back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Zrážku cyklistu a osobného auta v Seredi vyšetruje polícia – Objektívmi kamier Mestskej polície, 22. časť

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Sereď | „Cyklisti sú v cestnej premávke veľmi často vystavení riziku pri ktorom môže prísť k ich ohrozeniu života a zdravia a v neposlednom rade aj k smrti.

V tomto videu vidíme ako to dopadne, ak vodič vychádzajúci z vedľajšej cesty si nevšimne cyklistu idúceho po hlavnej ceste odbáčajúceho vľavo. K nehode pravdepodobne prispela aj samotná jazda cyklistu a jeho spôsob jazdenia. Prípad je v riešení dopravnej polície GA.

Veľmi málo stačí, aby došlo k nešťastiu. Sekundy rozhodujú! Buďte pozorní, zodpovední a vždy sa radšej 2 krát sa presvedčte či môžete vojsť na komunikáciu.“ – píše k prípadu Mestská polícia.

 

Pozrite aj:

Aj takto to môže dopadnúť, keď si pri cúvaní nevšimnete prechádzajúceho cyklistu – Objektívmi kamier Mestskej polície, 21. časť

- Článok pokračuje pod reklamou -

 

Bezpečnosti na cestách a prevencii sa venujeme tu:

Ďalšie nehody a incidenty zachytené objektívmi kamier MsP si môžete pozrieť tu:

Objektívmi kamier Mestskej polície

 

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Hlavne samotný cyklisti chodia akoby by im patrili cesty ani sa neobzru, znemenie o zmene smere nepoznajú a to nehovorím že chodía ako kačky aj traja vedľa seba.

    4
  2. Nehoda jak z nezvratneho osudu… atak cyklista si tam tež išol neohrozene jak pan… znamenie o zmene smeru jazdy som od neho nevidel ked už bol na hlavnej ceste… Zamna 40% vodič 60% cyklista…

    2
  3. Vodič si ho mal všimnúť, ale nemuselho vidieť cez to auto co tam práve prešlo a ani ten cyklista nešiel práve ukážkovo, nezdvihol ruku ze odbaca, len tak z ničoho nic si to rezol od pravej krajnice. V podstate on si o to doslova koledoval.

    1
  4. No keď ho bude vyšetrovať rovnaký expert jak ožratého Danka 💩 …
    Bicyklista by si zaslúžil pár rán teleskopom namiesto pokuty , že jazdí jak pablb.

  5. Síce cyklista neukázal znamenie o zmene smeru jazdy ale !

    Vinníkom je vodič. Vodič odbočujúci z vedľajšej cesty sa správne nepresvedčil o tom či môže alebo nemôže ísť. Doslova je vidieť ako sa ponáhľal miesto toho ako by si preveril situáciu.

    Predtým než ma ukamenujete. Som pravidelný cyklista a aj vodič motorového vozidla. Úplne rovnakým štýlom som bol ja osobne zrazený autom. ( Odbáčal som z hlavnej cesty na vedľajšiu a vodič ktorý išiel z vedľajšej na hlavnú ma nabral )

  6. Pre Anonyma 14;57,

    Netykame si. A odpoviem Vám asi tak že: „Pre blba každý blbom.“

    —–

    Pre Áno 15:47

    Súhlasím s Vami, som za PZP pre cyklistov. Poznám xy prípadov keď cyklisti spôsobili škody za stovky €.

    —–
    Pre Anonyma 16;03

    „ani auto v protismere za horizontom kopca nie
    je vidieť ak však príde k nehode je vinný vodič ktorý predbiehal“ čiže obhajoba štýlom “ nemal ako vidieť pre túto situáciu mi nepríde ako relevantná. Keby vodič počkal so zaradením z vedľajšej cesty na hlavnú 1 SEKUNDU alebo nebodaj 2 SEKUNDY tak by ho videl. Darmo sa je ponáhľať

  7. Najlepšie na týchto úbohých anonymných komentároch je neznalosť danej situácie a vypisovanie z domácich počítačov. Či už zodvihol alebo nezodvihol ruku pri odbočovaní v každom prípade už bol cyklista na úrovni priamo pred autom takže aj z videa je jasne vidieť že vodič na to riadne šliapol pri rozbehu a zrejme sa poriadne nepresvedčil o situácii pred ním a najlepšie na všetkom bola ochota všetkých okoloidúcich chodcov prípadne motoristov pomôcť zranenému. Všetci sa naňho z vysoka vysrali.

    1
  8. Vodič, ktorý prichádza do križovatky po vedľajšej ceste označenej dopravnou značkou „Daj prednosť v jazde“ alebo „Stoj, daj prednosť v jazde“, je povinný dať prednosť v jazde vozidlám a ostatným účastníkom cestnej premávky prichádzajúcim po hlavnej ceste vrátane cyklistov idúcich súbežne s hlavnou cestou.

    Jasne, stručne, pre niektorých aj zrozumiteľne. Nikde v zákone sa nepíše, že to neplatí, ak cyklista nedá rukou znamenie o zmene smeru jazdy. Všetko ostatné sú len vaše zbytočné dohady.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_imgspot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované