back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Prevencia nezaberá, musí prísť sankcia pre nepoctivých podnikateľov

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

FS SR |MM| Kontrolná akcia „Horúce leto 3“ je zameraná na evidenciu tržieb a používanie elektronickej registračnej pokladne. Primárnym cieľom finančnej správy nie je podnikateľov pokutovať, ale dbať na dodržiavanie zákona. Napriek tomu, že finančná správa (FS) o kontrolnej akcii intenzívne informuje, stále takmer polovica kontrolovaných podnikateľov zákon porušuje. 

Príslušníci FS od začiatku júla preverujú evidovanie tržieb na predajných miestach s vysokou turistickou návštevnosťou – hudobných festivaloch, jarmokoch, kultúrno-spoločenských podujatiach, v baroch, reštauráciách, sezónnych prevádzkach či na kúpaliskách. Od 1. júla do 23. júla 2024 finančná správa v rámci akcie „Horúce leto 3“ vykonala 640 kontrolných nákupov. Porušenie zákona bolo zistené v 289 prípadoch, čo je takmer polovica z celkového počtu kontrolných nákupov. Výška uložených pokút bola 70 860 eur. Kontrolná akcia Horúce leto 3 pokračuje až do konca augusta.

Finančná správa apeluje na nepoctivých podnikateľov, aby dbali na dodržiavanie zákona. Približne polovica nepoctivých kontrolovaných podnikateľských subjektov je vysoké číslo, ktoré hovorí aj o tom, že takýto podnikatelia podvádzajú štát a tým aj samotných občanov. Tí by preto mali vyžadovať dodržiavanie zákonov. Môžu tak urobiť jednoducho tým, že si pokladničný blok vždy vypýtajú prípadne zvolia možnosť platby platobnou kartou. Nevydaním dokladu si nepoctiví podnikatelia krátia tržby a tým si znižujú svoju daňovú povinnosť. Kupujúci totiž platí za nákup tovaru alebo služby cenu vrátane DPH a úlohou podnikateľa je túto vybranú daň od občana odviesť do štátneho rozpočtu. Ak sa občania stretnú s vydávaním neúplných alebo falošných pokladničných dokladov, túto skutočnosť môžu ohlásiť finančnej správe emailom na pokladnica@financnasprava.sk.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. A čo takí daňoví dlžníci, či dlžníci na poistení . Taká Fakultná nemocnica v Nitre
    Adresa: Špitálska 588/6, Nitra – Staré Mesto

    Poisťovňa: Sociálna poisťovňa

    Dlh na poistnom: 15643578,19 EUR

    Stav platný k: 22.07.2024 odkaz z dlžník.

    Srandisti. To je tá právna rovnosť. Slovensko.

  2. Hlavne ze ma slovensko najviac uradnikov na hlavu obyvatela a este pocet rastie aby hranaty vyhovel svojim patolizacom a dlznikov pokokot vsade 😀

    1

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_imgspot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované