back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

ALARMUJÚCE ČÍSLA: Policajti odhalili vodiča pod vplyvom alkoholu takmer každú minútu!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Na území celého Slovenska dnes ráno vykonali policajti kontrolu dodržiavania zákazu požívania alkoholických nápojov a iných návykových látok vodičmi vozidiel. Výsledky sú alarmujúce, každú minútu bol odhalený vodič pod vplyvom alkoholu.

Počas takmer troch hodín sa dychovej skúške podrobilo viac ako 39 000 vodičov. Pod vplyvom alkoholu šoférovalo 145 vodičov motorových vozidiel a osem vodičov nemotorových vozidiel. Kontroly odhalili aj jedného vodiča pod vplyvom drog. Vodičov pod vplyvom alkoholu do jedného promile bolo 128 a 17 vodičov bolo pod vplyvom alkoholu nad jedno promile.

Najviac opitých vodičov bolo v Bratislavskom kraji (35), v Žilinskom kraji (24) a v Trnavskom kraji (23).

‼️ Okrem toho, že pod vplyvom alkoholu sú oneskorené reflexy a väčšie riziko zavinenia nehody, vodičom hrozia aj vysoké pokuty, zadržanie vodičského preukazu, či väzenie.
‼️ Do jedného promile ide o priestupok, za ktorý vodičovi hrozí pokuta od 150 do 800 eur a zákaz činnosti do troch rokov. Nad jedno promile je to už trestný čin s trestnou sadzbou odňatia slobody až na jeden rok.
‼️ V podobných akciách budeme pokračovať aj počas nadchádzajúceho obdobia.

 

zdroj: Polícia SR
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Zas tá matematika. Človek podľa názvu článku by si myslel, že niet t r i e z v e h o Slováka ani sekundu. No to sme teda dopadli! V inom článku tu je jasne napísané, že sa jedná o vzorku 0,37% z 39 000 kontrolovaných, tak nerobte tu paniku, lebo sa hneď idem napiť. Potom to tu aj tak vypadá. Choď robiť výskumy a prieskumy , kde je povolený limit pri jazde – 0,5 promile. Samozrejme tiež verejnosti j a s n e oznamujem, že v prípade nehody mu bude všetko spočítané – teda aj tých 0,5 promile . Alarmujúci sú tu iba odovzdávači informácii PZ – ktorí sú v hodnostiach . Kritik súčasného stavu v PZ jasne napísal, že ak, tak nech sú to osoby civilné. P.S. taký funkcionár nemá ústa, ba nevie sa vyjadrovať, alebo nevie vystupovať na verejnosti? To načo sú tu nejaký h o v o r c o v i a ? Ak majú takú potrebu, nech si hovorcov zadovážia napríklad do súkromia.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_imgspot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované