back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Prehliadka historických vozidiel a motocyklov OVÁL 2024

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

V sobotu 3. augusta sa konal jubilejný 20. ročník tradičného podujatia OVÁL 2024. Organizátorom bol Veteran Car Club Sereď v spolupráci s Oldtimer múzeom, mestami Sereď, Galanta a Trnavským samosprávnym krajom.

Prehliadka historických vozidiel na Námestí slobody

Stovky návštevníkov prišlo na námestie, aby obdivovali unikátne automobily a motocykle, ktoré s láskou udržiavajú ich hrdí majitelia. Kto sa zaujíma o históriu mal jedinečnú príležitosť dozvedieť sa zaujímavé príbehy a technické detaily o vystavovaných klenotoch.

Spanilá jazda

Po prehliadke vozidiel nasledovala spanilá jazda, ktorá viedla zo Serede cez Abrahám, Galantu a Mostovú, až do cieľa v Event Hoteli Kaskády. Štartovacím komisárom pre túto jazdu nebol nik iný než motocyklová legenda Peter Baláž, desaťnásobný majster ČSSR, ktorý dodal podujatiu zvláštny nádych prestíže.

Komentovaná prehliadka

- Článok pokračuje pod reklamou -

V Seredi a Galante sprevádzal výstavu komentátor Jozef Váry, ktorý je uznávaným odborníkom na historické vozidlá. Jeho rozprávanie o technických detailoch a historických súvislostiach oživilo každé vozidlo či motocykel pred očami návštevníkov.

Neuveriteľné dve desaťročia

OVÁL je hrdým pokračovateľom tzv. Galantského oválu. Podujatie vzniklo pred 20 rokmi z lásky k histórii a technike. Postupne sa vypracovalo na jednu z najväčších akcií svojho druhu v regióne. Každoročný zraz veteránov nie je len o obdivovaní starých áut či motocyklov, ale aj o stretnutí ľudí s rovnakou záľubou, ktorí dokážu vytvoriť neopakovateľný zážitok pre širokú verejnosť.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

spot_imgspot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované