back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Na bezpečný priebeh olympiády v Paríži dohliadnu aj slovenskí policajti

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Letné olympijské hry v Paríži štartujú už o pár dní. Na ich bezpečný priebeh dohliadnu aj naši kolegovia, ktorí sú už v samotnom dejisku tohto športového sviatku. Kontingent slovenských policajtov bol do dejiska olympiády vyslaný na žiadosť francúzskych kolegov v súvislosti s posilnenými bezpečnostnými opatreniami počas vrcholiacich príprav a priebehu podujatia.

Vo Francúzsku je momentálne 14 policajtiek a policajtov, celkovo sa ich počas konania letných olympijských hier v Paríži vystrieda 31. Kolegyne a kolegovia francúzskym kolegom v zmiešaných hliadkach pomáhajú napríklad na letisku Charlesa de Gaulla, kde popri hliadkovaní kontrolujú letiskové terminály, spolupracujú pri eskortách zaistených osôb, podieľajú sa na preverovaní oznámení a dohliadajú na bezpečnosť prichádzajúcich športovkýň a športovcov.

Súčasťou slovenského kontingentu v Paríži sú aj traja kynológovia a ich štvornohí parťáci špecializovaní na vyhľadávanie výbušnín – Eva Polícia Slovakia, ACO Polícia Slovakia a FOREST Fenomenal Slovakia. Tí vykonávajú prehliadky priestorov konania olympijských hier a sprievodných aktivít či kontrolujú batožiny v chránených zónach.

zdroj: Polícia SR
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_imgspot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované