back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

V boji s nelegálnou migráciou polícia nepoľaví. Za 24 hodín sme na východnej hranici skontrolovali viac ako 1 400 osôb a vyše 900 motorových vozidiel.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Prezídium PZ SR |MM|  Aj keď situácia v oblasti nelegálnej migrácie je od zavedenia opatrenia novej vlády Slovenskej republiky k 1.11.2023 v tomto roku na území Slovenska relatívne stabilná, slovenská polícia situáciu nepodceňuje a neustále monitoruje vonkajšiu schengenskú hranicu s Ukrajinou.

Zložky Policajného zboru naďalej vykonávajú priebežne opatrenia na zamedzenie neoprávneného pobytu migrantov. Ten je ovplyvnený najmä tzv. sekundárnou tranzitnou nelegálnou migráciou.

Polícia riziku nelegálnej migrácie neustále venuje zvýšenú pozornosť a prijíma potrebné opatrenia. Jedným z nich bola aj policajno-bezpečnostná akcia, ktorá bola vykonaná dňa 2.8.2024  do 3.8.2024. Zameraná bola na elimináciu nelegálnej migrácie a trestnej činnosti prevádzačstva na vonkajšej pozemnej hranici Slovenskej republiky s Ukrajinou. Jej súčasťou bol aj zvýšený výkon hraničného dozoru, kontrol v prihraničnom území vonkajšej hranice (do 50 km od vonkajšej hranice) .

Do tohto opatrenia bolo nasadených viac ako 320 policajtov rôznych zložiek Policajného zboru. Okrem Hraničnej a cudzineckej polície dozor na hraniciach vykonávali aj policajti odboru kynológiu a hipológie Prezídia Policajného zboru. Rovnako do opatrenia boli nasadení aj policajti poriadkovej a dopravnej služby krajských riaditeľstiev Policajného zboru z Košíc a Prešova.

Za 24 hodín bolo počas tejto policajno-bezpečnostnej akcie skontrolovaných viac ako 1 400 osôb, vyše 900 motorových vozidiel a približne 40 iných objektov. Počas kontroly sme predviedli 18 cudzincov podľa § 79 zák. č. 404/2011 Z. z. o pobyte cudzincov. V priebehu konania policajno-bezpečnostnej akcie na našej 97,9 km dlhej východnej hranici polícia zaznamenala 100 priestupkov na rozličných úsekoch.

V boji s nelegálnou migráciou bude polícia naďalej aktívna. Účinnosť vykonaných opatrení priebežne vyhodnocujeme a naďalej budeme prijímať potrebné opatrenia.

- Článok pokračuje pod reklamou -

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Komédia. Nemôžeš ich vyhostiť, deportovať, odsunúť, vrátiť… Môžeš s nimi spísať zápisnicu, kde za prítomnosti tlmočníka uvedú svoje údaje a potom ich musíš pustiť. Majú „papier“ s ktorým sa môžu túlať po Európe. Akurát nechápem, prečo musí mať Srb či Ukrajinec doklady a tzv. „Sýrčan“ ( skoro všetci sú zo Sýrie 🙂 ) nemusí mať nič. Takže ozaj komédia pre plebs. Niečo sa akože robí, aby ľudia videli. Aby som bol voči PZ spravodlivý, nerobia to preto lebo chcú, ale pretože musia. Sami vedia, že je to smiešne. Aj táto vláda musí poslúchať EU rovnako ako predošlá, je jedno aké info púšťajú do médii. Promo akcia. A zarábajú na tom prevádzači pod hlavičkou EU. Aké to má následky vidíme v správach každý deň. (Nie v našich) . Je to na ho✓no a celé to smeruje do sr&čiek.

    2
  2. No je to ako všetko o tej politike. Hlavný dôvod sa ututláva , ba spojuje s ľudskou lepšou stránkou / no veď sme ľudia, hovoria/.
    Tu je časť z práce autorov MPVSR SR ,,Pracovná migrácia z tretích krajín a jej vplyv na trh práce v SR 1,, rok 2019
    Viac než polovica všetkých utečencov na svete pochádza iba z troch krajín:
    Afganistan, Sýria a Južný Sudán. Nie všetci utečenci sa však zameriavajú na Európu.
    Samotné Turecko má teraz trikrát toľko sýrskych migrantov ako celá EÚ. Hoci by bolo
    rozumné predpokladať, že najbohatšie krajiny by mali dostať väčšinu utečencov, tak
    tomu vôbec nie je. Najväčšie ekonomiky na svete: Spojené Štáty, Čína, Nemecko,
    Japonsko, Francúzsko a Spojené kráľovstvo, ktoré vyrábajú viac než polovicu globálneho
    hrubého produktu, prijali iba 10% všetkých utečencov. „Druhá polovica bola prijatá
    krajinami ako Etiópia, Turecko, Libanon, Irán a Uganda a tieto krajiny produkujú 2%
    svetového hrubého produktu. Podľa údajov UNHCR prijali rozvinuté krajiny iba 14%
    všetkých utečencov a rozvojové krajiny 86%. Ľahko je teda možné skonštatovať, že
    chudobní sa starajú o iných chudobných ľudí11. Dôvodom, pre ktorí zostáva drvivá
    väčšina migrantov v chudobných krajinách je najmä fakt, že sa jedná o susediace krajiny,
    kultúrne blízke, prípadne, že sa v nich nachádza príbuzenstvo migrantov.

    Z uvedeného opäť vyberám -,, Ľahko je teda možné skonštatovať, že chudobní sa starajú o iných chudobných ľudí,, A dôvod prijímania na Slovensku? Nuž údajne nebude na dôchodky! Tak teda zapredáme túto krajinu.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_imgspot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované