back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Slovensko dnes zažilo historický okamih významný pre Ozbrojené sily SR, zvlášť pre naše vzdušné sily

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

OS SR |MM| Prvý slovenský pilot úspešne dokončil prvý zalietavací let stíhačky 4+ generácie F-16 – týmto sme v nedeľu 18. augusta 2024 dosiahli ďalší historický míľnik v modernizácii slovenského vojenského letectva.

Práve 1. skúsený zalietavací pilot mal česť “odviezť” v minulom roku v čase výcviku na nové stíhačky F-16 v americkej Arizone náčelníka Generálneho štábu OS SR generála Daniela Zmeka v cvičnom lete v čase jeho návštevy základne “Morris”.

Generál Zmeko: “Som nesmierne rád a hrdý, že som mohol prispieť k zrodu modernizácie slovenského vzdušného letectva od reálneho začiatku až po dnešný deň – prvý zalietavací let slovenským pilotom nad Slovenskom”.

Prípravy na zalietavací let trvali viac ako dve hodiny a lietadlo bolo dôkladne skontrolované a na let pripravené už slovenským technickým personálom.

Najmodernejšia verzia stíhačky F-16 Block 70 v Európe je pripravená slúžiť a chrániť náš vzdušný priestor s maximálnou efektivitou. Už dnes je jasné, že “SLOVAK FALNCONS” budú neoceniteľným prínosom pre bezpečnosť Slovenska.

A ešte jedno prvenstvo: s 1. letom slovenského pilota F-16 nad Slovenskom súvisel aj historicky 1. sonický tresk v slovenskom vzdušnom priestore spôsobený prevádzkou slovenskej stíhačky F-16 Block 70.

- Článok pokračuje pod reklamou -
*sonický tresk je počuteľný jav pri prekonaní nadzvukovej rýchlosti a je podobný výbuchu; vzniká náhlou zmenou tlaku vzduchu za kužeľom vznikajúcim za letiacim lietadlom; je fyzikálnym prejavom rázovej vlny

 

zdroj: FB/Ozbrojené sily Slovenskej republiky
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. rok 2018 – Pavel Macko: „Nový šéf generálneho štábu je treťotriednym generálom. V armáde je minimálne päť lepších adeptov.“ Veriť tomu Mackovi, alebo nie? Asi nie, keď Zmeko prežil Gajdoša, odvolaného Naďa a teraz fachčí pod Kaliňákom 😁 Kde je tých 5 lepších???

  2. He, he, he. Načo sú nám takéto stroje. Aj hlupák vie, že malé Slovensko nie je štátisko ako tie, čo stále burcujú do vojny. Ale bojovať za tie štáty, na to /NATO/ je ich dosť. A daňový poplatník je zdieraný z každej strany / aj tej politickej , hlavne podvodníci od Slotu – do tankoch /. A oný macko pu? Nuž za peňáze aj hovadiny sa oplatí kázať. Lepší ako ten Zmeko je napríklad aj dnešný veliteľ pozemného vojska. Mnohí mu ani len po čiapku nesiahajú. Je to zlé. Aj v bezpečnostných zložkách je samá politika, vrátane satanov v čiernych rúchach – farári, vyzvedači Vatikánu. A to ich ešte platíme my, nemúdri občania. Nech idú pracovať , ako všetci slušní, nie klamať národ. Amen.

  3. Skrátka, na Slovensku je to tak. Ako povedal klasik: je po voľbách, zvykajte si. Armáda je tiež súčasťou spoločnosti.

    .

  4. K Pura vida 19. augusta 2024, 17:20
    Bola niekedy. Dnes je to iba lobing prihlúplych idiotov / opakujem prihlúplych idiotov/ . Po každej zmene vládnych hlupákov sa mení orientácia bezpečnosti. A je potrebné to uťať. Ako? Nuž viac sa zaujímať. A to vôbec nie je ťažké. Stačí počúvať a čítať. A k o n a ť.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_imgspot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované