane vlakov a premávka bola presmerovaná na obchádzkové trasy . Slovenská správa ciest vykonala bezpečnostné podopretie mosta, aby sa mohla obnoviť premávka vlakov a most mohli využívať chodci a cyklisti. Slovenská správa ciest reagovala na komplikovanú dopravnú situáciu občanov Serede a hľadala riešenie, ako ju do vybudovania nového mosta uľahčiť. Dala vypracovať statický posudok podopretého mosta s cieľom zistiť, či by bolo možné povoliť na moste prejazd dopravy do 3,5 t v smere do mesta, čím by sa odľahčila doprava na R1 v úseku pripájača na Dolnú Stredu.

Posúdenie statiky mosta expertom však ukázalo, že súčasný stav mosta by umožnil prejazd jediného vozidla do 3,5 t pri maximálnej rýchlosti 10 km/hod. K tomu by bolo treba zabezpečiť maximálne dodržiavanie tohto pravidla nepretržitou kontrolou prejazdu. Takto nastavený režim by však nijako nevyriešil dopravnú situáciu v Seredi. Slovenská správa ciest už zabezpečila kompletnú dokumentáciu, projektovú dokumentáciu a stavebné povolenie na výstavbu nového mosta. Príprava podkladov na vyhlásenie verejného obstarávania zhotoviteľa nového mostu v Seredi je vo finálnej fáze a  bude vyhlásené na jeseň tohto roku. Búracie práce a následná výstavba nového mosta začnú po ukončení verejného obstarávania na zhotoviteľa stavby. Slovenská správa ciest verí, že výber zhotoviteľa prebehne bez problémov a prieťahov a predpokladá, že komplexná obnova mosta začne najneskôr do júna 2025. Počas výstavby bude most úplne uzatvorený na jeden rok, k dispozícii bude iba pešia lávka. Slovenská správa ciest už vopred ďakuje občanom Serede za trpezlivosť a verí, že nový most významne prispeje k zvýšeniu komfortu dopravy v meste.“  (Slovenská správa ciest)

Primátor Ondrej Kurbel sa na stretnutí s generálnym riaditeľom SSC Polievkom vyjadril, že nie je spokojný s tým, ako sa situácia vyvinula a ani s tým, akým tempom je problém zatvoreného mosta v Seredi riešený. Primátor Serede apeloval na podpis zmluvy zo strany SSC s realizátorom prác v čo najkratšom možnom čase a o dohľad zo strany SSC, aby už žiadne okolnosti nespôsobili odklad začiatku prác. Ondrej Kurbel požiadal Norberta Polievku i o efektívny manažment počas procesu samotnej realizácie obnovy mosta s cieľom ukončiť ich v čo najkratšej možnej dobe

 

Ing. Zuzana Slahučková, hovorkyňa mesta Sereď

- Článok pokračuje pod reklamou -

 

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Treba sa poďakovať SSC keď odmietla ponuku strabag že urobí most len za náklady. Most už mohol byť dávno hotový. Ale to by sa niekto nemohol nabaliť

    37
  2. Takže rok sa nič nebude robiť a ďalší rok sa bude stavať. A s týmto je Primátor akože OK ? Reálne nový most s kolaudáciou bude otvorený niekde v roku 2028. Dobrá práca

    13
  3. Toto je len taka náplasť pre obyvateľov a diskutujúcich ci je na tom niečo pravdy ukáže čas.

    3
  4. ešte niekto dnes pochybuje prečo vznikla táto vláda?
    Zrušiť špecializovanú prokuratúru a NAKA, znížiť tresty odsúdeným kamarátom a premlčať tresty ešte neodsúdeným, pomstiť sa všetkým ktorí si nás dovolili trestne stíhať. Zabezpečiť si dôchodky, bývanie a ochranku do konca života. Zvýšiť platy kamarátom vo vláde. V neposlednom rade aj zničiť slobodu v kultúre.
    Vaše ceny potravín a energií, vaše mosty a cesty máme hlboko v … debilkovia.
    A nezabudnite si zopakovať: zlí progresívci, mimovládky, novinári, opozícia, únia, prokurátori a sudcovia.

    38
  5. TOTO JE HNUS . ZASLEPILI OČI TROŠKU LUĎOM A RADŠEJ TO SEM NEMALI ANI NAPÍSAŤ . ŽE ZA ROK 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣😩😩😩😩😞😞😞😞😞

    2
  6. Do roka mozu byt aj predcasne volby, moze byt ine zlozenie vlady, iny menezment SSC a zasa pojde vsetko odznova.

    7
  7. Treba sa podakovat zberbe co nam vladla 12 rokov a vladne zas. Co sa dalo nechali zchatrat a bude to este horsie. Neviem co tu ocakavate ake zazraky od primatora, tym co su tam teraz je uplne jedno ze ludia prichadzaju o peniaze a maju komplikovany zivot, a ze to presne padne na hlavu chudaka primatora.

    19
  8. V prvom rade stanovisko vedenia SSC vnimam obdobne, ako vsetky stanoviska pred nim.

    – spravca majetku statu IGNOROVAL rok a pol upozorneni na systematicke nicenie nimi spravovaneho majetku nedodrziavanim zakazu prejazdu aut nad 3,5 tony a NEVYKONAL pozadovane mechanicke zabranenie NICENIU mosta

    – spravca klamal verejnost doteraz vo vsetkych zverejnenych terminoch tykajucich sa mosta

    – spravca napriek pozvaniam primatora aj obcanov sa NEZUCASTNIL na ziadnom stretnuti, kde by celil otazkam, (dotknutej) verejnosti ci medii

    – spravca PREDCASNYM UZATVORENIM mosta vygeneroval a sustavne generuje naklady tretim stranam sposobene zanedbanim udrzby mosta, jeho neochranenim pred nadmernym opotrebovavanim a predcasnym uzatvorenim

    – platne stavebne povolenie na prace ma investor VYDANE od septembra 2023, teda zhruba o mesiac ROK!!
    Napriek tomu sa dozvedame,ze dalsi ROK bude most zatvoreny z vyssie uvedenych dovodov a dalsi MINIMALNE ROK budu dotknuti obcania znasat naklady (rizika) a stracat cas pri obchadzkach.
    A nasledne pocas realizacie prac dalsi minimalne rok.

    Sumar:

    Predpoklady nami prezentovane hned po uzatvoreni mosta sa naplnaju.
    Novy most bude k dispozicii najskor koncom roka 2026, skor vsak v roku 2027 a to za predpokladu, ze by k dalsiemu oddalovaniu terminu realizacie nedoslo.

    Vyzera to vsak tak, ze most bude mimo prevazdky NAMI PREDPOKLADANYCH 5 ROKOV!!, co pre dotknutych obcanov neskceptovatelne.

    32
  9. Treba zvolať protestné zhromaždenie občanov, zablokovať dopravu na R1, zavolať televízne štáby, upozorniť na problém čo najširšiu verejnosť. Majko to vystihol presne, že správca klamal vo všetkých doterajších termínoch… a nič, vôbec nič sa nedeje.

    19
  10. a nakoľko robíme všetky kroky k tomu aby sme stratili aj eurofondy, ktoré do značnej miery suplujú štátny rozpočet, tak tento most už nebude opravený nikdy.

    14
  11. A čo iné sa dalo čakať? Keď oznámili že most sa bude podopierať už vtedy som vedel že nového sa tak skoro nedočkáme.

    4
  12. Nebude sa stavať .toto je len aby sa utisila nevôla okolo mosta. Ssc má plán na 5 rokov, je tam 500 mostov.strategickych a dôležitejších ako tento. Nemajú ho v pláne opravovať nie to stavať. Ono možno trepnem: možno mal padnúť,potom by sa niečo pohlo.

    9
  13. Ten most nebude ani keď ja budem dedo nebodaj sa dožijem dôchodku. A to mám 31 rokov

    3
  14. Než začnú opravovať henten podopretý tými zápalkami zatiaľ schátra ten druhý čo je za dolnou stredou

    5
  15. Vlastne az teraz vychadza aka zranitelna je nasa uboha Sered, obklopena troma starymi mostami. Ak lahnu vsetky tri, boh nas ochranuj, cierna diera na mape tu zostane.

    5
  16. Nie sú schopní vymeniť jeden most ktorý rozdeľuje mesto na dve časti, ale bez problémov postavili za dva roky päť mostov na rieke Ipeľ medzi Slovenskom a Maďarskom. Hanba.

    6
  17. Niekto ma silní záujem zlikvidovať firmu za mostom. Oni vedia hadí z vrchní h pozícii mesta koho mislim špina

  18. Kým sa postaví most nad železnicou tak hneď potom môžu zatvoriť most nad diaľnicou lebo dovtedy bude v takom a ešte horšom stave ako tento

    8
  19. Tomu panovi z SSC dobre hrabe na tu sprostu hlavu.Rok robit most? Co tam budu robit dvaja ludia z miesackou? Darebaci s ssc plateni z nasich dani,nakopat

    6
  20. Neschopnosť nášho pána primátora sa ukazuje. Chodí na SSC ako na klavír a nič.
    Čo takto podať žalobu na SSC? Aj keď by z toho nič nebolo, ale dá sa to pekne medializovať.
    Alebo naozaj spraviť protest. Ohlásiť a zablokovať v piatok poobede diaľnicu medzi DS a Milexom. Bola by tam obchádzka cez Sládkovičovo. A dať tam veľký billboard s nápisom „my toto máme každý deň“. Keď neviete kde zohnať billboard, tak sa spýtajte na ten čo bol na križovatky a nápisom o odmenách.
    A čo armáda. Keď Tomčányi odchádzal, tak bolo, že armáda postaví most. Príde Kurbel a nič z toho.
    Snaha tu bola, len sa zmenilo vedenie, ktoré je úplne neschopné. Jediné čo dokázali je… premýšľam… premýšľam… nič ma nenapadá.

    7
  21. V prvom rade je za súčasný stav zodpovedná vláda ktorá riadi SSC prostredníctvom svojho nominanta. V druhom rade je tu primátor, ktorý keď už teraz vidí, ako SSC dlhodobo ignoruje potreby svojich občanov, mal by zmeniť postoj a pristúpiť napríklad aj na tú blokádu.
    Napadlo ma (a dúfam že sa mýlim), že tento stav vyhovuje stavebninám jeho strýka, ktorý bol bezpochyby aj jeho sponzorom v kampani. Predsa len sieť stavebnín stavmat za nefunkčným mostom na trnavskej je viac než bežná konkurencia.

    5
  22. Firmy za mostom sú vlastne odrezane od sveta no kto tam pôjde naokolo, ľudia hľadajú možnosti v meste(napr. len taká kúpa pohonných hmôt,umývanie áut). Nový most mohol byť dávno hotový, ni č sa tu roky nedeje len sa tu o tom rozpráva a skutek utek. Keby sa staval teraz aj tak je neskoro. Takže ešte si počkáme 5 rokov a cesty v meste, most ponad Váh, nadjazd pri Dolnej Strede budú v katastrofálnom stave a to sa potom kedy dá do poriadku? Za 10 či 15 rokov?

    5
  23. To sa ešte posunie o rok, dva. Veď len tú spomínanú lávku pre peších ešte musí niekto postaviť, výberové konanie atď… rátam, že len tú lávku budú stavať rok.
    Primátor je malý pán, veď most patrí SSC, ale kto zaplatí zvýšené náklady za dopravu do zamestnania, do škôl. Nato by mohol mať páky napr. podobe zniženia mestských daní.
    Poznámka: jedna cesta tam a späť,po obchádzke diaľnicou alebo cez Majer je cca 18 km.

    4
  24. Jednoducho primátor je neschopný. Za SSC ešte aj kosíme a upravujeme okolie ciest a platíme to my. Prečo si to nijako nenárokuje? Náklady, ktoré malo a aj má spojené s uzáverou mosta sa dajú vyčísliť a právne vymáhať od SSC. Jednalo v tomto mesto nejako?

    To je presne ako keď mesto má VZN dať 10-nasobok daní za neudržiavané súkromné stavby a dáva? Napr. „investičné“ pozemky vo výstavbe v Čepeni. Alebo v centre mesta – Novomestská. Milex?

    Tu mesto nijako nekoná. Chváli sa niečím na čom zásluhy nemá, ale nové sa nič nedialo.
    Ďakujeme nové vedenie. Ukázali ste ako sa to robiť nemá.

    3
  25. “123” a “a” ty si ten istý? Si priveľmi čitateľný, choď sa sťažovať tvojmu bývalému chlebodarcovi. Všetci vieme, kto toto spôsobil a nekonal, niektorím zatiaľ pamäť slúži. Kurbel sa môže aj roztrhať, nemá šancu. Koľkože kilometrov diaľnic sa napríklad dokončí tento rok? Hádaj. Nula. Priorita tejto vlády je iná. Naši ľudia von z basy, beztrestnosť, doživotné renty, srať na ľudí.

    4
  26. Pre 123
    Feši, keď toto dostaneš pred súd tak potom klobúk dolu. Faktom je, že rok stavať most, ktorý nemá ani 100m je hanba. Lenže, aj toto ukazuje neschopnosť realizovať potrebné opravy či stavby pre funkčnú infraštruktúru.

    1
  27. Už sa začínam zamýšlať nad žalobou na SSC.. Spôsobuju finančné straty tretím stranám tym, že dolhodobo zanedbali stav mosta a neriešili to.. Stači sa do toho trošku oprieť a tí čo cestuju si budú môcť narokovať o preplatenie servisu auta a prejazdených stovkach € na nafte a benzíne kvoli dementom neschopným..

    8
  28. Keby most spadne dole, zamedzilo hy to vlakovej doprave premávať a možno by sa uvedomili.. A možno sa len mýlim a tí kokoti neschopní by len tú suť odhrnuli z kolajníc nabok a premávali by všetko dalej. Akoby nič

    1
  29. Seriem na most,seriem na SSC, seriem na bývanie v Seredi !!! Ojebávať sa už nenechám ! Sťahujem sa. Ihneď a okamžite !!! Tam,kde nie sú žiadne vyjebané, skurvené mosty .Stačilo srandy !!!

    2
  30. Keď takto SSC každý rok príde s novým termínom, tak o pár rokov obyvatelia zabudnú, že tu bol kedysi nejaký most. Starí pomrú a mladým to už bude fuk.
    Keby sme si pozvali na pomoc Číňanov, tak za víkend ho postavia nanovo. Aj keby v nedeľu končili skôr, kvôli ceste domov 🙂

    3
  31. V Seredi nie je autorita na zorganizovanie štrajku, za ktorou by obyvatelia s dôverou išli. Bohužiaľ.

    3
  32. Tak veru, v Seredi je všetko naopak. Most je v havarijnom stave veľa rokov a nič sa nerobilo preto, aby sa opravil. Ministerstvo dopravy ani nevie kde je Sereď. Tam sa sťažujte… Veď predsa majú na to peniaze už dávnoooo. SSC patrí ministerstvu a to vládnej koalícii… a tá môže všetko ked chce..
    Len tak mimochodom…. V Piešťanoch bol vynikajúci festival tento víkend… Všetci chvália, že taký ešte nebol… a milión ľudí tam bolo…. Keď bol podobný v Seredi minulý rok ,,, VATA FEST.. kritika veľká, že čoto ako .. v parku??? A ešte aj 10 eur vstupnééé??? Tak tento rok nebolll … a že v Seredi nič nie je….. ani most ani fest :):)
    Tak nám treba…

    1
  33. Čo má spoločné most a tenisové kurty, ty jebnutý sedlák? Ešte 30-krát napíš o tenisových kurtoch, aby si ukázal, aký si pripečený.

    1
  34. No takže aj ja si pobalim kufre a idem niekam inde asi TT alebo NR pekne mesta.predam tu dom a ozaj preč lebo Sered iz skapala.a je to tu sami debilko,fetak,alkoholik,bezdomovec.Ach ach

  35. pre 123a jemu podobným
    terajší primátor na stave mosta nemá žiadnu vinu a v skutočnosti jeho opravu nemá ako urýchliť Za stav mosta zodpovedá SSC a bývalý primátor Tomčány ktorý zabezpečil aby policajti vyberali od kamionistov pokuty miesto toho aby zabezpečil aby kamionisti nechodili cez most
    A protest na dialnici ? Už vás vidím ako stojíte na dialnici a blokujete dopravu.Všetci ste hrdinovia len za klávesnicou . Šutaj Eštok aj s jeho riťolezmi by vám napravili charakter keby ste náhodou nabrali odvahu a robili by ste problémy na dialnici Slováci nie sú Francúzi či Poliaci

    4
  36. dialnica blava-kosice sa stavia od roku 1974 a podla novych slubov ma bit hotova v roku 2038 to znamena ze 500km sa bude stavat64rokov a my chceme most za 5 rokov esce si pockame treba vydrzat

    4
  37. Nuz clovek by povedal posun. Ale podla toho co pisali v istom denniku, na tomto sa niekto krasne nabali. Ale hadajte kto to zaplati… Nuz ja, vy vsetci. A verte, ze lacne to nebude. Lebo lacne riesenia sa nenosia. Tie opravy ciest v poslednej dobe mi pridu ako dokonalá sabotaz. Roky sa nic nerobilo a zrazu to ide. Az na tento most? Ale jasne. Hlavne ze to vláda natrela mimovladkam a liberalom. Ale ze inak se#e na ludi, to uz nikoho netrapi. A opakujem x ty krat. Nadavat na mesto je mimo misu.

    4
  38. co tak seredania urobit blokadu dialnice.napr piatok .ked sa hrnu pastkari na chaty.garantujem ze za 2 hod upchata dialnica po senec.trocha upozornit na seba,

    1
  39. prestante tu blúzniť o upchatej dialnici. Tí traja ľudia ktorí by nakoniec prišli a z toho by bol jeden primátor a druhý viceprimátorka lebo ostatný by pustili do gatí by diámicu nijak neupchalo. A tých troch by policajti po pár sekundách spacifikovali

    2
  40. Neviem čo sem kurvy progresivne ťahate politiku.ved za vašej vlády bol už most v havarijnom stave a kašlali ste naň .tak sa kurva netvarte,že za to môže Ficova vláda

    1
  41. Marsal ako sem nemáme ťahať politiku keď o tom ktorý most a kedy sa bude opravovať rozhoduje priamy nominant smeru na čele SSC ? Búri sa v tebe zlosť pretože zisťuješ že tvoj milovaný smer je zodpovedený za to že oprava mosta sa stále posúva?

    3
  42. ja prave si ukázal že píšeš na pokyn a podľa usmernení svojho chlebodárcu ty nastrčený šaško

  43. Sereď je odpísaná, ako prvé zmizli banky, operátori a ešte aj daňový úrad, systematicky likvidujú obchodníkov. Ostali herne, drogy,Lidl a Kanfland . Všetko bolo naplánované už pred blokáciou mosta. Mesto duchov….R1 uz zablokovaná je,oprava mosta na Váhom, načo sa namáhať.

    1
  44. Miriam 23. augusta 2024, 7:58

    …Všetko bolo naplánované…a financované Sorošom, že? A plánovali to mimozemšťania?

    2
  45. Osobne som pred pár rokmi na moste zažil, ako sa TT tirák otáčal na tej križovatke na Vonkajší rad, tak som mu ukázal či mu nešibe, namiesto jedného nepovoleného prejazdu mostom urobil dva! Nechápem, čo ho to napadlo, ked už bol za mostom! 🙂
    Asi si spomenul, že oproti Progresu stávajú poliši a dávajú pokuty…
    Hlavne že se vybrali 75k€ 🙂

  46. Ten most je iba nadjazd nad železnicou.
    Treba odbágrovať tú umelú navážku, upraviť prejazd, osadiť závory a už nikdy problémy s mostom, pretože žiadny most nievydrží večne… ale to je oproti mostu moc jednoduché, lacné a nedá sa na tom tak nabaliť.
    A muselo by sa pár krát za deň pár minút počkať pred závorami… a to by asi bol horor, že?

    1
  47. Tyyy joooo.
    Ty si priam genitalius ci jak sa to…
    Teba by mali vozit po dedinach a ukazovat.
    A nechcel by si tam postavit aj kruhak?

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_imgspot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované