back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Vďaka daňovým exekútorom pribudli tento rok do štátneho rozpočtu viac ako 2 milióny eur

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

FS SR |MM|  Počas tretieho júlového týždňa odobrali daňoví exekútori 322 daňovým dlžníkom 223 772 eur v hotovosti.  Dlžníci, ktorých exekútori finančnej správy (FS) navštívili pri predchádzajúcich akciách, dodatočne uhradili svoje nedoplatky vo výške  281 868 eur. Spolu sa tak v júli vďaka návštevám daňových exekútorov odviedlo do štátneho rozpočtu 505 640 eur.

Počas letných mesiacov „Horúceho leta 3“ sú aktívni v teréne nielen daňoví kontrolóri, ale aj daňoví exekútori. Zatiaľ čo  daňový kontrolór navštevuje prevádzky subjektov, s cieľom preveriť či tieto evidujú tržby a vydávajú bločky, daňový exekútor v teréne vykonáva vymáhanie neuhradených daňových povinností od vybraných dlžníkov na ich prevádzkach. Ide najmä o  odobratie peňažných prostriedkov v hotovosti, ktoré sa zaistia priamo na prevádzke dlžníka.

Daňoví exekútori sú prítomní v teréne po celý rok. Od januára tohto roka navštívili už 1635 prevádzok dlžníkov a  do štátneho rozpočtu tak priniesli viac ako 2,1milióna eur.

Tieto výsledky jednoznačne ukazujú, že činnosť daňových exekútorov v teréne plní aj výchovnú funkciu a má pozitívny dopad na zmenu  prístupu  dlžníkov, ktorí s cieľom vyhnúť sa ďalšej neohlásenej návšteve svoj dlh radšej  priamo alebo následne uhradia.  Stále pokračuje akcia „Horúce leto 3“ zameraná na evidenciu tržieb a používanie elektronickej registračnej pokladne. Napriek tomu, že finančná správa (FS) o kontrolnej akcii intenzívne informuje, stále takmer polovica kontrolovaných podnikateľov zákon porušuje.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_imgspot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované