back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Už od budúceho roka bude zvýšené aj mýto, čo v konečnom dôsledku prinesie ďalšie zdražovanie služieb a prepravovaných tovarov

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Výrazné zvýšenie mýtnych poplatkov pre nákladné autá v budúcom roku s najväčšou pravdepodobnosťou slovenských autodopravcov urobí ešte menej konkurencieschopných. Mýtne poplatky sa totiž majú zdvihnúť asi o 40%, čo znamená, že z 0,19€ za prejdený kilometer v súčasnosti, budú prepravcovia platiť za kilometer 0,27€. Za 1€ teda nákladné auto po spoplatnenej ceste prejde 3,7 km.

Aspoň takto to predpokladá návrh zákona z dielne Ministerstva dopravy SR.

Treba povedať, že s takto zvýšeným mýtom Slovenská republika už mešká a neplní tak európske smernice žiaľ nehľadiace na kúpyschopnosť – akýkoľvek nárast nákladov na dopravu tovarov totiž v konečnom dôsledku zaplatí konečný spotrebiteľ, teda občan.

Na základe tejto zmeny plánuje NDS vybrať asi 50 miliónov eur navyše a v nasledujúcom roku dokonca 100 miliónov eur.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. HM. Každý súdny občan, čo ako tak sleduje poplatky na tejto nedokončenej cievnej cestnej siete sa musí hneď zamyslieť na svojou peňaženkou. Ďalšia rana v š e t k ý m občanom Slovenska. Ak si niekto myslí, že nie – nuž bohužiaľ. Dúfam, že raz konečne dopravcovia dokončia svoju vôľu a ukážu darebným n e p o l i t i k o m, že sú tu na to , aby hospodárili a nie iba peňáze pchali do NATO, či na východný smer / vrátane údajných budúcich podporovačov našich dôchodkov, ktorí svoju zem nechcú podporovať /. A to nehovorím o diaľničných poplatkoch , veď mi počítač odmietne pracovať .

  2. A to myto to este stale konci na cypre tak jak to vybavil strapaty jano ked bol este za mjnistra???
    Ci ma z toho uz aj republika aspon 10%???

    2
  3. Vláda si naozaj myslí, že ľudia sú takí hlúpi, za akých ich majú? Že nevidia ich intrigy, ako získať peniaze od občanov, aby oni mohli plným priehrštím rozhadzovať? Vždy si nájdu bieleho koňa, ktorý za nich tú špinavú prácu urobí. Najnovšie p. Danko chce navrhnúť, aby sa zdanili aj obchodné reťazce. Čo potrebuje zase nové ministerstvo? Že nás okrádajú nás to hnevá, ale že z nás robia blcov, ešte viac. Pred kamerami tak presvedčivo hovoria, ako by to bola pravda. Ale klamu, až sa im z úst práši.

    1
  4. Anonym 2. augusta 2024, 18:46
    Podľa toho, aký si tupý a obmedzený, tipujem, že budeš volič SNS alebo Smeru. Pekne to máš v tej dutej hlavičke pomotané 🙂

  5. Nevím čomu sa čudujete,nezabúdajte,že žijeme v kapitalizme,ktory je založený na vykoristovaní človeka človekom. Žial toto sme si vyštrngali v 89 tom.

    2
  6. Netrep, kapitalizmus tu ešte nebol, tu je len skorumpovaná dedinská hra na kapitalizmus.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_imgspot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované