back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Touroperátori z Blízkeho východu spoznali Trnavský kraj zážitkov

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Krajská organizácia cestovného ruchu Trnavský kraj |MM|  Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Trnavský kraj s podporou Trnavského samosprávneho kraja pokračuje v budovaní vzťahov na dôležitom cieľovom trhu. Zástupcovia cestovných kancelárií z krajín Perzského zálivu sa počas poznávacej cesty dozvedeli, čo všetko ponúka Trnavský kraj zážitkov. Absolvovali aj viacero dôležitých stretnutí, počas ktorých diskutovali aj o možnostiach priameho leteckého spojenia.

Výlet na historických automobiloch v Moravanoch na Váhom, rybačka v Bašovciach, prehliadka Trnavy so sprievodkyňou v historickom kostýme i ochutnávka  včelárskych produktov. To sú niektoré zo zážitkov, prostredníctvom ktorých v polovici júla profesionáli z oblasti cestovného ruchu spoznali Trnavský kraj, aby svoje pocity mohli sprostredkovať klientom na Blízkom východe. Vďaka Ensana – Slovenským liečebným kúpeľom Piešťany si vyskúšali silu prírodných zdrojov na Kúpeľnom ostrove a oboznámili sa tiež s inovatívnymi metódami liečby rôznych zdravotných ťažkostí v piešťanskom Hendi Medical Center.

KOCR Trnavský kraj hostila zástupcov cestovných kancelárií zo Spojených arabských emirátov, Kuvajtu, Bahrajnu, Ománu a Saudskej Arábie na základe spolupráce so spoločnosťou Aviareps, ktorá pomáha s propagáciou destinácie Trnavský kraj zážitkov v krajinách okolo Perzského zálivu.

„Na Slovensko zavítali profesionáli, ktorí svojim klientom ponúkajú rôzne druhy dovolenkových pobytov. Potvrdili záujem turistov z Blízkeho východu nie len o liečebné pobyty v srdci Európy. Za rezort cestovného ruchu môžem potvrdiť záujem o zvýšenie návštevnosti z týchto krajín, k čomu môže prispieť aj úprava podmienok získavania víz a zavedenie priameho leteckého spojenia,“ povedal  Marek Harbuľák, štátny tajomník Ministerstva cestovného ruchu a športu SR, ktorý zároveň poďakoval KOCR Trnavský kraj za organizáciu tejto poznávacej cesty.

Jej súčasťou bola aj prezentácia celého Slovenska, o ktorú sa postarali odborníci zo Slovakia Travel, a predstavenie hlavného mesta ako atraktívnej MICE destinácie, ktorú zastrešila Bratislava Convention Bureau. Hlavná časť programu pozývacej cesty bola venovaná príležitostiam, ktoré ponúka Trnavský kraj.

„Medzinárodné letisko priamo v kúpeľnom meste je z pohľadu cestovného ruchu jedinečnou prednosťou Trnavského kraja. Vďaka investíciám do tejto kľúčovej infraštruktúry sme mohli našim hosťom predviesť aký komfort turistom Letisko Piešťany poskytuje. Ocenili rýchlosť odbavovania cestujúcich, ale aj blízkosť hotelov a liečebných domov,“ povedal trnavský župan Jozef Viskupič. Trnavský samosprávny kraj je najväčším akcionárom letiskovej spoločnosti.

- Článok pokračuje pod reklamou -

„Slovensko je v krajinách okolo Perzského zálivu známe najmä vďaka piešťanským kúpeľom. Našim cieľom je zaujať potenciálnych dovolenkárov aj ďalšími atraktivitami, ktoré Trnavský raj zážitkov ponúka. Táto poznávacia cesta – FAM trip bola ďalším krokom k budovaniu vzťahov s dôležitými hráčmi na tamojšom trhu cestovného ruchu a nadviazal na naše predchádzajúce aktivity – prezentácie a účasti na veľtrhoch v týchto krajinách,“ dodala Agáta Mikulová, riaditeľka KOCR Trnavský kraj.

Poznávacia cesta pre touroperátorov nadväzuje na aktivity, ktoré KOCR Trnavský kraj realizuje s podporou Trnavského samosprávneho kraja v štátoch okolo Perzského zálivu s cieľom využiť potenciál medzinárodného letiska v Piešťanoch. Patrí k nim účasť na veľtrhoch cestovného ruchu Arabian Travel Market Dubai a Riyadh Travel Fair, prezenčné i online workshopy pre zástupcov miestnych cestovných kancelárií, poznávacie cesty pre novinárov a influencerov, ale aj zahraničné zastúpenie koordinujúce PR aktivity Trnavského kraja zážitkov a predaj balíkov pre cestovné kancelárie.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_imgspot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované