back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Spoločnosť je ohrozená viac ako si pripúšťame a prevencia prakticky neexistuje

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Opätovne bola zraniteľnosť súčasnej spoločnosti potvrdená obyčajným prerušením sieťového kábla v Topoľčanoch.

Minimálne v meste došlo k výpadku internetu, ale následky pocítili aj obchody a tým bežný občan. Opätovne minimálne v Topoľčanoch prestali fungovať bankomaty a tovar si zákazník platobnou kartou nezaplatil, pretože výpadok mali aj platobné terminály v obchodoch. Problém mali aj mobilní operátori a telefónne linky.

Vývoj tlačí spoločnosť do maximálnej digitalizácie, ktorá však s následkami poruchy alebo havarijného stavu v podstate vôbec nepočíta. V Topoľčanoch totiž mimo iné prestala fungovať aj tiesňová linka Mestskej polície, čo už do určitej miery môže spôsobiť ohrozenie občanov a výrazné zhoršenie bezpečnostnej situácie v meste.

Je dôležité uvedomiť si, že takýmto situáciám možno len predísť a pripraviť sa na ne preventívne vypracovaním manuálov, ktoré sú aktivované okamžite, keď k uvedenej situácii príde. Rozmýšľať totiž až v momente kedy systém zlyhá, snažiť sa hľadať náhrady a v podstate zachraňovať spoločnosť je vtedy už neskoro.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Ale nikto ani nezomrel ani „skoro“ zomrel! Netreba sa na toto pozerať tak šibnuto! Nefungovali záchranné linky? To iste nie, tie sú poistené, to sa nemôže stať! Ak vypadnú iné „šibnuté“ systémy tak to skoro nič neznamená, horšie by bolo, ak by nás trafila slnečná erupcia v 2012, unikli sme jej o dva týždne! Najdite si to na OSel.cz!
    Ak vypadnú všetky systémy tak sa nedá nič robiť!

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_imgspot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované