back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Druhá etapa zmeny režimu dopravy na D1 pri Bratislave začne v nedeľu nad ránom

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

NDS |MM| V nedeľu nad ránom sa uzavrie diaľnica D1 pri Bratislave. Niekoľkohodinová uzávera diaľnice v smere na Trnavu predstavuje druhú etapu prác na zmene dopravného režimu na tomto úseku. D1 bude uzatvorená medzi Zlatými pieskami a Sencom. Zmena vedenia dopravy je nevyhnutná pre hĺbkovú rekonštrukciu súčasnej vozovky D1. Vozovka je po takmer polstoročí užívania na hranici svojej životnosti, úsek kapacitne nepostačuje dnešným dopravným nárokom a rozšírenie je nevyhnutné pre dokončenie križovatky D1/D4.

Modernizácia, rekonštrukcia a rozšírenie D1 pri Bratislave vstupuje do ďalšej fázy. Po dokončení rozšírenia na úseku medzi križovatkami Bernolákovo a D1/D4 sa spúšťa komplexná rekonštrukcia vozovky, ktorej významná časť bola daná do užívania ešte v osemdesiatych rokoch minulého storočia.

„Úsekom denne prechádzajú desaťtisíce motoristov. Každý jeden motorista si určite plne uvedomuje, že investícia do rozšírenia a modernizácie úseku je absolútnou nevyhnutnosťou pre celé západné Slovensko,“ podotkol Filip Macháček, generálny riaditeľ a predseda predstavenstva Národnej diaľničnej spoločnosti.

Uzatvorenie D1 prebehne v nedeľu (4. augusta). Postupné obmedzovanie dopravy začne už ráno od 1:00, o 3:00 nad ránom bude diaľnica  uzatvorená až do poobedných hodín. Počas nedeľnej uzávery D1 pri Bratislave sa vyznačia nové jazdné pruhy, umiestnia dopravné značenia a vykonajú všetky potrebné kroky pre zaistenie bezpečnej dopravy z Bratislavy v troch zúžených jazdných pruhoch.

V nasledujúcich mesiacoch bude prebiehať rekonštrukcia pôvodnej vozovky, z ktorej počas posledných dvoch víkendov bola odklonená doprava.

„Časy uzávierok a obmedzení pre vykonávané práce boli cielene nastavené tak, aby prebiehali v časoch s najnižšou dopravnou intenzitou. Ako počas posledného júlového víkendu, tak aj v túto nedeľu práce prebehnú bez prestávok a v plnom nasadení,“ pokračuje Filip Macháček.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Presmerovanie a rekonštrukčné práce si vyžiadajú aj niekoľkomesačné obmedzenie fungovania križovatky Bernolákovo (Triblavina). Odbočenie z Bernolákova či Chorvátskeho Grobu na D1 smer Bratislava zostáva uzatvorené od minulého víkendu. Pripájací pruh z križovatky na D1 využíva doprava ako zúžený pomalý pruh D1 do Bratislavy.

Od nedele 4. augusta 2024 nebude technicky možné využívať ani odbočenia z Bratislavy na Bernolákovo, či z Bernolákova na Žilinu a Nitru. Na tejto strane diaľnice bude prebiehať hĺbková rekonštrukcia pôvodnej vozovky.

 

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_imgspot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované