back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Ukrajinci aktuálne ukazujú Rusom ako to je, keď sa im tanky inej krajiny premávajú po vlastnom území…

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Tak teda Ukrajinci aktuálne ukazujú Rusom ako to je, keď sa im tanky inej krajiny premávajú po vlastnom území…

A to im nebombardujú nákupné centrá, obytné paneláky, školy, či detské nemocnice. Neznásilňujú a nevraždia im ženy ani deti. Nekradnú splachovacie hajzle, televízory, ani paplóny zo spální  rodín, ktoré svojimi bombami vyhnali z domovov.

Ukrajinci obsadili kontrolnú stanicu plynu exportovaného Ruskou federáciou do západných krajín a sú na dosah ruskej atómovej elektrárni. Tá ich na Ukrajine horí…

Aktuálne sa hovorí vtip:

Náčelník generálneho štábu RF Putinovi: pán prezident Putin, chcú s Vami hovoriť Ukrajinci – Zelenský.

Putin odpovedá: tak  mi ich prepojte!

- Článok pokračuje pod reklamou -

Náčelník Putinovi: ale oni sú dole vo vestibule…

No, je to vtip, ktorý sa na realitu premení asi ťažko. No už tých pár dní ukázalo, že Ruská armáda už nie je druhou najsilnejšou na svete, ba dokonca už ani na Ukrajine. Nateraz je druhou najsilnejšou v Ruskej federácii. Nechať si totiž obsadiť tak veľké vlastné územie vojakmi, ktorých chceli poraziť za tri dni, je buď úplný amatérizmus, alebo totálna neschopnosť. V každom prípade pre Putina a jeho veliteľov totálny debakel a ostuda na sto rokov.

Ale pozor!

Nie zo srandy sa hovorí, že jadrovú veľmoc poraziť nemožno. Žiaľ, do určitej miery to je fakt.

Dva roky tvrdím, že Putin si prehru dovoliť nemôže z reputačných dôvodov. Na výhru konvenčnými zbraňami evidentne nemá. No Ukrajinci za výdatnej pomoci Západu a nepochybne dokonalých spravodajských informácií útočia na ich Čiernomorskú flotilu, svoj Krym, a Rusmi postavený Kerčský most. Už dlhšiu dobu aj na základne na Ruskom území. A sú presní. No keď sa situácia vymkne Putinovi z rúk úplne, urobí niečo, o čom doteraz s Lavrovom len hovoria. Taktická jadrová zbraň by situáciu zmenila. Od základov. Takú migračnú vlnu Európa nezažila a to by už bolo vrátane radiačných kontrol a asi aj dekontaminácie bežných ľudí. To by už nepochybne bol konflikt, ktorý zažiť jednoducho nechceme. A bolo by jedno, či tu máme polovicu ľudí pomýlených prokremelskou propagandou, alebo koľko sme kedy dodali na Ukrajinu zbraní či nábojov. Stalin a rovnako Putin nešetrili, nešetria a šetriť nebudú ani vlastných. Nie to ešte cudzích…

Tak teda Putin musí bombardovať vlastné územie. A rozmýšľať, pokiaľ Ukrajinci prídu. Spomínajúc na vzbúrencov okolo psychopata, ktorý tiež nepochopil, akú ruku hrýzť už neslobodno, môžu sa dostať ďaleko.  No môže to byť drahý „výlet“, nakoľko Voloďa hrá vabank. Stratiť už totiž nemá čo.

– – –

Rokovania Rusov s Iránom napovedajú, že útok Iránu na Izrael by mohol karty vo svete zamiešať skutočne nevyspytateľne. USA by sa výrazne viac venovali konfliktu na Blízkom východe a pozornosť sveta by sa od Ukrajiny asi dosť odvrátila.

A všetko by nakoniec mohlo skončiť v skutočnom globálnom konflikte.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Tak nám teda definitívne končí kľud medzi Studenou vojnou v Európe a medzi ZSSR a USA a nevyspytateľnou súčasnosťou, kedy ani netušíme, kto ešte môže dostať fasa nápad utrhnúť si vojensky niečo, čo mu podľa medzinárodného práva nepatrí.

Snáď v budúcnosti nebudeme potrebovať cestovné pasy k návšteve Dunajskej Stredy, či Komárna…

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Fúú, p. Majko sa z toho veľmi teší.
    Ale hádam sa nebojí, že nám maďari zaberú územie až po DunajSzerdu?? 🙂

    1
  2. Ostáva len dúfať že rusi sa budú chcieť dohodnúť na mieri a nebudú tam posielať armádu/zbrane aby tak este viac neeskalovali konflikt..

    8
  3. Ukrajinci si vychutnávajú svojich 10 minút slávy ale obávam sa, že sa čoskoro skončia. A potom sa začnú skutočné masakre. História Ruska je krutá a jasná. Kto prehral svoju vojnu, má krátku životnosť. Teraz sa pôjde hlava nehlava a obávam sa, že sa vytiahnu kalibre, o ktorých svet radšej nemal vedieť.

    5
  4. Je Vám jasné,že skoro všetkyr tieto ukrajinské sily,sa uz pravdepodobne nevrátia k svojim rodinam.A prečo? Aby mali niektorí ,ako tu tento o čom písať,Vy tu posunujete vojakov sem a tam,fandíte jedným,alebo druhým,pritom umierajú ľudia.Hnusni pokrytci,Dajte ešte zbrane,nech si ešte zabojujú,však?.

    6
  5. Bohužiaľ tomu premávaniu Ukrajincov v Rusku nedávam dlhú životnosť. To ako keď zahájili protiofenzívu a od tej chvíle cúvali. Ale dávam autorovi za pravdu, že to najskôr povedie k razantnej eskalácii konfliktu. A nájdu sa ľudia, ktorí sa toho nevedia dočkať.

    3
  6. Otázne je, či je to akcia s požehnaním USA a NATO alebo „partizánčina“ ukrajinských nacionalistov. A otázna je aj reakcia Ruska – či zostane „zamrznuté“ alebo odpovie hrubou silou. A či to náhodou nebude podnet k začiatku mierových rokovaní.
    Každopádne výsledok bude jasný – veľa porazených vojakov na oboch stranách a civilistov v danej oblasti. A víťaz bude tiež jasný – nadnárodné zbrojárske koncerny a nadnárodné koncerny z rôznych priemyselných oblastí po spustení Plánu obnovy 2.0 a otvorení kohútikov na peňazovodoch. A k tomu cynické prejavy politických elít z radov EÚ, europarlamentu a NATO resp. od ich protivníka.

  7. Kurská ľudová republika je Ukrajina. Ukrajina má na dané územie historický nárok.
    A Ľudia určite v referende vyjadria nad 90 percentnú podporu pričlenenia k Ukrajine.
    Dosť bolo krutovlády Moskvy, preč z ruského jarma !!

    Pán Putin je predsa múdry vodca a nebude eskalovať situáciu a brániť sa.
    Je čas na známe Radačovského holubice mieru

    8
  8. 8.30

    A k tomu cynické prejavy politických elít z radov EÚ, europarlamentu a NATO resp. od ich protivníka.

    A blbe kecy putlerovych medialnych kuriev ti nevadia?

    Ale podpis sa mier.

    3
  9. Putin je sralo, k žiadnej eskalácii konfilktu nepríde, ešte aj china pochopí, že jadrovými zbraňami len blafuje a pôjde si za svojími historickými nárokmi, to oželie aj taiwan. Ľudia kde majú elektriku, trochu vzdelania mu bojovať nepôjdu, kým naženie idiotov z drevených dedín budú vianoce. Predkoškin ukázal svetu ako sa to robí, do psej matere.

    Putin svojou nezmyselnou vojnou výrazne podporil zbrojárske firmy naprieč celým svetom. Keby bezdôvodne nenapadlo ukrajinu a nezačal tam zabíjať ženy, deti…tak nemuseli zbrojárske firmy bohatnúť.

    3
  10. Putin nie je vôbec jediný, kto má jadrové zbrane a on to vie.
    Veľkí hráči India a Čína mu hneď na začiatku vojny naznačili, kde je jeho miesto.

    1
  11. Myslíš takých, ktorí dennodenne plačú nad Ukrajinou ale vraždenie civilistov v Gaze im nevadí? Dvojitý meter nepustí, že?

    2
  12. To je dobré, keď podľa tvrdenia nejakého pisálka,je Putin sralo,lebo keby bol vymletý, ako..ňuchačenko..tak problém by mala celá Európa a ste si istý, že Rusko napadlo Ukrajinu bezdôvodne.

    2
  13. Hlava gumená Putinom vymastená.
    jasne že nedošiel len tak . Rus došiel kradnúť a vraždiť , to je ich mentalita.

    4
  14. Vladolf 13. augusta 2024, 12:25
    Rus chodi rabovat v noci a nad ranom ako kmin do dvora. Pliaga je to.

    1
  15. 13. augusta 2024, 13:06
    Nezáviď toľko. Narukuj a možno sa nejaký hajzel ujde aj tebe. Alebo práčka. 😆😆😆

    2
  16. Putinovi sa podarilo z úplne nefunkčnej ukrajinskej armády za dva a niečo roka vybudovať jednu z najlepších armád sveta,sám takú dnes nemá. Má výrazne zásluhy na jej prezbrojení na najmodernejšie zbraňové systémy, vycvičil ich v strategickom vojenskom plánovaní. Ďalej má Putin obrovské zásluhy na brutálnom prezbrojení Poľskej armády a jej navýšení aktuálne cez 200 000 vojakov s plánmi na 300 000 vojakov. O pár rokov bude Poľská a Ukrajinská armáda patriť po USA k najskúsenejším a najlepšie vybaveným armádam v NATO. Všetko vďaka vrahovi a tyranovi Putinovi.

    3
  17. Obchodníci častejšie prekladajú ruskú naftu z lode na loď v Egejskom mori. Robia to preto, že západné sankcie proti Rusku sa už vzťahujú aj na plavidlá, ktoré prevážajú palivá naložené v ruských prístavoch.
    Od vlaňajšieho februára, keď začalo naplno platiť embargo EÚ na dovoz ruských ropných produktov, začali obchodníci odkláňať vývoz nafty z ruských prístavov do Brazílie, Turecka a do krajín v Afrike a v Ázii.
    K tomu sa pridávajú prekládkové miesta označované skratkou STS (z anglických slov ship-to-ship, teda z lode na loď). Ich využitie komplikuje západným krajinám snahu monitorovať obchod s ruskými ropnými produktmi.
    V júli sa najmenej štyri plavidlá prevážajúce 123-tisíc ton nafty a plynového oleja naložené v ruských čiernomorských prístavoch Tamaň a Tuapse vydali na prekládku do neutrálnych vôd južne od gréckeho ostrova Chios.
    Ďalšie tri lode prevážajúce celkovo 100-tisíc ton plynového oleja boli zatiaľ v auguste naložené v Tuapse a podľa obchodníkov a záznamov o preprave mieria na miesto prekládky STS v Egejskom mori.
    https://e.dennikn.sk/minuta/4144284

    2
  18. Pošlime tam na pomoc Putinovi nášho bradavičnateho nepriestrelného hranola s el kapitánom výložkom, baranomydličom, cólštokom a peleradiátorom nech sa aj im ujde medecína, zakiaľ tam je tá špeciálna trojdňová operácia 900 dňová

    5
  19. Pre Ukrajina do teho, takého chuja treba poslať na ukrajinu ako si ty. Hranola môžeš vyfajčit.

  20. Novinar by mal prvy vediet ze cele to je len fraska aby mohli zahranicne media konecne o com pisat. Nic svetuborne sa tam nestalo a nic dolezite tam Ukrajinska armada ani nedokazala ako vsetci dobre vieme. Tak naco z toho robit nejaku senzaciu?

    3
  21. Pre protiruské sankcie v praxi 13. augusta 2024, 16:09

    A tupci sa radujú, ako akože vydrbali s Rusmi a stále im nedochádza, že so sebou.

  22. Nefungujú. Preto Gazprom je v miliardovych stratách a okrem západných bánk už aj čínske banky odmietajú transakcie v Rubloch. Ťažba Ropy klesla na historické minimá.

    Ale jedno treba uznať latriny si dokážu vyrobiť

    Ale Slovenský dezolat ma svoju bublinu kde sa Rusku darí

    2
  23. Kapor nič sa tam nestalo? A prečo potom rus vyplakáva v OSN, aby sa to odsúdilo? Putin je v šoku, proruskí slovenskí dezoláti zatiaľ nemajú noty, tak sú ticho, iba samé fňuk, fňuk.

    1
  24. Ukrajina keď zaútočila na Rusko sa teraz cíti jak mucha z vtipu keď sadne na slona a hovorí druhej muche ,,ale dupoceme”. Užili si pár minút slávy a zachvíľku pôjdu het jak kolegovci od Napoleona až po Hitlera.

  25. Anonym 14. augusta 2024, 7:12
    Ale kdeže veď 3 dnova špeci akcia trva 90 dní,
    a kde je ruský bohatieri keď si Ukrajinci robia na uzemi ruska čo chcu?
    a Wagnerovci na Moskvu? tam tiež sa Putin pokakal do kufrika a robil barikady pred Moskvou. a to bola sukramna zoldnierska skupina a urobila si z ruskej armady posmech.

    Ruska armada je preptá skorumpovaná hanba.

  26. Vladolf,koľko že ich tam je? 1000,2000,3000?.Samozrejme,že to stačí,aby dobyli celé Rusko.Vcera mali koľko dobyteho uzemia1000 km štvorcovych,a postupujú ďalej.Na každý km jeden dvaja ľudia.No Prima.Takze prinútia Rusko kapitulovať,teším sa s tebou.

  27. Niekoľko tisic . Presne číslo nevieme. To by nebolo strategické aby to zdieľali.

    No stačí to na Rusov aby boli nútení stiahnuť maso z bojska inde a zmeniť formácie. Čo je dôležité pre ďalší vývoj. Lebo do mlynceka na mäso krvilacny Putin ženie svojich voličov hlava-nehlava.

    Vraj ma byt ďalšia mobilizácia v RU. To by naznačovalo tu agoniu upadkoveho kremelskeho režimu

    1
  28. Vladolf,ten komentár pred tebou bol myslený ironicky,ale ty si tak zblbnuty,že ozaj nemá cenu sa s takými čo len minútku zaoberat.Ten Ukrajinský herec poslal svojich na istú smrť.Tomu sa hovorí mlynček na mäso.Ale čo už,však si zase zloženú pár na ulici,a odtiahnu ich nasilu na frontu.

  29. A ja som myslel, ze na smrt ich poslal bunkernyj ded ked napadol ukrajinu.
    Este, ze si nam to vysvetlil.
    Vladolf je sice vulgarne hovado, ale blb si ty.

  30. prečo na youtube je čoraz viac videí o vyhoretích a roztrielaních civilných autách z kursku a správy o rabovaní ukrainskou armádou v kursku ? obranná vojna, kde sa vraždia civilisti na ruskom uzemí,to nikomu nevadí, ak ide o zelenského armádu, lebo oni sú tí správni hej ?

  31. Neviem či si wagnerovci urobili posmech. Putin sa s nimi vysporiadal za pár dní takticky a ešte lepšie s ich vodcom. Ak to považuješ za víťazstvo wagnerovcov, je to tvoj pohľad. Zvolil taký scenai, ty v tom vidíš pokakanie. Dôležitý je výsledok a ten nedopadol pre Prigožina dobre. Tak kto s kým vybabral?

  32. 14. augusta 2024, 12:18
    Snáď nečakáte, že naše objektívne proukrajinské médiá budú kritizovať Ukrajinu 🤣🤣 Čítali ste alebo videli v nich alebo aj tu niekedy kritiku USA, či Izraela za svinstvá páchané v Gaze? Nehrozí. Od našich novinárov netreba mať veľké očakávania. A už určite nie objektívne spravodajstvo.

  33. Nie taky scenar nebol.
    Zaspominaj v pamati ze vtedy bunkerdedo odletel prec aby mohol riadit krajinu mimo Moskvy kvoli možnému prevratu.
    Ukončilo sa to dohodou kde sam velkomožný musel sa dojednávať s gangstrami Wagner aby ukončili ťaženie naMoskvu. tak toto keď považuješ za taktiku tak ozaj ti propaganda spapala rozum.

    A Samozrejme keď už nebol v bezprostrednom ohrození tak ho dal zabiť.
    V Rusku sa to inak nerieši ako čajom, zostrelením alebo defenestráciou.

    A potom mi nejaky sedliak povie že Rusi sú naši bratia

  34. Anonym 14. augusta 2024, 12:11…dal si sem neofiko info z marca, ale zaujimáve že si úplne prehliadol ofiko výsledky z mája…tiež slovgas.sk len aktuálnejšie:
    Moskva 13. mája 2024 – Ruský plynárenský gigant Gazprom začiatkom mája oznámil, že v minulom roku – prvýkrát za vyše 20 rokov – sa prepadol do čistej straty. Na výsledku sa negatívne prejavilo okrem iného aj zníženie predaja plynu do Európy o viac ako polovicu. Podľa portálu Natural Gas World sa ešte tento mesiac očakáva rozhodnutie, či Gazprom bude naďalej vyplácať dividendy, ktoré sú hlavným zdrojom príjmov ruského rozpočtu..
    …rubel má hodnotu jedného centu, úrokovú sadzbu majú na 16% a počítajú že pojdu možno aj na 20%, ruské zlaté vajcia v ztrate alebo s výrazne nižším ziskom….ale sankcie nefungujú….:-D

  35. 14. augusta 2024, 13:29
    Sankcie fungujú, len škoda, že ich svet nedoprial aj dobrodincom z USA, ktorý v 1999 a 2003 spravili to isté, čo v 2022 Rusko. No a teraz zase Izraelci. Ale beztrestne samozrejme. Dvojitý meter je krásna vec.

  36. Vladolf a ako likvidáciu riesi zapad? Rovno s raketou a to hoci v ktorej krajine. Tak co tu trepes hluposti. Dufam ze uz viete info ze nordstrim plynovod vyhodili do vzduchu prave instruktori potapania ukrajinci. Trosku to trvalo lez sa nemci odhodlali dat von tieto info a aj na ich zatknutie. Nemci dostali nôž do chrbta od ukrajincov. Ale nie len nemci kedze za pomoc co im dalo a dava aj slovensko tak aj nam zastavili plyn aj ropu. Tak ci onak od januara to pocítime vsetci. Plynu bude menej ale jeho cena bude rásť a poriadne

  37. Vladolf, nikde a nikdy som nenapísal, že Rusi sú naši bratia. To len ty dokážeš bez príčiny vložiť do úst hocikomu hocičo, hoci si to napísal práve ty. A k Prigožinovi len toľko – je jedno čo ako vyzeralo, podstatný je výsledok. Ty hodnotíš ako to vyzeralo, ja ako to dopadlo. Kde sú dnes vagnerovci? Kde je dnes Prigožin? Pre teba je hrdina? Nevedel čo so sebou, tak ak skončil.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_imgspot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované